öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 5 april 2022

Apples internationella utvecklarkonferens anordnas återigen helt och hållet online

Apple anordnar Swift Student Challenge igen
Grafisk bild som illustrerar 2022 års internationella utvecklarkonferens WWDC.
Cupertino, Kalifornien Apple meddelade idag att man kommer att anordna sin årliga internationella utvecklarkonferens WWDC helt och hållet online mellan den 6 och 10 juni – gratis för alla utvecklare. Apple bygger vidare på framgången med de två senaste årens virtuella event. På WWDC22 kommer de senaste innovationerna i iOS, iPadOS, macOS, watchOS och tvOS presenteras samtidigt som utvecklarna får tillgång till Apples egna utvecklare och tekniker och får möjlighet att lära sig hur man skapar banbrytande appar och interaktiva upplevelser.
”Det centrala för WWDC har alltid varit att vara ett forum för att skapa kontakt och bygga gemenskap”, säger Susan Prescott, Apples chef för Worldwide Developer Relations and Enterprise and Education Marketing. ”I samma anda bjuder vi in deltagare från hela världen till WWDC22 så att de tillsammans kan utforska hur man väcker sina bästa idéer till liv och tänjer på gränserna för vad som är möjligt. Vi älskar att få kontakt med våra utvecklare och vi hoppas att alla deltagare lämnar eventet med en känsla av förnyad energi.”
Nu mer än någonsin är Apples produkter en del av användarnas vardag som hjälper dem att lära sig, skapa och hålla kontakten. Under WWDC22 kommer Apples växande globala community med fler än 30 miljoner utvecklare att få kunskap om och tillgång till teknik och verktyg så att de kan förverkliga sina visioner. Utöver nyheterna som meddelas under inledningstalet och State of the Union-presentationen omfattar årets program dessutom fler informationspass, fler banbrytande undervisningslabb, fler digitala lounger där man kan umgås med andra deltagare och mer lokaliserat innehåll så att WWDC22 verkligen blir ett globalt event.
Utöver onlinekonferensen kommer Apple att vara värd för en speciell dag för utvecklare och studenter på Apple Park den 6 juni för att se keynoten och State of the Union tillsammans med alla som tittar online. Antalet platser är begränsat. Mer information om hur man ansöker om att få närvara publiceras inom kort på Apple Developer-sidan och i appen.
För tredje året i rad anordnar Apple dessutom Swift Student Challenge för att stötta elever som brinner för att koda. Swift Playgrounds är en revolutionerande app till iPad och Mac som lär användaren programmeringsspråket Swift på ett interaktivt och roligt sätt. I årets utmaning bjuds elever från hela världen in för att skapa ett Swift Playgrounds-approjekt inom ett ämne som de väljer själva. De kan skicka in sina projekt fram till den 25 april. Besök webbplatsen för Swift Student Challenge för mer information.
Apple är stolta över att stötta och hjälpa fram nästa generation utvecklare genom vårt årliga WWDC-studentprogram. Under de senaste trettio åren har många tusen skolungdomar fått slipa på sina färdigheter och träffa andra kodare i alla åldrar. De har gått vidare till långvariga och framgångsrika teknikkarriärer, grundat nya företag och skapat icke vinstdrivande organisationer med syftet att skapa en bättre framtid med teknikens hjälp.
Dela artikeln
  • Texten i den här artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48