öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 18 oktober 2021

Apple presenterar abonnemanget Apple Music Voice

Den nya musikupplevelsen har utformats exklusivt för Siri och kostar bara 4,99 USD per månad
Siri spelar en låt i Apple Music på iPhone som är ansluten till AirPods och HomePod mini.
Apple Music Voice-abonnemanget bygger på kraften hos Siri och kommer att finnas i 17 länder och regioner i höst.
CUPERTINO, KALIFORNIEN Apple presenterade idag Apple Music Voice, en ny abonnemangstjänst i Apple Music som bygger på kraften hos Siri. Med Apple Music Voice Plan får prenumeranterna tillgång till tjänstens katalog med 90 miljoner låtar, tiotusentals spellistor, däribland hundratals helt nya spellistor utifrån humör och aktivitet, personliga blandningar, genrestationer och prisbelönta Apple Music Radio – allt genom Siri för bara 4,99 USD i månaden.
”Apple Music och Siri är naturliga samarbetspartners och fungerar redan smidigt tillsammans”, säger Oliver Schusser, vice president för Apple Music and Beats på Apple. ”Eftersom Siri används aktivt på flera hundra miljoner enheter världen över ser vi oerhört mycket fram emot att få lägga till det här abonnemanget, som ger användaren en smidig musikupplevelse med röstförfrågningar och som dessutom gör Apple Music tillgängligt för ännu fler människor runtom i världen.”
Användaren kan prenumerera på Apple Music Voice-abonnemanget via Siri genom att be Siri starta provperioden på Apple Music Voice eller genom att anmäla sig i Apple Music-appen. När Apple Music Voice-abonnemanget är aktiverat kan användaren begära att musik ska spelas via Apple Music Voice på alla enheter som har stöd för Siri, till exempel HomePod mini, AirPods, iPhone eller andra Apple-enheter och vid användning av CarPlay.
Apple Music lägger dessutom till hundratals nya spellistor utifrån humör och aktivitet som skapats av Apple Musics redaktionella experter. Spellistorna är fullständigt optimerade för att sättas igång med rösten. Användaren kan be Siri att spela spellistan för middagsbjudningar, spela något lugnt eller till och med spela liknande musik för en verkligt personlig musikupplevelse. De här nya spellistorna är tillgängliga för alla som prenumererar på något Apple Music-abonnemang – och tillsammans med Siri blir Apple Music ännu bättre. Apple Music Voice-prenumeranter får också tillgång till alla spellistor på Apple Music, bland annat favoriter som New Music Daily, Rap Life, Today’s Hits, Today’s Country, A-List Pop och R&B Now.
Apple Music Voice-abonnemanget blir tillgängligt i höst i 17 länder och regioner: Australien, Frankrike, Hongkong, Indien, Irland, Italien, Japan, Kanada, Kina, Mexiko, Nya Zeeland, Spanien, Storbritannien, Taiwan, Tyskland, USA och Österrike.
Apple Music Voice-prenumeranter får en skräddarsydd upplevelse i appen med förslag baserat på användarens musikpreferenser och en kö med nyligen spelad musik via Siri. I appen kommer det även att finnas ett särskilt avsnitt som heter Just Ask Siri, där prenumeranter får tips på hur man optimerar Siri för Apple Music.
För tillgång till Apple Musics premiumerbjudanden, med rumsligt ljud, förlustfritt ljud, låttexter, musikvideor med mera, kan prenumeranter när som helst enkelt byta till Apple Musics personliga abonnemang för 9,99 USD per månad eller ett familjeabonnemang med upp till sex konton för 14,99 USD i månaden.
Priser och tillgänglighet
  • Det nya abonnemanget Apple Music Voice kommer att finnas tillgängligt i vissa länder och regioner senare i höst för 4,99 USD per månad.
  • Tillgång till Apple Musics globala katalog med över 90 miljoner låtar via Siri.
  • Prenumeranter har tillgång till alla uppspelningsreglage, inklusive obegränsad möjlighet att hoppa över låtar via Siri.
  • Apple Music Voice-abonnemanget erbjuder hundratals helt nya stationer och spellistor efter humör och aktivitet som har utformats för enkla röstförfrågningar.
  • Användare får tillgång till Apple Music Voice på alla sina enheter och via funktioner som har stöd för Siri, som HomePod mini, AirPods, CarPlay, iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV och Mac.
  • En unik kostnadsfri förhandsversion i sju dagar utan automatisk förnyelse erbjuds personer utan abonnemang som ber Siri att spela musik.
Dela artikeln
  • Texten i den här artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48