öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 16 maj 2023

Apple lanserar nya funktioner för att söka efter konserter i Kartor och på Apple Music

Guider och låtlistor på Apple Music visas på två iPhone 14 Pro-enheter.
Nya funktioner för att söka efter konserter i appen Kartor och på Apple Music ger musikälskare och artister fler sätt att mötas.
Apple Music erbjuder den ultimata lyssningsupplevelsen för musikälskare runt om i världen, inte minst på grund av dess globala team av urvalsexperter och musiknördar som omsorgsfullt lyfter fram de låtar och album som användarna bara måste höra. Apple Music har idag utökat sin urvalssatsning till att även omfatta livemusik i och med lanseringen av nya funktioner för att söka efter konserter i appen Kartor och på Apple Music. Med de nya funktionerna vill man understryka glädjen i livemusiken och ge musikälskare och artister fler sätt att mötas. 
De över 40 nya guiderna i Kartor, samtliga innehållande urval från Apple Musics experter, tipsar om de bästa spelställena där användare kan uppleva livemusik i några av världens främsta kulturhubbar. Bland de noga utvalda spelställena i för närvarande tio städer kan nämnas legendariska konserthus i Wien och heta technoklubbar i Brooklyn och Tokyo – allt som musikälskaren behöver för en oförglömlig utekväll. Med guider på Apple Music kan användare också se kommande spelningar direkt i Kartor via konsertsökningsmodulen i Shazam – en av många funktioner som Shazam lanserade förra våren och som förmedlar information om konserter från Bandsintown, en världskänd plattform för evenemangsrekommendationer och artistupptäckt.  
Guider på Apple Music visas på iPhone 14 Pro.
Varje guide innehåller tips om de bästa spelställena från Apple Musics redaktörer och ger även möjlighet att se de olika ställenas kommande konserter direkt i Kartor.
I den helt nya låtlisteavdelningen på Apple Music visas ett urval av större turnéer. Här kan användare också lyssna på låtlistor och läsa om produktionerna. För första gången i appen kan musikälskare också se olika artisters kommande spelningar i närområdet med hjälp av Shazams modul för att söka efter konserter.
Tillgänglighet
  • Lanseringen av guider på Apple Music inleds idag på apple.co/MusicVenues med följande städer: Chicago, Detroit, Los Angeles, Nashville, New York City och San Francisco i Nordamerika; Berlin, London, Paris och Wien i Europa; Tokyo, Melbourne och Sydney i Asien-Stillahavsregionen samt Mexico City i Latinamerika.
  • Låtlistor på Apple Music finns tillgängligt från och med idag på apple.co/setlists.
Dela artikeln
  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

Presskontakter

Linnéa Wängberg

Apple

l_wangberg@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48