UPDATE 12 maj 2021

Kodare, designers och entreprenörer utvecklas tack vare Apple Developer Academy

Tusentals studenter världen över får tillgång till utökad Apple Developer Academy-programmering
En illustration som skildrar apputvecklare.
Med fler än ett dussin akademier världen över har Apple Developer Academy utbildat tusentals studenter inom apputveckling och entreprenörskap samt gett dem verktyg för att hitta och skapa jobb inom den blomstrande iOS-appekonomin.
Den första Apple Developer Academy öppnade i Brasilien 2013 med målet att erbjuda verktyg och utbildning till driftiga entreprenörer, utvecklare och designers för att hitta och skapa jobb inom den blomstrande iOS-appekonomin. Sedan dess har Apple öppnat fler än ett dussin akademier runt om i världen och ytterligare två är på gång: en i Sydkorea och en i Detroit som är den första akademin i USA. Programmet har utbildat studenter världen över inom apputveckling och entreprenörskap, Många av studenterna har därefter startat egna företag – de skapar och säljer appar i App Store och ger tillbaka till sina samhällen. I och med pågående expansionsplaner kommer tusentals fler studenter över hela världen att få tillgång till dessa möjligheter varje år.
De nya akademierna i Detroit och Sydkorea ansluter sig till över ett dussin andra akademier i Brasilien, Indonesien och Italien. Oavsett om studenterna befinner sig i Neapel i Italien eller Jakarta i Indonesien får deltagare runt om i världen lära sig grunderna inom kodning samt väsentlig yrkeskompetens, design och marknadsföring. Allt detta gör att examinerade studenter får en komplett uppsättning färdigheter som behövs för att bidra till deras lokala näringsliv. Läroplanen införlivar även Apples värderingar under hela utbildningen, vilka uppmuntrar studenter att skapa inkluderande design och ha en positiv inverkan på världen.
Informationsgrafik som visar data om examinerade studenter från Apple Developer Acedemy.
Examinerade studenter från Apple Developer Academy runt om i världen har gått vidare och startat egna företag. De skapar och säljer appar i App Store och ger tillbaka till sina samhällen.
Apple erbjuder två olika program som en del av Apple Developer Academy. En trettiodagars grundkurs som täcker särskilda ämnesområden, inklusive en introduktionskurs för de som överväger en karriär inom apputveckling. Det andra programmet är ett mer intensivt program på tio till tolv månader som går ner på djupet inom kodning och yrkeskompetens.
Ansökningar till Apples första Developer Academy i USA – i Detroit – öppnar den här veckan. Akademin, som är en del av Apples projekt Racial Equity and Justice Initiative, beräknas öppna i oktober i en nyrenoverad lokal i centrala Detroit. Alla som är bosatta i Michigan och som är minst 18 år är välkomna att ansöka, oavsett tidigare erfarenhet av kodning. Ansökan görs via developeracademy.msu.edu/students.
Antonio Chiappetta, examinerad student från Apple Developer Academy i Neapel i Italien.
Antonio Chiappetta, examinerad student från Apple Developer Academy i Neapel i Italien, arbetar nu som iOS-utvecklare på Elevate Labs i Paris.
Antonio Chiappetta, 25, var en av de allra första deltagarna i Apple Developer Academy i italienska Neapel 2016. Som utbildad dataingenjör blev Chiappetta inspirerad av de praktiska lärosätten och det nära samarbetet med mentorerna han träffade under utbildningen. Hans erfarenhet förstärkte tankarna på datateknik som en karriär. Till slut fann han framgång som iOS-utvecklare på Elevate Labs i Paris, där han arbetar med den prisbelönta hjärnträningsappen Elevate. Antonio säger att tiden på utbildningen gav honom de färdigheter och det självförtroende som driver hans karriär idag: ”Apple Developer Academy handlar inte bara om att lära sig koda. Det handlar om att undanröja hinder och stärka studenter. Det har gett mig den entusiasm och nyfikenhet som driver mig idag.”
