PRESSEMEDDELELSER 11. juni 2012

Apple giver et smugkig på iOS 6 med en helt ny version af Maps, nye programmer, Siri-funktioner, integration af Facebook, fælles fotostreams og det nye program Passbook

Kommer til iPhone-, iPad- og iPod touch-brugere i efteråret 

SAN FRANCISCO – 11. juni 2012 – Apple viste i dag et smugkig på iOS 6, der introducerer over 200 nye funktioner i verdens mest avancerede operativsystem til mobile enheder, og frigav en betaversion til medlemmer af iOS Developer Program. iOS 6 kommer til iPhone-, iPad- og iPod touch-brugere som en gratis softwareopdatering i efteråret. De nye iOS 6-funktioner inkluderer: En helt ny version af Maps med Apples eget kortdesign, vejvisning og en utrolig ny Flyover-oversigt, nye Siri-funktioner, inklusive understøttelse af flere sprog, nem adgang til sportsresultater, restaurantanbefalinger og biograflister, Facebook-integration i Contacts og Calendar med mulighed for at publicere direkte fra Notification Center, Siri- og Facebook-kompatible programmer som Photos, Safari og Maps, fælles Photo Streams via iCloud og Passbook, den enkleste måde at samle alle dine kort på et sted.
“iOS 6 fortsætter det høje innovationstempo, som har hjulpet Apple med at genopfinde telefonen og definere iPad-kategorien, og sikrer, at brugerne får den bedste oplevelse på nogen mobil enhed”, sagde Scott Forstall, Apples Senior Vice President of iOS Software. “Vi glæder os til, at hundredvis af millioner iOS-brugere oplever de utrolige nye programmer i iOS 6, inklusive den nye version af Maps, udvidet understøttelse af Siri, Facebook-integration, fælles Photo Streams og det innovative program Passbook”.
iOS 6 inkluderer en helt ny version af programmet Maps med vektorbaserede kortelementer, der sikrer udglatning af grafik og tekst og glidende panorering, hældning og zoom. Nye funktioner til vejvisning hjælper dig frem til målet med talte instruktioner, og den utrolige Flyover-funktion viser fotorealistiske, interaktive 3D-oversigter. Trafikoplysninger i realtid holder dig ajour med, hvor lang tid det tager at komme frem til målet, og tilbyder alternative og tidsbesparende ruter, hvis trafiksituationen ændres markant. Derudover inkluderer lokale søgninger oplysninger om over 100 millioner virksomheder med infokort, der tilbyder Yelp-vurderinger, anmeldelser, tilbud og fotografier.
Siri findes nu på den nye iPad og iPhone 4S med sprogunderstøttelse af engelsk, fransk, tysk og japansk, og nu tilføjes understøttelse af spansk, italiensk, koreansk, mandarin og kantonesisk. Siri er optimeret til brug i 15 lande og hjælper dig med at udføre endnu flere opgaver alene vha. stemmen, uanset om det drejer sig om at finde de sidste nye sportsresultater eller bestille bord på en restaurant. Du kan også bede Siri om at opdatere din Facebook-status, publicere til Twitter eller starte et program. Men Siri går endnu længere med håndfri funktioner og tilbyder “Eyes Free”, så du kan interagere med iPhone udelukkende vha. stemmen.
Den indbyggede Facebook-integration er den hidtil bedste i en mobil enhed, fordi du kan nøjes med at logge ind en gang og derefter publicere fra programmer, der arbejder med Notification Center, Siri og Facebook, inklusive Photos, Safari og Maps. Oplysninger om Facebook-venner holdes ajour på alle dine iOS-enheder, så oplysninger i Contacts opdateres automatisk, når de ændres, og planer for begivenheder og fødselsdage opdateres i Calendar. Du kan også “synes godt om” indhold direkte fra App Store og iTunes og se, hvad dine venner anbefaler.
Med over 125 millioner brugere, der allerede nyder godt af iCloud, introducerer iOS 6 nye metoder til deling af fotografier med venner og familie vha. fælles Photo Streams. Du skal bare vælge de fotografier, du vil dele, og de venner, der skal have albummet, hvorefter det fælles Photo Stream album straks bliver tilgængeligt på deres iOS-enheder og i iPhoto og Aperture på deres Mac via internettet eller Apple TV. Du og dine venner kan kommentere eller “synes godt om” alle fotografier i et fælles album.
Det nye program Passbook er den enkleste måde at opbevare alle dine kort på et sted, f.eks. boardingkort og fodboldbilletter. Med Passbook kan du scanne en kupon på iPhone eller iPod touch, når du skal til koncert eller checke ind på et hotel. Passbook viser automatisk alle dine kort på låseskærmen baseret på et bestemt klokkeslæt eller sted, så når du kommer ind på din yndlingscafe, vises dit loyalitetskort, så du kan scanne det, når du køber kaffe eller bare vil se saldoen. Passbook kan endda underrette dig om forsinkelser og ændringer af gate i lufthavnen.
Med udgangspunkt i Apples bestræbelser på at tilbyde innovative uddannelses- og tilgængelighedsløsninger introducerer iOS 6 Guided Access. Med denne nye funktion kan forældre eller administratorer slå hardwareknapper fra og låse en iOS-enhed til et enkelt program, hvilket er praktisk i forbindelse med prøver og eksamener, eller når personer med handicap skal fokusere på læring. Guided Access gør det også muligt at begrænse skærmens trykfunktion til bestemte områder.
Andre nye iOS 6-funktioner inkluderer:
• Forbedringer i Safari, verdens mest populære mobilbrowser, f.eks. iCloud-faner, læselister, fotooverførsel og fuld skærm
• Understøttelse af FaceTime-opkald via mobilnetværk
• Mulighed for indstilling af en VIP-postkasse, så det er nemmere at se beskeder fra vigtige personer, du har defineret som VIP'er
• Mulighed for at afvise indkommende opkald med en hurtig besked, indstille en påmindelse om at ringe tilbage og slå funktionen Do Not Disturb til
• Et helt nyt sæt specielle forbedringer og tjenester til iOS-brugere i Kina, f.eks. forbedret tekstindtastning og indbygget understøttelse af populære kinesiske tjenester, inklusive Baidu, Sina Weibo, Youku og Tudou.
Tilgængelighed
iOS 6-betasoftware og SDK er allerede nu tilgængelige for medlemmer af iOS Developer Program på developer.apple.com. iOS 6 bliver tilgængelig som en gratis softwareopdatering til iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS, den nye iPad, iPad 2 og iPod touch (4. generation) i efteråret. Nogle funktioner er evt. ikke tilgængelige på alle produkter.
Apple designer Mac-computerne, der er verdens bedste personlige computere, sammen med OS X, iLife, iWork og professionel software. Apple er førende inden for den digitale musikrevolution med iPod-modellerne og iTunes Store på internettet. Apple har genopfundet mobiltelefonen med den revolutionerende iPhone og App Store og definerer fremtiden for mobile medie- og computerenheder med iPad.
Pressekontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
(408) 862-7426
Christina Vedel
christina@pencilpr.dk
31 31 91 06

© 2012 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, iPad, iPod touch, Siri, Safari, iCloud, App Store, iTunes, iPhoto, Aperture og FaceTime er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.