öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 04 maj 2023

Apple redovisar sitt resultat för andra kvartalet

Nytt intäktsrekord för tjänster

Omsättningen för iPhone slår nya rekord för marskvartalet
CUPERTINO, KALIFORNIEN Apple presenterade idag sitt ekonomiska resultat för andra kvartalet av räkenskapsåret 2023 som avslutades den 1 april 2023. Företaget redovisar en kvartalsomsättning på 94,8 miljarder US-dollar, vilket är en minskning med 3 procent jämfört med samma period förra året, och en kvartalsvinst på 1,52 US-dollar per utspädd aktie, vilket är samma som förra året.
”Vi är glada att kunna redovisa nytt rekord för tjänster och nytt rekord för marskvartalet gällande iPhone, trots utmanande makroekonomiska omständigheter, och att vi nu har rekordmånga aktiva enheter i bruk”, säger Apples vd Tim Cook. ”Vi fortsätter att investera långsiktigt och utgå från våra värderingar. Bland annat gör vi stora framsteg mot att göra våra produkter och leveranskedjor koldioxidneutrala till 2030.”
”Verksamhetsresultatet har förbättrats jämfört med decemberkvartalet och vi genererade ett starkt operativt kassaflöde på 28,6 miljarder dollar, samtidigt som aktieägarna fick drygt 23 miljarder dollar tillbaka under kvartalet”, säger Apples CFO Luca Maestri. ”Vår styrelse har godkänt ytterligare 90 miljarder dollar till återköp av aktier på grund av vår höga tilltro till Apples framtid och värdet vi ser i vår aktiestock. Dessutom höjer vi kvartalsutdelningen för elfte året i rad.”
Apples styrelse har föreslagit en kontantutdelning på 0,24 US-dollar per aktie i företagets aktiekapital, en ökning med 4 procent. Utdelningen betalas ut den 18 maj 2023 till de aktieägare som är registrerade vid stängning den 15 maj 2023. Styrelsen har även godkänt ytterligare ett program för återköp av aktier i företaget för upp till 90 miljarder dollar.
Apples konferenssamtal om det ekonomiska resultatet för andra kvartalet 2023 kan streamas från kl. 23.00 svensk tid den 4 maj på apple.com/investor/earnings-call. Webbsändningen kan därefter ses i repris under cirka två veckors tid.
Dela artikeln

Media

Presskontakt

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48

© 2023 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple och Apples logotyp är varumärken som tillhör Apple. Övriga företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive företag.