öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 28 april 2022

Apple redovisar sitt resultat för andra kvartalet

Omsättningen ökade med nio procent och slår nya rekord för marskvartalet

Nytt intäktsrekord för tjänster
Cupertino, Kalifornien 28 april 2022 Apple presenterade idag sitt ekonomiska resultat för andra kvartalet av räkenskapsåret 2022 som avslutades den 26 mars 2022. Företaget redovisar rekordhöga kvartalsintäkter för marskvartalet på 97,3 miljarder dollar, en ökning med nio procent jämfört med samma period förra året, och en kvartalsvinst på 1,52 dollar per utspädd aktie.
”Det här kvartalets rekordresultat är ett kvitto på Apples oupphörliga fokus på innovation och vår förmåga att skapa världens bästa produkter och tjänster”, säger Apples CEO Tim Cook. ”Det är fantastiskt att se kundernas positiva reaktioner på våra nya produkter och på våra framsteg när det gäller att uppnå en koldioxidneutral försörjningskedja och koldioxidneutrala produkter till år 2030. Genom det vi skapar och det vi lämnar efter oss vill vi som alltid verka för de goda krafterna i världen.”
”Vi är mycket glada över verksamhetens rekordresultat för marskvartalet. Det är ett nytt intäktsrekord för tjänster och dessutom de högsta intäkterna någonsin för marskvartalet vad gäller iPhone, Mac, bärbara enheter, hemenheter och tillbehör. Kundernas fortsatt starka efterfrågan på våra produkter och tjänster har bidragit till att vi nu har rekordmånga aktiva enheter i bruk”, säger Apples CFO Luca Maestri. ”Vårt starka verksamhetsresultat har genererat ett operativt kassaflöde på mer än 28 miljarder dollar och vi har kunnat återföra nästan 27 miljarder dollar till aktieägarna under kvartalet.”
Apples styrelse har föreslagit en kontantutdelning på 0,23 dollar per aktie i företagets aktiekapital, en ökning med fem procent. Utdelningen betalas ut den 12 maj 2022 till de aktieägare som är registrerade vid stängning den 9 maj 2022. Styrelsen har även godkänt en ökning av det befintliga aktieåterköpsprogrammet med 90 miljarder dollar.
Apples konferenssamtal om det ekonomiska resultatet för andra kvartalet 2022 kan streamas på apple.com/investor/earnings-call från kl. 23.00 svensk tid den 28 april. Webbsändningen kan därefter ses i repris under cirka två veckors tid.

Presskontakt

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Internationell IR-kontakt

Tejas Gala

Apple

tgala@apple.com

+1 (669) 227-2402

© 2022 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple och Apples logotyp är varumärken som tillhör Apple. Övriga företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive företag.