öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 06 maj 2024

2024 års Pride Collection från Apple sprider
ljus över


HBTQ+-rörelsen

Den nya urtavlan Pride Radiance visas på Apple Watch, och iOS- och iPadOS-bakgrunderna visas på iPhone och iPad.
Apple presenterar en ny flätad sololoop i Pride Edition till Apple Watch, en matchande urtavla och dynamiska iOS- och iPadOS-bakgrunder i syfte att stötta den världsomspännande rörelsen som arbetar för att skydda och stärka HBTQ+-personers rättigheter.
Till stöd för den världsomspännande rörelsen för HBTQ+-personers rättigheter presenterar Apple en ny flätad sololoop i Pride Edition till Apple Watch, som kan beställas från och med den 22 maj, samt en matchande urtavla och dynamiska iOS- och iPadOS-bakgrunder som blir tillgängliga i en kommande mjukvaruuppdatering. För första gången kan urtavlan och bakgrunderna i Pride Edition anpassas utifrån ett spektrum av färger som representerar HBTQ+-rörelsens livskraft och mångfald.
Apple är stolta över att med årets Pride Collection visa sitt fortsatta stöd till HBTQ+-organisationer vars arbete bidrar till positiv förändring. Bland dessa kan nämnas ILGA World, ett världsomspännande förbund som arbetar för att främja mänskliga rättigheter för HBTQ+-personer i hela världen, samt Human Rights Campaign, en intresseorganisation som strävar efter att alla HBTQ+-personer ska behandlas som fullvärdiga och jämlika medborgare. Exempel på andra HBTQ+-organisationer som Apple stöder är Encircle, Equality North Carolina, Equality Texas, GLSEN, Equality Federation, National Center for Transgender Equality, PFLAG, SMYAL och The Trevor Project.
Den nya flätade sololoopen i Pride Edition matchar HBTQ+-rörelsens styrka och skönhet med en färgstark, fluorescerande design som hämtar inspiration från flertalet Pride-flaggor. Fästet är laseretsat med texten PRIDE 2024. Svart och brunt symboliserar svarta, hispanics och latinamerikaner samt alla som drabbats av hiv/aids, medan ljusblått, rosa och vitt står för transpersoner och icke-binära.
Den nya flätade sololoopen i Pride Edition matchar HBTQ+-rörelsens styrka och skönhet med en färgstark, fluorescerande design som hämtar inspiration från flertalet Pride-flaggor, medan urtavlan Pride Radiance kan anpassas med ett spektrum av färger.
Den nya urtavlan Pride Radiance och iOS- och iPadOS-bakgrunderna klär Apple Watch, iPhone och iPad i djärva, symboliska färger. Strålarna av ljus mot en mörk bakgrund sänder signaler om hopp, kraft och gemenskap till HBTQ+-rörelsen. De staplade strålarna symboliserar HBTQ+-aktivismens bestående effekter och hur den bidrar till att bereda väg för ökad jämlikhet hos framtida generationer.
Användaren kan anpassa urtavlan och bakgrunderna med ett spektrum av färger. På Apple Watch följer färgerna var och en av urtavlans siffror och reagerar i realtid, baserat på information från gyroskopet, när användaren rör på handleden. På iPhone och iPad formas ordet Pride av färgstrålar som rör sig dynamiskt när användaren låser upp sin enhet. Urtavlan Pride Radiance och de nya iPhone- och iPad-bakgrunderna kommer snart med watchOS 10.5, iOS 17.5 och iPadOS 17.5.
Pris och tillgänglighet
  • Den flätade sololoopen i Pride Edition kan beställas på apple.se och i Apple Store-appen från och med den 22 maj. Den finns att köpa på Apple Store från och med den 22 maj i USA och Kanada, 23 maj i övriga regioner, och kostar 1295 kr.
  • Den flätade sololoopen i Pride Edition finns i storlekarna 41 och 45 mm och passar till Apple Watch SE och Apple Watch Series 4 och senare.
  • Urtavlan Pride Radiance och de nya iPhone- och iPad-bakgrunderna kommer snart med watchOS 10.5, iOS 17.5 och iPadOS 17.5.
  • Användare kan ladda ner den matchande Pride Radiance-urtavlan i Apple Watch-appen, Apple Store-appen eller på apple.com.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48