PRESSEMEDDELELSER 28. juni 2012

Bob Mansfield, Apples Senior Vice President of Hardware Engineering, går på pension

Dan Riccio overtager stillingen efter en overgangsperiode

CUPERTINO, Californien – den 28. juni 2012 – Apple meddelte i dag, at Bob Mansfield, Apples Senior Vice President of Hardware Engineering, går på pension, og hans stilling bliver overtaget af Dan Riccio, Apples Vice President of iPad Hardware Engineering, efter en overgangsperiode på nogle måneder. Hele hardwareafdelingen fortsætter med at rapportere til Mansfield, indtil han stopper endeligt.
“Bob har spillet en stor og vigtig rolle i ledelsesteamet med sin ledelse af hardwareafdelingen og det hold, der i løbet af årene har leveret mange banebrydende produkter”, sagde Tim Cook, Apples CEO. “Vi er meget kede af, at han stopper, og vi håber, at han vil nyde hver eneste dag i sit otium”.
“Dan har været en af Bobs vigtigste medarbejdere i meget lang tid og er højt respekteret både i Apple og i hele branchen”, tilføjede Cook. “Vores hardwareteam er det bedste ingeniørteam i verden og vil fortsætte på fuld kraft i overgangsperioden”.
Som Senior Vice President of Hardware Engineering har Mansfield ledet ingeniørarbejdet med Mac-hardware siden 2005, med iPhone og iPod siden 2010 og med iPad fra første færd. Mansfield blev ansat i Apple i 1999, da Apple overtog Raycer Graphics, hvor han var Vice President of Engineering. Mansfield blev BSEE fra University of Texas i Austin i 1982.
Riccio fungerer i øjeblikket som Vice President of iPad Hardware Engineering og har spillet en vigtig rolle for alle Apples iPad-produkter siden den første generation af iPad. Riccio blev ansat i Apple i 1998 som Vice President of Product Design og har været en af de vigtigste bidragydere til udviklingen af det meste af Apples hardware i løbet af sin karriere. Dan blev bachelor i Mechanical Engineering fra University of Massachusetts Amherst i 1986.
Apple designer Mac-computerne, der er verdens bedste personlige computere, sammen med OS X, iLife, iWork og professionel software. Apple er førende inden for den digitale musikrevolution med iPod-modellerne og iTunes Store på internettet. Apple har genopfundet mobiltelefonen med den revolutionerende iPhone og App Store og definerer fremtiden for mobile medie- og computerenheder med iPad.
Pressekontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 08-703 3056
Christina Vedel
christina@pencilpr.dk
31 31 91 06

    © 2012 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, iPod og iPad er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.