öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 30 augusti 2021

Apple förvärvar streamingtjänsten för klassisk musik, Primephonic

Den omtalade upplevelsen för klassisk musik kommer till Apple Music.
Apple Music-logotypen mot röd bakgrund.
CUPERTINO, KALIFORNIEN OCH LONDON Apple presenterade idag att man har förvärvat Primephonic, den omtalade streamingtjänsten för klassisk musik som erbjuder en enastående lyssningsupplevelse. Tjänsten innehåller sök- och bläddringsfunktioner som är optimerade för klassisk musik, ljud av högsta kvalitet, handplockade expertrekommendationer samt omfattande information om repertoarer och inspelningar.
I och med förvärvningen av Primephonic får Apple Music-prenumeranter en påtagligt förbättrad upplevelse av klassisk musik som börjar med Primephonics spellistor och exklusiva ljudinnehåll. Inom de närmaste månaderna kommer fans av klassisk musik på Apple Music att få en särskild upplevelse med de bästa funktionerna i Primephonic, bland annat bättre möjligheter att bläddra bland och söka efter kompositör och repertoar, detaljerad information om den klassiska musikens metadata samt nya funktioner och fördelar.
”Vi älskar och känner djup respekt för klassisk musik, och Primephonic har blivit en favorit bland den klassiska musikens fans”, säger Oliver Schusser, vice vd på Apple med ansvar för Apple Music och Beats. ”Tillsammans inför vi nya fantastiska funktioner för klassisk musik i Apple Music, och inom en snar framtid kommer vi att kunna erbjuda en särskild upplevelse för klassisk musik som sannerligen kommer att vara den bästa i världen.”
”Att ta det bästa från Primephonic till Apple Music-prenumeranter är en oerhörd utveckling för branschen för klassisk musik”, säger Thomas Steffens, Primephonics medgrundare och vd. ”Artister älskar Primephonic-tjänsten och det vi har gjort inom klassisk musik, och nu har vi möjligheten att slå oss samman med Apple för att ge miljontals lyssnare den absolut bästa upplevelsen. Vi får möjligheten att göra den klassiska musiken mainstream och sammanföra en ny generation musiker med nästa generations publik.”
”Primephonic grundades för att se till att klassisk musik förblir relevant för framtida generationer”, säger Gordon P. Getty, en av Primephonics större aktieägare. ”Primephonic och Apple kan tillsammans förverkliga det åtagandet och ta den klassiska musiken till en global publik.”
Primephonic är inte längre tillgängligt för nya prenumeranter och kommer att tas ur drift från och med den 7 september. Apple Music planerar att lansera en särskild app för klassisk musik nästa år där man kombinerar Primephonics klassiska användargränssnitt som fansen har kommit att älska med ytterligare funktioner. Under tiden får nuvarande Primephonic-prenumeranter Apple Music gratis i sex månader, vilket ger dem tillgång till hundratusentals klassiska album, alla i förlustfritt och högupplöst ljud samt hundratals klassiska album i Apple Musics rumsliga ljud. Nya album läggs till regelbundet.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48