PRESSEMEDDELELSER 16. februar 2012

Apple frigiver OS X Mountain Lion Developer Preview med over 100 nye funktioner

CUPERTINO, Californien – 16. februar 2012 – Apple frigav i dag en udviklerversion af OS X Mountain Lion, den 9. store version af verdens mest avancerede operativsystem, som bringer populære programmer og funktioner fra iPad til Mac og accelererer innovationstempoet i OS X. Mountain Lion introducerer Message, Notes, Reminders og Game Center på Mac samt Notification Center, Share Sheets, Twitter-integration og AirPlay® Mirroring. Mountain Lion er den første OS X-version, der er bygget med iCloud for øje, så det er nemt at indstille og integrere med programmer. Udviklerversionen af Mountain Lion introducerer også Gatekeeper, som er en revolutionerende sikkerhedsfunktion, der hjælper med at beskytte dig mod ondsindet software ved at give dig fuldstændig kontrol over, hvilke programmer der installeres på din Mac. Denne udviklerversion af Mountain Lion er tilgængelig for medlemmer af Mac Developer Program fra i dag. Mac-brugere kan opgradere til Mountain Lion fra Mac App Store sidst på sommeren 2012.
“Mac rider på en popularitetsbølge og er vokset hurtigere end pc'er i 23 kvartaler i træk, og med Mountain Lion bliver det endnu bedre”, sagde Philip Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Marketing. “Udviklerversionen af Mountain Lion kommer kun 7 måneder efter frigivelsen af den utrolig populære Lion og fastsætter et hurtigt udviklingstempo for verdens mest avancerede operativsystem til personlige computere”.
Udviklerversionen af Mountain Lion indeholder det helt nye program Messages, som erstatter iChat og gør det muligt at sende beskeder uden begrænsninger samt fotografier og videoer i høj kvalitet direkte fra din Mac til en anden Mac eller iOS-enhed. Beskeder vil fortsat understøtte AIM, Jabber, Yahoo! Messenger og Google Talk. Fra i dag kan Lion-brugere hente en betaversion af Messages fra www.apple.com, og den færdige version bliver tilgængelig sammen med Mountain Lion. Reminders og Notes hjælper dig med at oprette og holde styr på huskelister på alle dine enheder. Game Center giver dig mulighed for at give spiloplevelsen på Mac et personligt præg, finde nye spil og udfordre venner til at deltage direkte i spil med flere deltagere, hvad enten de bruger en Mac, iPhone, iPad eller iPod touch.
Mountain Lion præsenterer meddelelser på en elegant ny måde, og Notification Center giver nem adgang til beskeder fra Mail, Calendar, Messages, Reminders, systemopdateringer og programmer fra tredjeparter. Share Sheets, der omfatter hele systemet, gør det nemt at dele henvisninger, fotografier og videoer direkte fra Apple- og tredjepartsprogrammer. Twitter er integreret i alle dele af Mountain Lion, så du kan logge ind og sende Twitter-beskeder direkte fra Safari, Vis, Photo Booth, Billedfremviser og programmer fra tredjeparter. Mountain Lion indeholder også AirPlay Mirroring, som er en nem metode til trådløst at sende en sikker 720p-videostream af skærmbilledet på din Mac til et HD-fjernsyn via Apple TV.
Over 100 millioner brugere har en iCloud-konto, og Mountain Lion gør det nemmere end nogensinde at indstille iCloud og få adgang til dokumenter på alle dine enheder. Mountain Lion bruger dit Apple-id til automatisk at indstille Contacts, Mail, Calendar, Messages, FaceTime og Find min Mac. Den nye funktion iCloud Documents overfører ændringer til alle dine enheder, så dokumenterne altid er ajour, og en ny API hjælper udviklere med at få dokumentbaserede programmer til at virke med iCloud.
Gatekeeper er en revolutionerende ny sikkerhedsfunktion, der giver dig kontrol med, hvilke programmer der kan hentes og installeres på din Mac. Du kan vælge at installere programmer fra alle kilder lige som på en Mac i dag, eller du kan bruge den mere sikre standardindstilling og installere programmer fra Mac App Store og programmer fra udviklere, der har et entydigt udvikler-id fra Apple. For at optimere sikkerheden kan du indstille Gatekeeper, så det kun er programmer fra Mac App Store, der kan hentes og installeres.
Mountain Lion indeholder også funktioner, der er udviklet specielt til kinesiske brugere, herunder store forbedringer af den kinesiske indtastningsmetode og mulighed for at vælge Baidu-søgning i Safari. Mountain Lion gør det nemt at indstille Contacts, Mail og Calendar til de populære e-post-udbydere QQ, 126 og 163. Kinesiske brugere kan også overføre video via Share Sheets direkte til de førende videowebsteder Youku og Tudou, og alle dele af systemet understøtter Sina weibo, så det er nemt at mikroblogge.
Hundredvis af nye API'er giver udviklere adgang til nye kerneteknologier og forbedrede funktioner i OS X. Game Kit API'er udnytter de samme tjenester som Game Center på iOS, så det er muligt at fremstille spil, der virker på både Mac, iPhone, iPad og iPod touch og kan spilles af flere deltagere. En ny grafikinfrastruktur ligger til grund for OpenGL og OpenCL og implementerer GLKit, der blev introduceret i iOS 5 og gør det nemmere at oprette OpenGL-programmer. Takket være Core Animation i Cocoa-programmer er det nemmere end nogensinde, og de nye video-API'er leverer moderne 64 bit erstatninger af de enkle API'er til QuickTime. API'er til forbedret Multi-Touch giver udviklere mulighed for at arbejde med zoomunderstøttelse med to tryk og bevægelser til opslag i alle dele af systemet. Kernel ASLR forbedrer sikkerheden vha. forbedret beskyttelse mod angreb via bufferoverløb.
Pressekontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 08-703 3056
Christina Vedel
Pencil PR
christina@pencilpr.dk
+45 31 31 91 06
NOTE TIL REDAKTØREN: Du kan få flere oplysninger ved at besøge Apples PR-websted eller ringe til Apples Media Helpline på 33 42 22 36

    © 2012 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, Mac, Mac OS, Macintosh, OS X, iPad, AirPlay, iCloud, App Store, iChat, iPhone, iPod touch, Safari, Apple TV, Multi-Touch og FaceTime er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.