öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 03 oktober 2022

Firar 100 miljoner låtar

Rachel Newman, Global Head of Editorial på Apple Music, besvarar frågan: Vad betyder en siffra?
TKTK
Hundra miljoner låtar. 
Tjugoett år efter att iTunes och iPod såg dagens ljus har vi gått från 1 000 låtar till 100 000 gånger så många på Apple Music. Det är en helt fenomenal tillväxt oavsett hur man mäter. Musikens hela dåtid, nutid och framtid finns tillgängligt via ett par klick eller via röstkommando.
Mer musik än du kan lyssna på under en livstid, eller flera livstider. Mer musik än någon annan plattform. Helt enkelt den största musiksamlingen någonsin – oavsett format.
Hundra miljoner låtar – det är ett antal som kommer att fortsätta växa och öka markant. Men det är mer än bara en siffra, det står för något mycket viktigare, nämligen det tektoniska skiftet i hur branschen skapat och distribuerat musik under de senaste tjugo åren.
På 1960-talet släpptes endast 5 000 nya album varje år. Idag kan vilken artist som helst, i vilket som helst av de 167 länderna där Apple Music finns tillgängligt, skriva och spela in en låt och släppa den världen över. Varje dag lägger fler än 20 000 artister upp nya låtar till Apple Music – låtar som gör vår katalog ännu bättre än den var dagen före. Hundra miljoner låtar är bevis på ett mer demokratiskt utrymme, där vem som helst, till och med en ny artist som skapar musik i sitt sovrum, kan få nästa stora hit.
Det här är inte bara ett tillfälle att reflektera över hur långt vi har kommit, utan även en stund att blicka fram mot det arbete vi har kvar att utföra. På Apple Music har det personliga urvalet alltid varit det centrala i allt vi gör – både på sätt som man kan se, så som våra redaktörers spellistor, och på sätt man inte kan se, så som den mänskliga touchen som driver våra algoritmer för rekommendationer. Vi vet att satsningen på det personliga urvalet kommer att vara mycket viktigt för att se till att vi blir allra bäst på att förena artister och lyssnare.
Med så otroligt många låtar vet vi att du behöver någon som kan vägleda dig. Idag shufflar man inte i sitt musikbibliotek längre. Nu är det upp till oss att hjälpa dig att upptäcka nya favoriter och återupptäcka bortglömda pärlor.
Apple Music-sektionen Lyssna nu på iPhone 14 Pro.
Med 100 miljoner låtar är det personliga urvalet ännu viktigare än någonsin för att förena artister och fans.
Vi vet också att det är viktigare än någonsin att vi lyfter fram artisternas röster och ger dem möjlighet att berätta sina egna historier och sätta sin musik i rätt sammanhang. Det räcker inte längre att bara förena artister och fans, det handlar om att göra dessa relationer djupare och mer betydelsefulla. Ett av de många sätt som vi hjälper till att skapa ett sammanhang på är genom den nya serien Apple Music Today , där vi väljer ut en ny låt varje dag och dyker ner i dess historia, eftersom vi vet att varenda en av de 100 miljoner låtarna i vår katalog har en egen historia.
Det har aldrig funnits en mer spännande tid att älska musik. Med 100 miljoner låtar på Apple Music kan du utforska genrer du inte ens visste fanns och hitta din nya favoritartist på de mest oväntade ställena. Dyk ner och låt oss guida dig.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48