öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 18 oktober 2021

Nu kommer en ny generation AirPods: Världens populäraste trådlösa hörlurar har precis blivit ännu bättre

Nya AirPods har rumsligt ljud och branschledande sound, längre batteritid och en helt ny design
Tredje generationen AirPods.
Nya AirPods har rumsligt ljud och branschledande sound, längre batteritid och en helt ny design.
CUPERTINO, KALIFORNIEN Apple presenterade idag tredje generationen AirPods med rumsligt ljud, avancerade funktioner och en magisk upplevelse i ny avrundad design. Genom att kombinera kraften i H1-chippet med ett Apple-designat ljudsystem använder nya AirPods beräknat ljud för att bjuda användaren på ett banbrytande sound med adaptiv EQ. Användaren kan uppleva Apple Music i Dolby Atmos och rumsligt ljud med dynamisk huvudspårning på alla Apple-enheter. Nya AirPods är svett- och vattentåliga och har en trycksensor för enkel och intuitiv styrning av musik och telefonsamtal. Den längre batteritiden ger upp till sex timmars lyssning1 och upp till 30 timmars total lyssningstid med det praktiska laddningsetuiet. AirPods (tredje generationen) är det senaste tillskottet i världens populäraste serie med hörlurar. De kan beställas från och med idag och finns i butik tisdagen den 26 oktober.
”AirPods förändrade de trådlösa hörlurarna för alltid med banbrytande design, otroligt ljud och en magisk upplevelse”, säger Greg Joswiak, Senior Vice President of Worldwide Marketing på Apple. ”Det är fantastiskt att kunna presentera nästa generation AirPods, med enastående ljud tack vare adaptiv EQ och rumsligt ljud med dynamisk huvudspårning och som fungerar smidigt mellan Apple-enheter, vilket gör världens mest sålda hörlurar ännu bättre.”

Helt ny design

AirPods nya design är lätt och avrundad, så att hörlurarna sitter bekvämt och riktar ljudet direkt in i örat. Skaftet är kortare än på tidigare generationer för ett diskretare utseende och har samma intuitiva trycksensor som AirPods Pro för att styra medieuppspelningen. Nya AirPods tål både svett och vatten. Såväl hörlurarna som laddningsetuiet är IPX4-certifierade.2
En kvinna som använder AirPods (tredje generationen) i regnet.
Nya AirPods tål både svett och vatten. Såväl hörlurarna som etuiet är IPX4-certifierade.

Banbrytande ljudegenskaper

AirPods (tredje generationen) bygger på samma suveräna ljudkvalitet som AirPods är kända för, från ett specialbyggt element till en förstärkare med stort dynamiskt omfång som tillsammans skapar en kraftfull bas och klart, rent ljud på höga frekvenser. Mikrofonen är täckt med ett akustiskt filter som minskar ljudet av vinden, så att talarens röst hörs tydligt under samtal. AirPods har även AAC-ELD, en överlägsen talkodek som ger röstkvalitet i full HD och tydlig, naturlig kommunikation under FaceTime-samtal.
Nya AirPods använder beräknat ljud för att ge ännu fler tillgång till de banbrytande upplevelserna som kunderna gillar med AirPods Pro och AirPods Max, såsom adaptiv EQ och rumsligt ljud med dynamisk huvudspårning.
Det kraftfulla H1-chippet kombineras med ett Apple-designat akustiskt system och använder beräknat ljud till att skapa banbrytande ljud med adaptiv EQ.
För en optimal och detaljrik lyssningsupplevelse är nya AirPods utrustade med adaptiv EQ som justerar ljudet i realtid utifrån hur AirPods sitter i användarens öra. En inåtvänd mikrofon mäter ljudet utifrån och därefter använder adaptiv EQ beräknat ljud till att justera låga och medelhöga frekvenser för att kompensera för ljud som kan försvinna på grund av olika passform.
Rumsligt ljud skapar en tredimensionell biokänsla genom att placera ljud var som helst i rummet, och tack vare Dolby Atmos låter AirPods bättre än någonsin. Användarna får också uppleva det med dynamisk huvudspårning, så att musik, video och till och med FaceTime-gruppsamtal känns ännu mer fängslande. Nya AirPods använder avancerade algoritmer för rumsligt ljud och tillämpar filter för riktat ljud för att diskret justera frekvenserna som når örat och som ger användaren en upplevelse av att ljudet finns överallt runt om i rummet.
MacBook Air, iPad Pro, iPhone 13 Pro och nya AirPods.
AirPods-användare kan uppleva Apple Music i Dolby Atmos och rumsligt ljud med dynamisk huvudspårning på alla Apple-enheter.

Magiskt enkel installation

Med ett enda tryck som automatiskt parkopplar AirPods med andra Apple-enheter kan användarna enkelt lyssna på musik hela dagen. Funktionen Lyssna tillsammans låter lyssnarna dela samma ljud på två par AirPods, AirPods Pro eller AirPods Max när de använder iPad, iPhone, iPod touch eller Apple TV.
En ny hudsensor känner av om AirPods är i örat – och inte i en ficka eller på ett bord – och pausar uppspelningen när de tas ur. Mikrofoner med riktad strålformning stänger ute brus från omgivningen och fokuserar på användarens röst för att göra ljudet tydligare. Och användaren kan få händerna fria genom att helt enkelt säga "Hej Siri" för olika förfrågningar.
iPhone parkopplas med AirPods (tredje generationen).
Med ett enda tryck parkopplas AirPods automatiskt med andra Apple-enheter.

