PRESSEMEDDELELSER 25. juli 2012

Mountain Lion fås i dag i Mac App Store

CUPERTINO – 25. juli 2012 – Apple meddelte i dag, at OS X Mountain Lion, den niende store version af verdens mest avancerede operativsystem, kan hentes fra Mac App Store. Mountain Lion har over 200 innovative funktioner, inklusive integration af iCloud, det helt nye program Beskeder, Meddelelsescenter, deling i hele systemet, integration af Facebook*, Diktering, AirPlay-skærmdublering, Game Center. Mountain Lion fås som en opgradering fra Lion eller Snow Leopard til 119 kr.
“Brugerne vil elske de nye funktioner i Mountain Lion, og hvor nemt det er at hente og installere fra Mac App Store”, sagde Philip Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Product Marketing. “Med integration af iCloud er Mountain Lion endnu nemmere at indstille, og dine vigtige oplysninger holdes ajour på alle dine enheder, så du kan blive ved med at redigere dokumenter, tage noter, oprette påmindelser og fortsætte samtaler, uanset om du startede på en Mac, iPhone eller iPad”.
Med mere end 200 innovative nye funktioner inkluderer Mountain Lion:
  • Integration af iCloud, som sikrer nem indstilling af e-post, kontakter,kalendere, beskeder, påmindelser og noter, og holder alt, inklusive iWork-dokumenter, ajour på alle dine enheder.
  • Det helt nye program Beskeder, som erstatter iChat og bringer iMessage til Mac, så du kan sende beskeder til alle med en iPhone, iPad, iPod touch eller en anden Mac.
  • Meddelelsescenter, som præsenterer meddelelser på en elegant ny måde og giver nem adgang til beskeder fra Mail, Kalender, Beskeder, Påmindelser, systemopdateringer og programmer fra tredjeparter.
  • Deling i hele systemet, som gør det nemt hurtigt at dele henvisninger, fotografier, videoer og andre arkiver hurtigt uden først at skulle skifte til et andet program, og du skal bare logge ind en gang for at bruge tredjepartstjenester som Facebook, Twitter, Flickr og Vimeo.
  • Integration af Facebook, så du kan publicere fotografier, henvisninger og kommentarer med oplysninger om lokalitet direkte fra dine programmer, automatisk føje dine Facebook-venner til dine kontakter og endda opdatere din Facebook-status fra Meddelelsescenter.
  • Diktering, som gør det muligt at diktere tekst alle de steder, hvor du kan skrive, hvad enten du bruger et program fra Apple eller fra en tredjepart.
  • AirPlay-skærmdublering, som er en nem metode til trådløst at sende en sikker 1080p-videostream af skærmbilledet på din Mac til et HD-fjernsyn via Apple TV eller til at sende lyd til en modtager eller højttalere, der bruger AirPlay.
  • Game Center, der bringer det populære sociale spillenetværk fra iOS til Mac, så du kan deltage direkte i spil med flere deltagere, hvad enten de bruger en Mac, iPhone, iPad eller iPod touch.

Ekstra funktioner i Mountain Lion omfatter den revolutionerende nye Gatekeeper-funktion, der gør det mere sikkert at hente software fra internettet, Power Nap, som automatisk opdaterer dine programmer og systemet, når Mac er på vågeblus, samt en hurtigere Safari-browser. Nye funktioner til Kina inkluderer markant forbedret indtastning af tekst, en ny kinesisk ordbog, nem indstilling hos populære e-post-udbydere, Baidu-søgning i Safari, indbygget deling til Sina Weibo og de populære videowebsteder Youku og Tudou.
Priser og tilgængelighed
OS X Mountain Lion fås i Mac App Store til 119 kr. Mountain Lion kræver Lion eller Snow Leopard (OS X v10.6.8 eller en nyere version), 2 GB hukommelse og 8 GB plads. Der findes en komplet liste over systemkrav og kompatible computere på: apple.com/dk/osx/specs. OS X Server kræver Mountain Lion og fås i Mac App Store til 119 kr. OS X Mountain Lion Up-to-Date-opgradering er tilgængelig uden yderligere omkostninger fra Mac App Store for alle kunder, som har købt en omfattet ny Mac-computer fra Apple eller en autoriseret Apple-forhandler fra den 11. juni 2012.
*Integration af Facebook kommer i en softwareopdatering til Mountain Lion.
Pressekontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 08-703 3056
Christina Vedel
christina@pencilpr.dk
31 31 91 06


    © 2012 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, Mac, Mac OS, Macintosh, OS X, App Store, iCloud, AirPlay, iWork, iChat, iMessage, iPhone, iPad, iPod touch og Apple TV er varemærker tilhørende Apple Inc. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.