öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 03 augusti 2023

Apple redovisar sitt resultat för tredje kvartalet

Nytt intäktsrekord för tjänster

Rekordmånga aktiva enheter i bruk
CUPERTINO, KALIFORNIEN Apple presenterade idag sitt ekonomiska resultat för tredje kvartalet av räkenskapsåret 2023 som avslutades den 1 juli 2023. Företaget redovisar en kvartalsomsättning på 81,8 miljarder US-dollar, vilket är en minskning med 1 procent jämfört med samma period förra året, och en kvartalsvinst på 1,26 US-dollar per utspädd aktie, vilket är en ökning på 5 procent jämfört med förra året. 
”Vi är glada över att kunna meddela att vi har ett nytt intäktsrekord för tjänster under junikvartalet, vilket till stor del beror på att vi har fler än en miljard betalabonnemang. Vi fortsatte dessutom att öka på tillväxtmarknader tack vare stabil försäljning av iPhone”, sa Apples vd Tim Cook. ”Vi arbetar vidare med våra värderingar inom allt från utbildning till miljö, samtidigt som vi strävar efter att ligga i framkant när det gäller innovation som berikar våra kunders liv och lämnar världen i bättre skick än när vi började.”
”Verksamhetsresultatet för junikvartalet har förbättrats jämfört med marskvartalet och vi slog rekord i antal aktiva enheter i bruk i alla geografiska områden”, sa Apples CFO Luca Maestri. ”Under kvartalet genererade vi ett väldigt bra operativt kassaflöde på 26 miljarder US-dollar, återförde mer än 24 miljarder US-dollar till aktieägarna och fortsatte att investera i våra långsiktiga tillväxtplaner.”
Apples styrelse har föreslagit en kontantutdelning på 0,24 US-dollar per aktie i företagets aktiekapital. Utdelningen betalas ut den 17 augusti 2023 till de aktieägare som är registrerade vid stängning den 14 augusti 2023.
Apples konferenssamtal om det ekonomiska resultatet för tredje kvartalet 2023 kan streamas från kl. 23.00 svensk tid den 3 augusti på apple.com/investor/earnings-call. Webbsändningen kan därefter ses i repris under cirka två veckors tid.
Dela artikeln

Media

Presskontakt

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48

© 2023 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple och Apples logotyp är varumärken som tillhör Apple. Övriga företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive företag.