PRESSEMEDDELELSER 11. juni 2012

Mountain Lion fås i juli fra Mac App Store

SAN FRANCISCO – 11. juni 2012 – Apple meddelte i dag, at OS X Mountain Lion, den niende store version af verdens mest avancerede operativsystem, i juli kan hentes fra Mac App Store. Mountain Lion introducerer over 200 innovative funktioner, inklusive det helt nye program Messages, Notification Center, system-wide Sharing, integration af Facebook*, Dictation, Power Nap, AirPlay-Mirroring, Game Center og forbedret sikkerhed i Gatekeeper. Med iCloud indbygget i fundamentet til OS X gør Mountain Lion det nemmere end nogensinde at holde indhold ajour på alle enheder.
 
“Macs innovationstempo er utroligt, og OS X Mountain Lion kommer blot et år efter den virkeligt vellykkede lancering af Lion”, sagde Philip Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Marketing. “Med indbygget iCloud og de nye programmer Notification Center, Messages, Dictation, integration af Facebook m.m. er det den hidtil bedste OS X-version”.
 
Med en iCloud-konto gør Mountain Lion det nemmere end nogensinde at indstille programmerne Mail, Contacts, Calendar, Messages, Reminders og Notes. De nye programmer Reminders og Notes hjælper dig med at huske vigtige opgaver og hurtigt notere dine tanker, mens iCloud automatisk holder alt ajour. Dokumenter i netskyen arbejder med iCloud-kompatible programmer, inklusive Apples iWork-programmer, så du altid har adgang til og kan redigere dine dokumenter på alle enheder.
 
Det nye program Messages erstatter iChat og bringer iMessage til Mac, så du kan sende beskeder til alle med en iPhone, iPad, iPod touch eller en anden Mac. Du kan vedlægge bilag samt fotografier og video i HD-kvalitet, og iMessage-beskeder vises på alle dine enheder, så du altid kan fortsætte en samtale, hvor du slap. iMessage inkluderer gruppebeskeder, kvittering for levering og læsning, indikatorer, der viser, om der bliver skrevet, og sikker kryptering hele vejen fra afsender til modtager. Programmet Messages understøtter også traditionelle chattjenester, inklusive AIM, Yahoo!, Google Talk og Jabber.
 
Mountain Lion viser meddelelser på en elegant måde, og med Notification Center kan du se alle dine meddelelser fra OS X- og tredjepartsprogrammer samlet på et sted. Du kan vælge, hvilke programmer der skal sende meddelelser, hvilken type meddelelser du vil modtage, og hvor mange emner der skal vises i Notification Center. Når du vil fokusere på arbejdet eller se en film, kan du slå alle meddelelser fra midlertidigt.
 
Deling i hele systemet er indbygget i Mountain Lion, så det er nemmere end nogensinde at dele henvisninger, fotografier, videoer og andre arkiver. Når du klikker på knappen Del, kan du hurtigt dele alt uden først at skulle skifte til et andet program, og du skal bare logge ind en gang for at bruge tredjepartstjenester som Facebook, Twitter, Flickr og Vimeo. Facebook og Twitter er integreret i Notification Center, så du kan modtage meddelelser, når andre sender dig en besked eller nævner dig på Twitter.
 
Med indbygget understøttelse af Facebook kan du publicere fotografier, henvisninger og kommentarer med oplysninger om lokalitet direkte fra dine programmer. Når du har logget ind, vises dine Facebook-venner automatisk i Contacts med deres profilbillede. Facebook-meddelelser arbejder sammen med Notification Center i Mountain Lion, og du kan endda opdatere din Facebook-status fra Notification Center.
 
Diktering er indbygget i Mountain Lion og gør det muligt at diktere tekst alle de steder, hvor du kan skrive, hvad enten du bruger et program fra Apple eller fra en tredjepart. Mountain Lion introducerer derudover Power Nap, som er en innovativ ny funktion, der holder din MacBook Pro med Retina-skærm og MacBook Air (2. og 3. generation) ajour, mens den er på vågeblus. Power Nap opdaterer automatisk Mail, Contacts, Calendar, Reminders, Notes, Photo Stream, Find My Mac og Documents i netskyen samt henter softwareopdateringer og sikkerhedskopierer din Mac vha. Time Machine, når den er tilsluttet netværket.
 
Den revolutionerende nye Gatekeeper-funktion gør det mere sikkert at hente software fra internettet, fordi du kan vælge, hvilke programmer der må installeres på din Mac. Du kan vælge at installere programmer alle vegne fra – ligesom du gør i dag – eller indstille Gatekeeper til kun at tillade programmer fra Mac App Store, hvilket øger sikkerheden. Med standardindstillingen kan du installere programmer fra Mac App Store og programmer fra udviklere, der har et entydigt udvikler-id fra Apple. Ud over at søge efter sikkerhedsopdateringer dagligt inkluderer Mountain Lion “sandboxing”, som forhindrer programmer, der ikke fungerer korrekt, i at true systemets sikkerhed, og Kernel ASLR, der forbedrer beskyttelsen mod angreb via bufferoverløb.
 
De øvrige nye funktioner i Mountain Lion inkluderer:
 
 • AirPlay-skærmdublering, som er en nem metode til trådløst at sende en sikker 720p-videostream af skærmbilledet på din Mac til et HD-fjernsyn via Apple TV eller til at sende lyd til en modtager eller højttalere, der bruger AirPlay
• Game Center, der bringer det populære sociale spillenetværk fra iOS til Mac, så du kan deltage direkte i spil med flere deltagere, hvad enten de bruger en Mac, iPhone, iPad eller iPod touch
• Hurtigere Safari med et kombineret smart søgefelt, iCloud-faner, der viser dine åbne faner på alle enheder, og en ny faneoversigt, så du hurtigt kan skifte imellem dem
• Nye funktioner for Kina, inklusive markant forbedret indtastning af tekst, en ny kinesisk ordbog, nem indstilling til populære e-post-udbydere, Baidu-søgning i Safari, indbygget deling til Sina Weibo og de populære videowebsteder Youku og Tudou
• Over 1.700 nye API'er, der giver udviklere adgang til de nyeste kerne- og webteknologier i operativsystemet og de nyeste funktioner i OS X, inklusive Documents i netskyen, Notification, Sharing og Game Center
 
Priser og tilgængelighed
OS X Mountain Lion fås fra juli i Mac App Store til $19,99**. Mountain Lion kræver Lion eller Snow Leopard (OS X v10.6.8 eller en nyere version), 2 GB hukommelse og 8 GB plads. Der findes en komplet liste over systemkrav og kompatible computere på: apple.com/dk/osx/. OS X Server kræver Mountain Lion og fås fra juli i Mac App Store. OS X Mountain Lion Up-to-Date-opgradering er tilgængelig uden yderligere omkostninger via Mac App Store for alle kunder, som har købt en omfattet ny Mac-computer fra Apple eller en autoriseret Apple-forhandler fra den 11. juni 2012.
 
*Facebook-integration kommer i softwareopdatering til Mountain Lion.
** Dansk pris tilgængelig tættere på lanceringen
 
Pressekontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 08-703 3056
 
Christina Vedel
christina@pencilpr.dk
31 31 91 06


    © 2012 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, Mac, Mac OS, Macintosh, OS X, App Store, AirPlay, iCloud, iWork, iChat, iMessage, iPhone, iPad, iPod touch, Retina, Time Machine, Apple TV og Safari er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.