UPDATE 2 december 2021

App Store Awards hyllar de bästa apparna och spelen under 2021

App Store Award.
App Store Awards hyllar de bästa apparna och spelen vid slutet av varje år.
Apple presenterade idag App Store Award-vinnarna 2021 där man hyllade de 15 bästa apparna och spelen som har hjälpt användare att få utlopp för sina personliga intressen, upptäcka kreativa uttryckssätt, få kontakt med nya personer, hitta nya upplevelser och helt enkelt ha roligt. Bland årets vinnare finns utvecklare från jordens alla hörn och deras appar och spel valdes ut av Apples globala App Store-redaktörsteam eftersom de har erbjudit otrolig kvalitet, innovativ teknik, kreativ design och en positiv kulturell effekt.
”Utvecklarna som vann App Store Awards 2021 drog nytta av sin egen drivkraft och vision och levererade årets bästa appar och spel, vilket ledde till att de väckte kreativiteten och engagemanget hos miljontals användare världen över”, säger Tim Cook, Apples vd. ”De här utvecklarna består av allt från självlärda indiekodare till inspirerande ledare som bygger globala verksamheter och har skapat innovationer med Apples teknik. Många av dem har bidragit till den djupa känsla av sammanhang som vi har behövt i år.”
Årets bästa appar och spel har erbjudit otroliga upplevelser på alla Apple-enheter. Tio år efter debuten i App Store visar Toca Life World åter att de kan konsten att väcka barnens kreativitet och ge dem möjligheter att uttrycka sig. Utvecklarna bakom DAZN lyfte fram lokal sportkultur till en global arena medan Carrot Weather tog de förstklassiga väderprognoserna – och den roliga figuren bakom dem – till användarnas handleder. LumaFusion gör videoredigering mindre skrämmande och till något som kreativa användare snabbt kan göra på språng och Craft har gjort det möjligt att skapa på ett effektivt sätt genom en anteckningsbok som har nästintill oändliga möjligheter. Den otroliga grafiken och de fantastiska berättelserna som har vävts in i League of Legends: Wild Rift, MARVEL Future Revolution, Myst, Space Marshals 3 och Apple Arcades Fantasian erbjuder spelare i alla åldrar uppslukande spelupplevelser.

App Store Award-vinnarna 2021

Appar

Årets iPhone-app: Toca Life World från Toca Boca.
En scen ur barnappen Toca Life World som utvecklats av Toca Boca.
Årets iPad-app: LumaFusion från LumaTouch.
Gränssnittet till LumaFusion som utvecklats av LumaTouch.
Årets Mac-app: Craft från Luki Labs Limited.
Craft som utvecklats av Luke Labs Limited.
Årets Apple TV-app: DAZN från DAZN Group.
Schemat för sportevenemang i DAZN som utvecklats av DAZN Group.
Årets Apple Watch-app: Carrot Weather från Grailr.
Varning i Carrot Weather-appen på Apple Watch, som utvecklats av Grailr.

Spel

Årets iPhone-spel: League of Legends: Wild Rift från Riot Games.
En scen ur League of Legends: Wild Rift från Riot Games.
Årets iPad-spel: MARVEL Future Revolution från Netmarble Corporation.
En scen ur MARVEL Future Revolution från Netmarble Corporation.
Årets Mac-spel: Myst från Cyan.
En scen ur Myst från Cyan.
Årets Apple TV-spel: Space Marshals 3 från Pixelbite.
En scen ur Space Marshals 3 från Pixelbite.
Årets Apple Arcade-spel: Fantasian från Mistwalker.
En scen ur Fantasian från Mistwalker.

Årets trend: Sammanhang

Utöver att uppmärksamma de bästa spelen och apparna och spelen på Apples enheter har Apples globala App Store-redaktörer utsett årets trend. Målet är att hitta en rörelse som hade en varaktig effekt på människors liv och uppmärksamma exceptionella appar och spel som var en del av den rörelsen. Den främsta trenden 2021 är sammanhang. Vinnarna av årets trend sammanförde människor på meningsfulla sätt, samtidigt som de fyllde sociala, personliga och yrkesmässiga behov för användare världen över.
Among Us! från Innersloth
Among Us! består av en blandning av samarbete och tävling och byggde upp relationer genom små matcher i portionsstorlek som fick användarna att prata med – och lyssna på – varandra genom småprat, bluffar och lagarbete.
En scen ur Among Us! från Innersloth.
Bumble från Bumble Inc.
Bumble låg precis rätt i tiden och lade till och förbättrade funktioner som skapats för att bygga broar för användare som vill dejta, hitta vänner och bredda sina professionella nätverk – och samtidigt främja samtal som styrs av kvinnor.
Bumble från Bumble Inc.
Canva från Canva
Med hjälp av stilrena verktyg och snygga mallar får Canva användarna att finna sin entreprenörsanda och designa på ett enkelt sätt, vilket passar allt från yrkesverksamma, studenter och arbetssökande till samhällsledare och alla slags team.
Canva från Canva.
EatOkra från Anthony Edwards Jr. och Janique Edwards
EatOkra byggde en rejäl, användardriven guide till mer än 11 000 matställen som ägs av svarta så att människor kan hitta läcker mat och samtidigt investera i verksamheter i deras närhet.
EatOkra från Anthony Edwards Jr. och Janique Edwards.
Peanut från Peanut App Limited
Genom att lansera sociala poddar som hålls av experter om allt från graviditet och klimakteriet till relationer och att ta hand om sig själv, skapar Peanut en plats för ärliga samtal om alla aspekter av att vara kvinna i alla livsfaser.
Peanut från Peanut App Limited.
I över tio år har Apple hyllat de bästa apparna och spelen i slutet av varje år. För att visa vilken effekt de vinnande utvecklarteamen har haft inledde Apples designers förra året en tradition med att genom ett noggrant hantverk hylla varje vinnare med ett fysiskt App Store-pris. Priset har inspirerats av den klassiska blå App Store-ikonen och har App Store-loggan infälld i 100 procent återvunnen aluminium, samma som används till att tillverka Apples-produkter, och vinnarens namn har graverats på den andra sidan.
Läs mer om apparna och spelen som har lyfts fram i årets App Store Awards på App Store. Utöver App Store-redaktörernas val finns topplistor för årets populäraste appar och spel samt de populäraste Apple Arcade-spelen.
Dela artikeln
  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48