öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 09 maj 2023

Apple Watch Pride Edition hyllar HBTQ+-rörelsen

Den nya urtavlan Apple Watch Pride Edition och det nya armbandet med Apple Watch Series 8.
Apple presenterar ett nytt Pride Edition-sportband med en matchande urtavla och iOS-bakgrund.
Apple hyllar den pågående rörelsen för att skydda och stärka HBTQ+-personers lika rättigheter i hela världen genom att presentera ett nytt Pride Edition-sportband med en matchande urtavla och iOS-bakgrund.
Genom dessa insatser vill Apple stödja och skapa uppmärksamhet kring organisationer för HBTQ+-rättigheter som jobbar för positiv förändring. Ett par av dessa är Equality Federation Institute, som är i färd med att bygga ett nätverk av delstatsorganisationer för opinionsbildning i HBTQ+-frågor i USA, samt GLSEN, en utbildningsorganisation som jobbar med att bekämpa diskriminering, trakasserier och mobbning till följd av sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck. Några andra HBTQ+-organisationer som Apple stöder är Encircle, Equality North Carolina, Equality Texas, Gender Spectrum, Human Rights Campaign, ILGA World, National Center for Transgender Equality, PFLAG, SMYAL och The Trevor Project. 
Det nya sportbandet, inspirerat av HBTQ+-rörelsens styrka och skönhet, är designat med de ursprungliga regnbågsfärgerna från Pride-flaggan samt fem nya. Svart och brunt symboliserar svarta och latinos samt alla som har avlidit i eller lever med hiv/aids, medan ljusblått, rosa och vitt står för transpersoner och icke-binära. 
Årets design består av geometriska former i glada regnbågsfärger på vit grund, som har formpressats till ett armband. Under processen flödar grundmaterialet runt varje enskild form och ger upphov till små variationer i deras placering. Varje armband är unikt, precis som varje enskild medlem i HBTQ+-gemenskapen. 
Den nya urtavlan Pride Celebration och iOS-bakgrunden hedrar kombinationen av styrka och ömsesidigt stöd inom HBTQ+-rörelsen. Färgstarka former, som ser ut att ringla in på urtavlan från armbandet, reagerar när användaren lyfter eller rör på handleden eller trycker på skärmen. Den tillhörande bakgrunden är en annan livfull tolkning av årets Pride-design och rör sig dynamiskt när användaren låser upp sin iPhone.
Den nya Pride Celebration-bakgrunden för iOS på en iPhone 14 Pro, tillsammans med Pride Edition-urtavlan och armbandet på Apple Watch Series 8.
Den nya urtavlan Pride Celebration och iOS-bakgrunden hedrar kombinationen av styrka och ömsesidigt stöd inom HBTQ+-rörelsen.
Priser och tillgänglighet
  • Pride Edition-sportbandet kan beställas på apple.com/se och i Apple Store-appen från den 23 maj och börjar säljas på Apple Store den 24 maj för 595 SEK.
  • Pride Edition-sportbandet finns i storlekarna 41 och 45 mm och passar till Apple Watch Series 3 och senare.
  • Den nya urtavlan och iPhone-bakgrunden på temat Pride Celebration kommer nästa vecka och kräver watchOS 9.5 och iOS 16.5.
  • Man kan ladda ner den matchande Pride Celebration-urtavlan med hjälp av appklipp på förpackningen till Apple Watch Pride Edition-sportbandet, på Apple Store, i Apple Store-appen eller på apple.com/se.
Dela artikeln
  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

Presskontakter

Linnéa Wängberg

Apple

l_wangberg@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48