PRESSMEDDELANDEN 15 september 2021

Apple presenterar Apple Watch Series 7 med en större och mer avancerad skärm

Elegant design med bättre slitstyrka, snabbare laddning, aluminiumboetter i nya färger och watchOS 8
Apple Watch Series 7 visas med två olika armband.
Nu kommer Apple Watch Series 7 med den största och mest avancerade skärmen hittills.
CUPERTINO, KALIFORNIEN Apple presenterade idag Apple Watch Series 7, som har en omgjord Retina-skärm som alltid är på, med betydligt större skärmyta och tunnare kanter. Den är därmed vår största och mest avancerade skärm hittills. Själva klockans storlek har ändrats minimalt samtidigt som skärmen har fått så mycket skärmyta som möjligt, tack vare de smalare kanterna. Designen på Apple Watch Series 7 har förfinats med mjukare, mer rundade kanter. Skärmen har fått en unik, reflekterande kant som gör att urtavlor och appar i helskärmsläge smidigt smälter ihop med boettens böjda form. Apple Watch Series 7 har också ett användargränssnitt som har optimerats för den större skärmen så det är både enklare att läsa på skärmen och använda den. Det finns dessutom två unika urtavlor, Kontur och Moduler duo, som har utformats särskilt för den nya enheten. Skärmen har förbättrats så att användare har en batteritid som räcker hela dagen: 18 timmar på en laddning1. Det går dessutom 33 procent snabbare att ladda den.
Apple Watch Series 7 är vår tåligaste Apple Watch någonsin tack vare starkare framsidesglas som tål slag. Det är den första Apple Watch-modellen som uppfyller kraven för IP6X när det gäller tålighet mot damm och kraven för WR50 när det gäller vattentålighet.2
Precis som tidigare Apple Watch-modeller erbjuder denna oumbärliga verktyg för hälsa och välmående. Den har bland annat en elektrisk hjärtsensor och EKG-app3 samt en sensor och app för att mäta syrenivån i blodet.4 Med watchOS 8 är det ännu enklare för kunder att hålla sig friska, aktiva och uppkopplade. Den har nämligen nya träningsformer, den nya appen Mindfulness, nyskapande hjälpmedelsfunktioner, mer åtkomst med Wallet och fler möjligheter i appen Hem. Apparna Meddelanden och Bilder har också förbättrats.
Apple Watch Series 7 finns i fem nya, snygga finishar på aluminiumboetten och armband i nya färger och stilar. Hela Apple Watch 7-serien kommer att finnas ute senare i höst. 
”Apple Watch Series 7 har förbättrats betydligt, bland annat med vår största och mest avancerade skärm hittills, bättre slitstyrka och snabbare laddning. Det gör världens bästa smarta klocka bättre än någonsin”, säger Jeff Williams, operativ chef på Apple. ”Apple Watch använder watchOS 8 och har nya, praktiska funktioner som gör det möjligt för kunderna att hålla kontakten, hålla koll på sin aktivitet och träning och få en bättre uppfattning av sitt allmänna välbefinnande.”

Ny design och optimerat användargränssnitt

Den snygga skärmen på Apple Watch Series 7 har nästan 20 procent större skärmyta och tunnare kanter, bara 1,7 mm. Det är 40 procent mindre än de på Apple Watch Series 6. Apple Watch Series 7 har en ny design som ger så mycket skärmyta som möjligt, samtidigt som boettens storlek ändras minimalt. Därför är det möjligt att erbjuda den i storlekarna 41 mm och 45 mm. När du har handleden sänkt är Retina-skärmen som alltid är på upp till 70 procent ljusare inomhus än den på Apple Watch Series 6. Det är därför enklare att se urtavlan utan att lyfta handleden eller väcka skärmen.
Apple Watch Series 7 visas i tre färgkombinationer med två olika urtavlor.
Den snygga skärmen på Apple Watch Series 7 är nästan 20 procent större än skärmen på Apple Watch Series 6 och mer än 50 procent större än den på Apple Watch Series 3. Användargränssnittet har optimerats så att det är både enklare att läsa på skärmen och använda den.
Användargränssnittet har optimerats så att den nya skärmens form och storlek utnyttjas. Det finns ytterligare två större teckenstorlekar på Apple Watch Series 7. Det finns även ett nytt QWERTY-tangentbord som man kan trycka eller svepa på med QuickPath, så användare kan skriva genom att dra med ett finger. Det är även enklare och går snabbare att skriva. Klockan kan nämligen förutse nästa ord som passar in i sammanhanget tack vare enhetsbaserad maskininlärning. I watchOS 8 är menyrubrikerna och knapparna i appar som Tidtagarur, Aktivitet och Alarm större så det är ännu enklare att använda skärmen.
Nytt tangentbord på Apple Watch Series 7.
Apple Watch Series 7 har ett nytt QWERTY-tangentbord som man kan trycka eller svepa på med QuickPath. Det gör att användare kan skriva genom att svepa med ett finger.

