öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 17 november 2021

Apple presenterar Self Service-reparation

Nu har även privatpersoner tillgång till Apples servicedelar, verktyg och handböcker – till en början för iPhone 12 och iPhone 13
En bild av en kvinna som lagar en iPhone.
CUPERTINO, KALIFORNIEN Apple presenterade idag Self Service-reparation, som innebär att kunder som känner sig bekväma med att själva utföra reparationer, får tillgång till Apples originaldelar och verktyg. Till en början finns det delar till iPhone 12- och iPhone 13-modellerna, och därefter till Mac-datorer med M1-chip. Self Service-reparation kommer att erbjudas i början av nästa år i USA och spridas till fler länder under 2022. Tillsammans med fler än 5 000 auktoriserade Apple-servicesställen och 2 800 fristående reparatörer får kunderna nu tillgång till dessa delar, verktyg och handböcker.
Under programmets första fas ligger fokus på de moduler som är vanligast att reparera, bland annat skärm, batteri och kamera på iPhone. Möjlighet till fler reparationer kommer att erbjudas senare nästa år.
”Genom att skapa större tillgång till Apples originaldelar får våra kunder fler valmöjligheter när de behöver en reparation”, säger Jeff Williams, operativ chef på Apple. ”Under de senaste tre åren har Apple nästan fördubblat antalet serviceställen med tillgång till originaldelar, verktyg och utbildning från Apple, och nu erbjuder vi ett alternativ för dem som vill utföra sina reparationer själv.”
Apple bygger tåliga produkter utformade för att klara vardagens påfrestningar. När en Apple-produkt behöver repareras kan det göras av utbildade tekniker som använder Apples originaldelar på tusentals ställen, bland annat hos Apple (i butik eller per post), på Apple-serviceställen och hos fristående reparatörer. Och nu kan produktägare dessutom utföra reparationerna själva.

Self Service-reparation

För att säkerställa att kunder kan utföra reparationer på ett säkert sätt är det viktigt att de först läser igenom reparationshandboken. Därefter beställer kunden Apples originaldelar och verktyg via Apples webbutik för Self Service-reparation. När reparationen är klar får kunderna ett lägre pris vid nästa köp om de skickar tillbaka den använda delen för återvinning.
Den nya butiken kommer att erbjuda fler än 200 delar och verktyg så att kunderna kan utföra de vanligaste reparationerna på iPhone 12 och iPhone 13.
Self Service-reparation är avsett för enskilda tekniker med kunskapen och erfarenheten att reparera elektroniska enheter. För de allra flesta kunder är det säkraste och mest pålitliga sättet att få en enhet reparerad att besöka en professionell reparatör med certifierade tekniker som använder Apples originaldelar.
En bild av en kvinna som sitter vid sitt skrivbord och använder Apples Self Service-reparation.

Större tillgång till Apple-reparationer

Under de senaste tre åren har Apple nästan fördubblat antalet serviceställen med tillgång till Apples originaldelar, verktyg och utbildning, bland annat med fler än 2 800 fristående reparatörer. Det snabbväxande programmet med fristående reparatörer lanserades i USA år 2019 och har sedan dess etablerats i fler än 200 länder, vilket gör att fristående reparatörer får tillgång till samma utbildning, delar och verktyg som andra auktoriserade Apple-servicesställen.
Dessutom fortsätter Apple att erbjuda praktiska reparationsalternativ för kunder genom sitt globala nätverk med fler än 5 000 auktoriserade Apple-servicesställen som hjälper miljontals människor med service på alla Apple-produkter, oavsett om de omfattas av garanti eller ej.
En bild av en kvinna inne på en Apple Store-butik som frågar om reparation av sin iPhone.
Genom att skapa tåliga produkter med lång livslängd och större möjlighet till reparation kan vi erbjuda kunderna en långvarig produkt som behåller sitt värde i åratal. Apple erbjuder också flera års mjukvaruuppdatering för att lansera nya funktioner.
Dela artikeln
  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48