PRESSEMEDDELELSER 7. marts 2012

Apple gør iLife til iOS komplet med introduktionen af iPhoto og store opdateringer til iMovie og GarageBand

SAN FRANCISCO – 7. marts 2012 – Apple introducerede i dag iPhoto til iPad og iPhone og store opdateringer til iMovie og GarageBand, så pakken af iLife-programmer til iOS er komplet. iPhoto inkluderer banebrydende Multi-Touch™-funktioner, så du med enkle bevægelser kan blade gennem hundredvis af fotografier og finde de bedste skud, forbedre og retouchere billederne vha. fingerstrøg og dele flotte fotodagbøger med iCloud. iMovie giver dig nu mulighed for at fremstille fænomenale forfilm i Hollywood-stil, når du optager HD-video på iPad og iPhone. GarageBand introducerer Jam-session, der er en innovativ og morsom funktion, som gør det muligt for en gruppe venner at forbinde deres iOS-enheder trådløst, så de kan spille på instrumenter og optage livemusik sammen. Alle programmerne udnytter fuldt ud den nye iPads smukke Retina-skærm, der giver utroligt skarpe og naturtro billeder og video. Den nye iPad er også udstyret med et 5 megapixel iSight-kamera, så du kan optage, redigere og se 1080p HD-video på enheden.
“Med introduktioinen af iPhoto findes hele pakken af iLife-programmer til iOS, og brugerne vil elske det”, sagde Philip Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Marketing. “Hvad enten du stryger en effekt på et fotografi, optager en forfilm eller jammer med vennerne for at optage en sang, kan du med iPhoto, iMovie og GarageBand skabe utrolige resultater på iPad og iPhone.”
iPhoto, der er Apples populære fotoprogram, er helt fra bunden udviklet til iOS, så det kan udnytte Retina-skærmen og de intuitive Multi-Touch-bevægelser på iPad og iPhone. Enkle bevægelser kan bruges til at vælge og sammenligne fotografier ved siden af hinanden og markere de bedste skud med flag. iPhoto giver dig fuld kontrol over farver, eksponering og kontrast, og du skal bare røre ved de dele af billedet, som skal ændres. Du kan forbedre billeder ved med et enkelt tryk at tilføje smukke effekter designet af Apple eller anvende justeringer, nøjagtigt hvor de skal være, vha. fingerstrøg. Ud over at publicere fotografier til Facebook, Flickr og Twitter kan du transmittere fotografier mellem iPhone og iPad, streame fotografier og lysbilledshow til Apple TV med AirPlay og bruge iCloud til at publicere fotodagbøger på internettet og dele dine historier med venner og familie på en helt ny måde.
Med iMovie kan du nu bruge HD-video på iPad og iPhone til smukke forfilm i Hollywood-stil, mens du optager. Den nye teateroversigt giver dig mulighed for at se eksempler på og vælge mellem ni skabeloner i forskellige genrer, inklusive Eventyr, Superhelt og Romantik. Forfilm har smuk grafik, der kan tilpasses, og lydspor komponeret af legendariske komponister som f.eks. Oscar-vinderen Hans Zimmer, og de spilles af verdenskendte musikere som London Symphony Orchestra. Du kan også dele dine forfilm til YouTube, Vimeo og Facebook og bruge AirPlay til at streame dem til Apple TV i HD-opløsning på op til 1080p.
Med den nye funktion Jam-session i GarageBand kan du invitere op til tre af dine venner til at samles, så I kan forbinde jeres iOS-enheder trådløst og spille og indspille sammen som en gruppe. Jam-session synkroniserer automatisk Touch-instrumenternes tempo, toneart og akkorder, så de alle sammen lyder fantastisk. Efter en jam-session indsamles alle deltagernes spor automatisk på din iOS-enhed, så du kan redigere og mikse. GarageBand introducerer også Smart Strings, som er et nyt Touch-instrument, der giver dig mulighed for at spille som et helt strygerorkester med en enkelt finger, og den nye funktion Noderedigering gør det muligt at finjustere en optagelse af et Touch-instrument i stedet for at spille forfra. Integration med iCloud holder dine GarageBand-sange ajour på alle dine iOS-enheder, og du kan dele de færdige sange direkte til Facebook, YouTube og SoundCloud.
I dag opdaterede Apple også sine iWork-programmer til iOS, så de udnytter den utrolige Retina-skærm på iPad og kan arbejde med 3D-diagrammer, så du kan oprette og se imponerende søjle-, streg-, område- og lagkagediagrammer i 3D. Pages understøtter nu liggende format på iPhone og iPod touch, og Keynote indeholder nye byg og overgange, inklusive Iris, Flimmer, Skub, Flamme, Gynge og Udtoning i farve.
Priser & tilgængelighed
iPhoto, iMovie 1.3 og GarageBand 1.2 fås fra i dag til 30,00 kr pr. stk i App Store (www.itunes.com/appstore). Keynote 1.6, Pages 1.6 og Numbers 1.6 fås fra i dag til 59 kr pr. stk. fra App Store. Eksisterende kunder kan opdatere gratis.
iPhoto er et universelt program, der kan bruges på iPad 2 og nyere modeller samt iPhone 4 og nyere modeller. iMovie er et universelt program, der kan bruges på iPad 2 og nyere modeller, iPhone 4 og nyere modeller samt iPod touch (4. generation). GarageBand, Pages, Keynote og Numbers er universelle programmer, der kan bruges på iPad (alle modeller), iPhone 3GS og nyere modeller og iPod touch (3. generation og nyere modeller). Nogle funktioner kræver en iCloud-konto. Nogle funktioner er evt. ikke tilgængelige på alle produkter. Der findes flere oplysninger på www.apple.com/dk/ipad/from-the-app-store/apps-by-apple.
Press Contacts:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08-703 3056
Christina Vedel
Pencil PR
christina@pencilpr.dk
+45 31 31 91 06
NOTE TO EDITORS: For additional information visit Apple’s PR website, or call Apple’s Media Helpline at 33 42 22 36.

    Apple, the Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhoto, iPad, iPhone, iMovie, GarageBand, Multi-Touch, iLife, iCloud, Retina, iSight, Apple TV, iWork, iPod touch, Keynote, App Store, Pages and Numbers are trademarks of Apple. Other company and product names may be trademarks of their respective owners.