Vår tåligaste Apple Watch någonsin

Glaset på framsidan av Apple Watch Series 7 har gjorts om. Det har fått en starkare och mer robust form och är mer än 50 procent tjockare än glaset på Apple Watch Series 6. Den tål därför slag men har fortfarande samma optiska klarhet. Apple Watch Series 7 är klassad som IP6X när det gäller dammtålighet. Den klarar därför mer på till exempel stranden eller i öknen men är fortfarande perfekt till simning med vattentålighet i WR50-klass. 
Boetten på Apple Watch Series 7 från sidan.
Skärmen på Apple Watch Series 7 har fått en unik, reflekterande kant som gör att urtavlor och appar i helskärmsläge smidigt smälter ihop med boettens böjda form.

Snabbare laddning

Apple Watch Series 7 har en batteritid som räcker hela dagen: 18 timmar på en enda laddning. Det går 33 procent snabbare att ladda den jämfört med Apple Watch Series 6 tack vare en ny laddningsarkitektur och den magnetiska snabbladdningskabeln med usb-c-kontakt.5

watchOS 8

I watchOS 8 finns nya urtavlor som har utformats särskilt för den större skärmen på Apple Watch Series 7. På den nya urtavlan Kontur kommer visaren hela vägen ut till skärmkanten. Urtavlan rör sig smidigt hela dagen och visar tydligt vad klockan är. Den nya urtavlan Moduler duo drar nytta av den extra skärmytan med två stora komplikationer med mängder av information i mitten. Den klassiska urtavlan Världsklocka utgår från traditionella klockor och passar perfekt för alla som är på resande fot. Den håller separat styr på tiden i 24 olika tidszoner runt dubbla visare och fungerar på Apple Watch Series 4 och nyare modeller. Urtavlan Porträtt använder de funktioner för djup som finns i porträttläget på iPhone för att ge en vacker, personlig upplevelse.
Användarna kan förbättra sitt allmänna välmående med den nya appen Mindfulness, träningsformerna Tai chi och Pilates och genom att mäta sin andningsfrekvens när de sover. Det finns nya funktioner i apparna Wallet och Hem så nu är det ännu smidigare att låsa upp bilen och ställen där användarna bor, jobbar eller besöker. Nu är det ännu enklare att hålla kontakten med nära och kära tack vare förbättringar i apparna Meddelanden och Bilder.

Nytt för Cykling, Träning och Falldetektering

watchOS 8 har också nya funktioner för alla som cyklar. Apple Watch använder avancerade algoritmer för att analysera data från gps:en, pulsmätaren, accelerometern och gyroskopet så att den kan känna av när användare börjar att cykla. Den påminner också användarna om att starta träningspasset Utomhuscykling om de inte har gjort det.6 Cyklister kan se sina mätvärden från när de startade träningspasset, precis som med alla automatiska påminnelser i Träning. Cykelpass pausas och körs igång igen automatiskt så att mätvärdena avspeglar mer exakt den tid som man har rört sig eller stått still, samt när man har väntat vid ett trafikljus.
Apple Watch kan bättre mäta aktiva kalorier när man cyklar på en elcykel tack vare en uppdaterad algoritm för cykelträningspass. Den utvärderar data från gps:en och pulsmätaren och kan på så sätt bättre avgöra när användare får hjälp av motorn och när de använder benen. Det finns ny röstfeedback genom den inbyggda högtalaren i Apple Watch eller genom AirPods eller andra Bluetooth-hörlurar. Den meddelar när man når delmål och berättar hur det går med ens aktivitetsring, så att man kan behålla fokus under aktiviteter som löpning eller högintensiv intervallträning.
Falldetektering lanserades på Apple Watch 2018 och har sedan dess visat sig vara ett ovärderligt säkerhetsverktyg. Funktionen känner av om en användare inte har rört sig under ungefär en minut efter att ett hårt fall har registrerats och ringer då upp 112 direkt från handleden. I watchOS 8 har algoritmerna för falldetektering uppdaterats och optimerats för fall under träningspass, till exempel cykling. De har ställts in för att känna igen det unika rörelsemönster och den inverkan som fall från en cykel och andra träningsformer har.7

Apple Watch-modeller

Apple Watch Series 7-kollektionen har aluminiumboetter i fem helt nya färger, nämligen midnatt, stjärnglans och grön samt en ny blå och (PRODUCT)RED. Dessutom finns det ett nytt spännande urval av Apple Watch-armband som passar till alla Apple Watch-modeller. Apple Watch Series 7 passar även med alla Apple Watch-armband som redan finns ute. Modeller i rostfritt stål, Apple Watch Edition, Apple Watch SE och Apple Watch Series 3 finns även fortsättningsvis i befintliga färger.
I höst kommer det även nya, exklusiva armband och urtavlor till Apple Watch Nike och Apple Watch Hermès. Nike-sportloopen har gjorts om och finns nu i tre färger. Nikes Swoosh-logotyp och logotyptext är invävda i armbandet så det passar perfekt med den nya urtavlan Nike Bounce, som dynamiskt rör sig när man trycker på skärmen, vrider på Digital Crown eller rör handleden.  
Utöver nya, livfulla färger till Apple Watch Hermès-stilarna Classic, Attelage och Jumping kommer det två nya stilar: Circuit H och Gourmette Double Tour. Circuit H är en djärv, grafisk återgivning av det ikoniska mönstret med länkkedjor. Det har tryckts i Swift-läder och det finns en urtavla som passar till. Gourmette Double Tour är en hyllning till Hermès halsband från 1930-talet, med länkar som smidigt vävs samman i mjukt Barénia-läder i Fauve. Det här armbandet omsluter elegant handleden i två varv och är en ikonisk representation av motivet med flera sammankopplade länkar.

