öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 28 juli 2022

Apple redovisar sitt resultat för tredje kvartalet

iPhone och tjänster ligger bakom junikvartalets rekordintäkter

Basen av aktiva, installerade enheter är större än någonsin inom alla viktiga produktkategorier
Cupertino, Kalifornien 28 juli 2022 Apple presenterade idag sitt ekonomiska resultat för tredje kvartalet av räkenskapsåret 2022 som avslutades den 25 juni 2022. Företaget redovisar en kvartalsintäkt på 83 miljarder USD, rekordhögt för junikvartalet och en ökning med 2 procent jämfört med samma period förra året, samt en kvartalsvinst på 1,20 USD per utspädd aktie.
”Det här kvartalets rekordhöga resultat säger något om Apples ständiga ansträngningar för att vara nyskapande, hitta nya möjligheter och berika våra kunders liv”, säger Tim Cook, Apples CEO. ”Som alltid sätter vi våra värden främst. De genomsyrar allt vi gör, från nya funktioner för att skydda användarnas integritet och säkerhet till hjälpmedel för ökad tillgänglighet – en viktig del av vårt mångåriga arbete för att skapa produkter för alla.”
”Med resultatet för junikvartalet fortsätter vi att demonstrera vår förmåga att sköta verksamheten på ett effektivt sätt trots stora utmaningar i driftsmiljön. Vi satte ett nytt intäktsrekord för junikvartalet och vår bas av installerade, aktiva enheter var större än någonsin i alla geografiska områden och inom alla produktkategorier”, säger Luca Maestri, Apples CFO. ”Under kvartalet genererade vi ett operativt kassaflöde på nästan 23 miljarder USD, återförde nästan 28 miljarder USD till aktieägarna och fortsatte att investera i våra långsiktiga tillväxtplaner.”
Apples styrelse har föreslagit en kontantutdelning på 0,23 USD per aktie i företagets aktiekapital. Utdelningen betalas ut den 11 augusti 2022 till de aktieägare som är registrerade vid stängning den 8 augusti 2022.
Apples konferenssamtal om det ekonomiska resultatet för tredje kvartalet 2022 kan streamas på apple.com/investor/earnings-call från kl. 23.00 svensk tid den 28 juli. Webbsändningen kan därefter ses i repris under cirka två veckors tid.

Presskontakt

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48

© 2022 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple och Apples logotyp är varumärken som tillhör Apple. Övriga företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive företag.