För många examinerade studenter är gemenskapen lika viktig som de specifika kunskaper de lärt sig under utbildningen. Studenterna får chansen att lära sig av nya kollegor från olika personliga och yrkesmässiga bakgrunder, som var och en bidrar med nya idéer och livserfarenheter till sina appdesigner och affärsplaner. För en del blir de nya vännerna kollegor och affärspartners.
Arthur Motelevicz, examinerad student från Apple Developer Academy i Curitiba i Brasilien.
Arthur Motelevicz gick på Apple Developer Academy i Curitiba i Brasilien och arbetar nu tillsammans med elva andra examinerade studenter från akademin i hans företag.
Arthur Motelevicz, 36, träffade sin framtida affärspartner på Apple Developer Academy i Curitiba i Brasilien 2013 – och av hans tjugofem anställda har elva tagit examen från akademin. Arthur, tidigare sångare och gitarrist i ett band, vet hur akademin uppmuntrar kreativitet och samarbete – färdigheter som är lika viktiga inom affärslivet som inom musiken. Efter att Motelevicz tog sin examen från akademin beslutade han sig för att säga upp sig från sitt heltidsjobb för att ägna sig helhjärtat åt entreprenörskap och sin strävan att hitta ett nytt sätt att kombinera kodning med musik. Super Pads är en rolig och lättanvänd DJ-app som föddes ur den drömmen. ”Jag älskar att jag får arbeta med fantastiska människor, lära mig något varje dag och experimentera med hur man kombinerar kodning och musik”, säger Motelevicz. ”Apple Developer Academy gav mig styrkan att följa och genomföra mina idéer till något som jag kommer att ägna mitt liv åt.” 
Appen Super Pads visas på iPhone 12 Pro.
Super Pads, som grundades av Arthur Motelevicz som tog examen från Apple Developer Academy, är en rolig och lättanvänd DJ-app.
Apple Developer Academy är en av ett stort antal resurser som Apple erbjuder för att stötta utvecklare över hela världen. 
Aisyah Widya Nur Shadrina, examinerad student från Apple Developer Academy i Jakarta i Indonesien.
Efter att ha gått på Apple Developer Academy i Jakarta i Indonesien utsågs Aisyah Widya Nur Shadrina att delta på Apple Entrepreneur Camp 2020 för att arbeta tillsammans med andra kvinnliga grundare och utvecklare.
Tack vare erfarenheten från Apple Developer Academy i Jakarta i Indonesien fick Aisyah Widya Nur Shadrina, 23, stifta bekantskap med dessa resurser. Under utbildningen använde sig Shadrina, och hennes team bestående av endast kvinnor, av kameran på framsidan och maskinlärning på iPhone för att skapa Hearo, en app som kan översätta teckenspråk till röst och text för ett smidigt sätt att kommunicera med vänner som är döva. Därefter utsågs teamet att delta på Apple Entrepreneur Camp 2020, där de fick vägledning på kodnivå från Apples experter och tekniker. Detta gjorde att navigering i appen och användarupplevelsen kunde förbättras markant. I år kommer Shadrina och hennes team närvara vid Apples Worldwide Developer Conference virtuellt. Hon säger att hon ser fram emot att lära sig mer om Apples nya tekniker, ramverk och verktyg som kan hjälpa utvecklare att bygga mer innovativa och inkluderande appar. 
Appen Hearo visas på iPhone 12 Pro.
Hearo-appen kan översätta teckenspråk till röst och text och har grundats av den tidigare Apple Developer Academy-studenten och Apple Entrepreneur Camp-deltagaren Aisyah Widya Nur Shadrina.
Apples årliga Worldwide Developers Conference (WWDC) anordnas helt och hållet online mellan den 7 och 11 juni. WWDC kommer att erbjuda hundratals pass för utvecklare i alla åldrar och med olika bakgrund – inklusive hundratals nuvarande och före detta studenter på Apple Developer Academy – för att lära sig om de tekniker, verktyg och ramverk som de använder till sina nyskapande appar och spel för olika plattformar.
Dela artikeln

Bilder på examinerade studenter från Apple Developer Academy

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48