öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 29 mars 2023

Apples internationella utvecklarkonferens WWDC är tillbaka den 5 juni 2023

Hela konferensen är tillgänglig online för samtliga utvecklare och den 5 juni hålls ett särskilt evenemang på plats på
Apple Park

Tävlingsbidrag till Swift Student Challenge kan skickas in nu och fram till och med den 19 april
En bild av en metallisk regnbåge mot en svart bakgrund med Apple-logotypen och texten WWDC23.
CUPERTINO, Kalifornien Apple meddelade idag att företaget anordnar den årliga internationella utvecklarkonferensen WWDC online mellan den 5 och 9 juni, med en möjlighet för utvecklare och studenter att fira på plats på Apple Park den första dagen. WWDC23 är gratis för alla utvecklare och lyfter fram de senaste nyheterna i iOS, iPadOS, macOS, watchOS och tvOS. Evenemanget är en del av Apples fortsatta strävan att hjälpa utvecklare att skapa innovativa appar och ger dem unik tillgång till Apples tekniker, insikt i ny teknik och verktyg som hjälper dem att förverkliga sina visioner.  
”WWDC är en av årets absoluta höjdpunkter hos Apple eftersom det är ett tillfälle för oss att både online och personligen träffa de talangfulla utvecklare från alla delar av världen som gör vår gemenskap så fantastisk”, säger Susan Prescott, Apples chef för Worldwide Developer Relations. ”WWDC23 blir vår största och mest spännande utvecklarkonferens någonsin, och vi ser verkligen fram mot att träffa många av er online och personligen under det här speciella evenemanget.”
Årets onlineprogram kommer förutom nyheterna från Keynote- och State of the Union-presentationerna att inkludera labbpass, enskilda labbpass och möjlighet att träffa Apple-tekniker och andra utvecklare. Utvecklare och studenter har också möjlighet att delta i en speciell dag på Apple Park den 5 juni och se Keynote- och State of the Union-presentationerna där tillsammans med de som tittar online runt om i världen. Platserna för det evenemanget är begränsade och mer information om hur man ansöker om att delta finns på Apple Developer-webbsidan och i Apple Developer-appen.
WWDC23 är också ett tillfälle att stödja blivande utvecklare genom Swift Student Challenge, ett av många Apple-program med syfte att främja utvecklare och studenter i alla åldrar som gillar att koda. Swift Playgrounds är en revolutionerande app till iPad och Mac som lär användaren programmeringsspråket Swift på ett interaktivt och roligt sätt. Och nu bjuds studenter från hela världen in att skapa ett Swift Playgrounds-approjekt inom ett ämne som de väljer själva. Årets utmaning är öppen nu och studenter kan skicka in sina bidrag till och med 19 april. Besök webbplatsen för Swift Student Challenge för mer information.
Apple kommer att meddela ytterligare information om konferensen innan WWDC23 via appen Apple Developer och på webbplatsen för Apple Developer.
Dela artikeln
  • Texten i den här artikeln

Presskontakter

Linnéa Wängberg

Apple

l_wangberg@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48