öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 28 oktober 2021

Apple redovisar sitt resultat för fjärde kvartalet

Omsättningen ökar med 29 procent och slår nya rekord för september-kvartalet

Nytt intäktsrekord för tjänster och Mac-datorer
CUPERTINO, KALIFORNIEN 28 oktober 2021 Apple presenterade idag sitt ekonomiska resultat för fjärde kvartalet av räkenskapsåret 2021 som avslutades den 25 september 2021. Företaget redovisar rekordhöga kvartalsintäkter för september-kvartalet på 83,4 miljarder US-dollar, en ökning med 29 procent jämfört med samma period förra året, och en kvartalsvinst på 1,24 US-dollar per utspädd aktie.
”I år lanserade vi våra mest kraftfulla produkter någonsin, från M1-drivna Mac-datorer till en iPhone 13-serie som höjer ribban för prestanda och som ger våra kunder möjlighet att skapa och hålla kontakten på nya sätt”, säger Tim Cook, Apples vd. ”Vi ingjuter våra värderingar i allt vi gör – och rör oss allt närmare vårt mål att vara koldioxidneutrala i hela leverantörskedjan och genom våra produkters hela livscykel till år 2030, och vårt åtagande att skapa en mer rättvis framtid.”
”Vårt rekordhöga resultat för september-kvartalet avslutade ett otroligt räkenskapsår med en stark tvåsiffrig ökning. Ett år då vi satte nya intäktsrekord i alla geografiska segment och produktkategorier trots en fortsatt osäkerhet i makromiljön”, säger Luca Maestri, Apples CFO. ”Kombinationen av rekordförsäljning, oöverträffad kundlojalitet och styrkan i vårt ekosystem ledde till rekordmånga aktiva enheter i bruk. Under september-kvartalet återförde vi över 24 miljarder US-dollar till aktieägarna, då vi fortsätter att göra framsteg mot vårt mål att nå en neutral nettokassa över tid.”
Apples styrelse har föreslagit en kontantutdelning på 0,22 US-dollar per aktie i företagets aktiekapital. Utdelningen betalas ut den 11 november 2021 till de aktieägare som är registrerade vid stängning den 8 november 2021.
Apples konferenssamtal om sitt ekonomiska resultat för fjärde kvartalet 2021 kan streamas från kl. 23.00 svensk tid den 28 oktober på apple.com/investor/earnings-call. Webbsändningen kan därefter ses i repris under cirka två veckors tid.

Presskontakt

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48

    © 2021 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple och Apples logotyp är varumärken som tillhör Apple. Övriga företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive företag.