öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 11 december 2023

Apple presenterar inspelning av rumslig video på iPhone 15 Pro

En person med Apple Vision Pro vid ett vardagsrumsfönster tittar på en rumslig video av två personer som spelar musik på en strand.
Rumsliga videor väcks till liv i Apple Vision Pro. Användare kommer att kunna återuppleva magiska ögonblick med fenomenalt djup i Apple Vision Pro i början av nästa år.
Med iOS 17.2 kan användare med iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max nu spela in rumslig video – en banbrytande ny funktion för att fånga livets stora händelser – och sedan återuppleva dessa minnen i Apple Vision Pro i början av nästa år.
”iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max har de mest kraftfulla kamerasystemen som vi har utvecklat hittills, inklusive den bästa videokvaliteten i en smartphone”, säger Greg Joswiak, Senior Vice President of Worldwide Marketing på Apple. ”Och nu höjer vi ribban för vad som är möjligt så att användarna kan spela in livets viktiga ögonblick precis som de är. Rumsliga videor är magiska och vi ser verkligen fram mot att användarna ska få uppleva dem i Apple Vision Pro i början av nästa år.”

Aktivera inspelning av rumslig video på iPhone

När inspelning av rumslig video är aktiverad i Inställningar kan användare utnyttja det avancerade kamerasystemet i iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max för att spela in sina viktigaste ögonblick i tre dimensioner. Rumslig video spelas in i 1080p med 30 bilder per sekund med normalt dynamiskt omfång. Med avancerade beräkningsvideotekniker och HEVC-komprimering levererar iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max fantastiska rumsliga minnen i en kompakt filstorlek.1
En närbild på kamerasystemet på iPhone 15 Pro.
Rumslig video spelas in med huvudkameran och ultravidvinkelkameran på iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max medan användaren håller den i liggande läge.

Så här spelar du in fantastiska rumsliga videor

Att spela in rumslig video på iPhone är lika enkelt som att spela in vanlig video: öppna appen Kamera i videoläge, håll iPhone i liggande läge, tryck på ikonen för rumslig video och tryck sedan på inspelning. iPhone börjar spela in video från både huvudkameran och ultravidvinkelkameran, skalar om ultravidvinkelkamerans synfält så att det matchar huvudkamerans och sparar resultatet som en enda videofil.
En person spelar in en rumslig video med iPhone 15 Pro på en strand.
För bästa resultat när du spelar in rumslig video är det viktigt att hålla iPhone stadigt och att ljuset är välbalanserat.

Visa rumslig video

På iPhone och andra enheter visas rumsliga videor som vanliga 2D-videor och du kan visa eller dela dem på samma sätt som vilken video som helst med Meddelanden och andra appar. Alla rumsliga videor hamnar i det nya albumet Rumsligt i appen Bilder och synkas till alla användarens enheter med iCloud.
Rumsliga videor väcks till liv i Apple Vision Pro. Med iCloud får användarna tillgång till hela biblioteket i appen Bilder och kan visa videor i naturlig storlek med fantastiska färger och spektakulära detaljer. I Apple Vison Pro kan rumsliga videor spelas upp i ett fönster eller i en expansiv, omslutande vy som får användaren att återuppleva varje ögonblick, till exempel en fest med vännerna eller en högtid med familjen.
Inspelning av rumslig video på iPhone kommer före Apple Vision Pro så att användare med Phone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max kan börja fånga stunder med familj och vänner som de sedan kan återuppleva med Apple Vision Pro från dag ett.
Med Apple Vision Pro kommer användarna också att kunna spela in rumslig video.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

 
  1. Filstorleken för en minuts rumslig video är cirka 130 MB.
 

Presskontakter

Martin Lund Nielsen

Apple

media.dk@apple.com

+45 33 42 22 36

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48