PRESSEMEDDELELSER 11. juni 2012

Apple introducerer en helt ny MacBook Pro med Retina-skærm

SAN FRANCISCO – 11. juni 2012 – Apple løftede i dag sløret for en helt ny 15" MacBook Pro med en smuk Retina-skærm, flash-lagring og quad-core-processorer i et utroligt tyndt og let design. Med en tykkelse på kun 1,8 cm og en vægt på kun 2,0 kg sætter den helt nydesignede MacBook Pro nye standarder for ydeevne og bærbarhed til professionelle brugere.
“MacBook Pro med Retina-skærm flytter grænserne for ydeevne og bærbarhed som ingen anden notebook”, sagde Tim Cook, Apples CEO. “Med en smuk Retina-skærm, flash-arkitektur og et utroligt tyndt og let design er den nye MacBook Pro den mest avancerede Mac, vi nogensinde har bygget”.
Retina-skærmen på den nye MacBook Pro har verdens højeste opløsning på en bærbar computer med over 5 millioner pixel, dvs. 3 millioner mere end et HD-fjernsyn. Med 220 pixel pr. tomme har Retina-skærmen en så stor pixeltæthed, at det menneskelige øje ikke kan skelne de enkelte pixel på normal afstand, så tekst og grafik står utroligt skarpt. Retina-skærmen bruger IPS-teknologi til at sikre en synsvinkel på 178 grader, og den har 75 % mindre reflektion og 29 % større lysstyrke end den forrige generation.
Med et præcist fremstillet unibody-kabinet af aluminium og flash-arkitektur er den nye MacBook Pro den hidtil letteste MacBook Pro, og den er lige så tynd som MacBook Air. Takket være flash-lagring, der er op til fire gange hurtigere end traditionelle harddiske i bærbare computere, kan den helt nye MacBook Pro samtidig afspille fire streams med ukomprimeret 1080p HD-video fra det interne lager.* Flash-arkitekturen sikrer også forbedret stabilitet og gør, at computeren er klar til bruge med det samme og har en standbytid på 30 dage.
MacBook Pro med Retina-skærm er udstyret med de nyeste Intel Core i7 quad-core-processorer på op til 2,7 GHz med Turbo Boost-hastigheder på op til 3,7 GHz, diskret NVIDIA GeForce GT 650M-grafik, op til 16 GB hurtigere 1600 MHz RAM og flash-lager på op til 768 GB. Med to Thunderbolt- og to USB 3.0-porte kan professionelle brugere tilslutte flere skærme og enheder med stor ydeevne, og med en ny HDMI-port er det hurtigt at tilslutte et HD-fjernsyn.
MacBook Pro-batteriet giver op til 7 timers trådløs produktivitet, og til batteriet bruges avanceret kemi og teknologi til adaptiv opladning, der sikrer op til 1.000 opladninger.** MacBook Pro har også et FaceTime HD-kamera, Multi-Touch-pegefelt af glas, tastatur i fuld størrelse med baggrundsbelysning, to mikrofoner, forbedrede højttalere, 802.11n Wi-Fi med 3 streams og en tyndere MagSafe 2-port til strømforsyning.
OS X Lion, iPhoto, iMovie, iTunes og andre Apple-programmer, inklusive Aperture og Final Cut Pro X, er blevet opdateret, så de kan udnytte den nye MacBook Pro med Retina-skærm fuldt ud. Det opdaterede Aperture 3.3 inkluderer også revolutionerende nye funktioner til billedjustering og understøtter nu et kombineret fotobibliotek, så fotografer nemt kan skifte mellem iPhoto og Aperture.
Den helt nye MacBook Pro leveres med OS X Lion. Fra i dag kan kunder, der køber en Mac, få en gratis kopi af OS X Mountain Lion, når det frigives. Mountain Lion introducerer innovative funktioner, inklusive det helt nye program Messages, Notification Center, deling i hele systemet, AirPlay-skærmdublering, Game Center og forbedret sikkerhed i Gatekeeper. Med iCloud indbygget i fundamentet til OS X gør Mountain Lion det nemmere end nogensinde at holde indhold ajour på alle enheder.
Priser & levering
15" MacBook Pro med Retina-skærm sælges via Apple Online Store (www.apple.com/dk) og autoriserede Apple-forhandlere. 15" MacBook Pro fås med en 2,3 GHz quad-core Intel Core i7-processor med Turbo Boost-hastigheder på op til 3,3 GHz, 8 GB hukommelse og 256 GB flash-lager fra 17.599 kr. (14.079,20 kr. excl. moms), og med 2,6 GHz quad-core Intel Core i7-processor med Turbo Boost-hastigheder på op til 3,6 GHz, 8 GB hukommelse og 512 GB flash-lager fra 22.499 kr. (17.999,20 kr. excl. moms). Specielle konfigurationer inkluderer hurtigere quad-core-processorer på op til 2,7 GHz, op til 16 GB hukommelse og til 768 GB flash-lager.
Oplysninger om tekniske specifikationer, specielle konfigurationer og tilbehør findes på apple.com/dk/macbook-pro.
*Test udført af Apple i juni 2012 med MacBook Pro-testkonfigurationer. Der findes flere oplysninger på apple.com/macbook-pro/features.html.
**Test med trådløs webprotokol udført af Apple i juni 2012 med MacBook Pro-testkonfigurationer. Batteritid og antallet af opladninger afhænger af brug og indstillinger. Der findes flere oplysninger på apple.com/macbook-pro/features.html.
Pressekontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
(408) 862-7426
Christina Vedel
christina@pencilpr.dk
31 31 91 06

    © 2012 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, Mac, Mac OS, Macintosh, MacBook, Retina, MacBook Air, FaceTime, MagSafe, Multi-Touch, OS X, iPhoto, iMovie, iTunes, Aperture, Final Cut Pro, AirPlay og iCloud er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.