Apple Fitness+

Måndagen den 27 september kommer det något nytt för hela kroppen till Apple Fitness+, den första träningstjänsten som tagits fram specifikt för Apple Watch. Vi lanserar då träningsformen Pilates. Det kommer också ett enkelt sätt att utöva mindfulness när och var som helst med vägledd mediation. Fitness+ får också ett nytt program som kallas Workouts to Get Ready for Snow Season. Det leds av den tvåfaldiga OS-guldmedaljören och femfaldiga världsmästaren i skidåkning Ted Ligety och Fitness+-tränaren Anja Garcia. Senare i höst kommer det också gruppträningspass med SharePlay i Fitness+. Användarna kan träna med upp till 32 personer samtidigt och motivera varandra. 
Fitness+ kommer att lanseras i 15 nya länder senare i år: Brasilien, Colombia, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Indonesien, Italien, Malaysia, Mexiko, Portugal, Ryssland, Saudiarabien, Schweiz, Spanien, Tyskland och Österrike. Tjänsten erbjuds på engelska med undertexter på sex språk, så att fler runt om i världen kan testa träningspassen som leds av tränarteam som präglas av inkludering och mångfald. Här är alla välkomna.
En Apple Watch Series 7-skärm visas där Apple Fitness+-tränaren Christian leder ett meditationspass.
Nu kommer det ett enkelt sätt att utöva mindfulness var och när som helst med vägledd meditation i Fitness+.

Apple Watch och miljön

I enlighet med Apples miljöarbete har Apple Watch Series 7 mer återvunnet material än någon annan Apple Watch. Alla magneter, bland annat den i Taptic Engine, består av 100 procent återvunna sällsynta jordartsmetaller. Hela produkten har nästan 100 procent återvunnen volfram och modellerna med aluminiumboetter består av helt och hållet återvunnet material. Apple Watch Series 7 är dessutom tillverkade utan skadliga kemikalier som kvicksilver, pvc, beryllium och bromerade flamskyddsmedel.
Apple är redan idag koldioxidneutralt i den egna globala verksamheten och har som mål att hela verksamheten, inklusive alla tillverkningskedjor och produktlivscykler, till 2030 ska ha netto noll klimatavtryck. Det innebär att varje såld Apple-enhet ska vara hundra procent koldioxidneutral, från komponenttillverkning, montering, transport, kundanvändning, laddning och hela vägen fram till materialåtervinning.
Priser och tillgänglighet
 • Alla Apple Watch Series 7-modeller kommer att kunna köpas senare i höst.
 • Apple Watch SE med usb-c-laddningskabel, nya Apple Watch-armband och Apple Watch Nike-armband kan beställas redan idag på apple.com/se/store och i Apple Store-appen. De kommer ut till försäljning på Apple Store torsdagen den 16 september.
 • Apple Watch Hermès Series 7 och nya Apple Watch Hermès-armband kommer senare i höst.
 • watchOS 8 blir tillgängligt för Apple Watch Series 3 och nyare modeller måndagen den 20 september och kräver en iPhone 6s eller senare med iOS 15 eller senare. Alla funktioner är inte tillgängliga på alla enheter och i alla områden.
 • Texten i den här artikeln

 • Bilder i den här artikeln

 1. Batteritiden varierar beroende på användning.
 2. Apple Watch Series 7 är klassificerad som vattentålig ner till 50 meter enligt ISO-standard 22810:2010. Det innebär att den går att använda vid aktiviteter på grunt vatten, till exempel simning i en bassäng eller i havet. Däremot bör Apple Watch Series 7 inte användas vid dykning, vattenskidåkning eller andra vattenaktiviteter som involverar höga hastigheter eller större djup.  Armband i rostfritt stål och läder är inte vattentåliga.
 3. EKG-appen är inte tillgänglig i alla områden.
 4. Mätvärdena i appen Syrenivå i blodet är inte avsedda för medicinskt bruk, vare sig vid självdiagnos eller i samråd med läkare. De är endast avsedda för träning och allmänt välbefinnande.
 5. Snabbare laddning är inte tillgängligt i alla områden.
 6. Finns på Apple Watch SE, Apple Watch Series 6 och Apple Watch Series 7.
 7. Falldetektering för träningspass kommer i en watchOS 8-uppdatering för Apple Watch Series 4 och nyare modeller senare i år. Den här funktionen fungerar för träningspass som startas i appen Träning eller i träningsappar från andra utvecklare som synkroniseras med appen Hälsa.

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48