Längre batteritid

AirPods (tredje generationen) ger en timmes längre batteritid jämfört med tidigare generationer, med upp tills sex timmars lyssning och upp till fyra timmars samtalstid. Fem minuters laddning räcker för en timmes batteritid och med fyra ytterligare laddningar i etuiet kan användarna få upp till 30 timmars total lyssningstid.3 AirPods ingår nu i MagSafe-ekosystemet för smidig trådlös laddning.
AirPods (tredje generationen) med MagSafe-laddaren.
AirPods (tredje generationen) ger en timmes längre batteritid och smidig trådlös laddning med MagSafe.

AirPods med iOS och iPadOS

AirPods är makalöst smidiga och bjuder på suverän ljudkvalitet. Med iOS 15 och iPadOS 15 får användarna tillgång till följande funktioner:
 • Med rumsligt ljud och dynamisk huvudspårning låter rösterna i FaceTime-gruppsamtal från det håll där den som pratar befinner sig på skärmen, så att det faktiskt verkar som att alla befinner sig i samma rum.4
 • Med funktionen Läs upp viktiga notiser kan Siri läsa upp viktiga, tidskänsliga notiser, inklusive varningar från Meddelanden, Påminnelser, Kalender och samtal samt alla tredjepartsappar som använder API.
 • AirPods ingår nu i Hitta-nätverket med flera hundra miljoner iPhone- och iPad-enheter samt Mac-datorer över hela världen, så att det går att slå på förlorat läge och visa närhet i appen Hitta. Dessutom är det möjligt att aktivera separationsvarningar ifall användaren skulle skiljas från sina AirPods.

Apple och miljön

AirPods har utformats med flera material och funktioner för att minska effekterna på miljön, såsom 100 procent återvunna sällsynta jordartsmetaller i alla magneter. Etuiet använder dessutom 100 procent återvunnet tenn i lödningen i huvudlogikkortet och 100 procent återvunnen aluminium i gångjärnet. AirPods är också fria från potentiellt skadliga ämnen, såsom kvicksilver, bromerade flamskyddsmedel, pvc och beryllium. AirPods uppfyller USA:s energiministeriums krav på batteriladdare. Apples nollavfallsprogram hjälper leverantörer med avfallsminskning, och alla leverantörers slutmonteringsanläggningar övergår till 100 procent förnybar energi för Apple-tillverkning. All ny träfiber i förpackningen kommer från ansvarsfullt skogsbruk.
Apple är redan idag koldioxidneutralt i den egna verksamheten och har som mål att klimatpåverkan för hela verksamheten, inklusive alla tillverkningskedjor och produktlivscykler, ska vara netto-noll till 2030. Det innebär att varje såld Apple-enhet ska vara 100 procent koldioxidneutral, från komponenttillverkning, montering, transport, kundanvändning, laddning och hela vägen fram till materialåtervinning.
Priser och tillgänglighet
 • AirPods (tredje generationen) kommer att kosta 2 095 SEK och kan beställas från apple.com/se/store och i Apple Store-appen i USA och fler än 26 andra länder och regioner från och med idag. De finns i butik från och med tisdagen den 26 oktober.
 • AirPods (andra generationen) kommer nu att kosta 1 595 SEK.
 • AirPods Pro finns nu med MagSafe-laddningseuti till samma pris, 3 195 SEK.
 • Apple Music Voice-abonnemanget blir tillgängligt i utvalda länder och regioner i höst.
 • Nya prenumeranter kan få Apple Music gratis i sex månader när de köper AirPods, AirPods Pro eller AirPods Max.5
 • AirPods kräver Apple-enheter som använder iOS 15.1, iPadOS 15.1, watchOS 8.1, tvOS 15.1 eller macOS Monterey, som alla kommer att finnas tillgängliga som kostnadsfria mjukvaruuppdateringar nästa vecka.
 • Kunderna kan lägga till fri personlig gravyr med emoji, text och siffror på sina etuier till AirPods Pro, AirPods (tredje generationen) och AirPods (andra generationen) på apple.com/se/store och i Apple Store-appen.
Dela artikeln

Media

 • Texten i den här artikeln

 • Bilder i den här artikeln

 1. Fem timmars lyssningstid när rumsligt ljud är aktiverat.
 2. Tredje generationen AirPods har testats i laboratorium och uppfyller kraven för IPX4.
 3. Batteritiden varierar beroende på användning. Mer information finns på apple.com/se/batteries.
 4. Tillgängligt på iPhone och iPad med A12 Bionic och senare samt Mac (2018 eller senare).
 5. Gäller endast för dig som tecknar ett nytt abonnemang. 99 kr/månad efter provperiodens slut. Abonnemanget förnyas automatiskt tills det sägs upp. Begränsningar och andra villkor gäller. Du hittar mer information på apple.com/se/promo.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48