PRESSEMEDDELELSER 23. oktober 2012

Apple introducerer 13 tomme MacBook Pro med Retina-skærm

SAN JOSE, Californien – 23. oktober 2012 – Apple har i dag introduceret en helt ny version af den populære 13" MacBook Pro med en fantastisk Retina-skærm og udelukkende med flash-lagring i et nyt kompakt design. Med en tykkelse på kun 1,9 cm og en vægt på kun 1,62 kg er den utrolige bærbare 13" MacBook Pro med Retina-skærm 20 % tyndere og næsten 500 g lettere end den aktuelle 13" MacBook Pro.
“13" MacBook Pro er vores mest populære Mac, og i dag er den helt nyopfundet med et nyt tyndt og let design, hurtig flash-lagring og en fantastisk Retina-skærm”, sagde Philip Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Marketing. “Med strålende farver, knivskarp tekst og flere pixel end nogen andre 15" eller 17" bærbare ændrer Retina-skærmen fuldstændig det, du forventer af en bærbar computer”.
Der er mere end 4 mio. pixel i 13" Retina-skærmen i den nye MacBook Pro – det er næsten dobbelt så mange pixel som i et HD-fjernsyn. Med 227 pixel pr. tomme har Retina-skærmen en så stor pixeltæthed, at det menneskelige øje ikke kan skelne de enkelte pixel på normal afstand, så billeder er skarpe, og tekst ser ud som på en trykt side. Med fire gange så mange pixel som den aktuelle 13" MacBook Pro kan du se og redigere video i pixel-præcis HD-kvalitet og se endnu flere detaljer på billeder i høj opløsning. 13" Retina-skærmen bruger IPS-teknologi til at sikre en synsvinkel på 178 grader, og den har 75 % mindre refleksion og 29 % større lysstyrke end den aktuelle generation.
Med flash-lagring, der er op til fire gange hurtigere end traditionelle harddiske i bærbare, har den helt nye MacBook Pro ekstremt hurtige svartider, hvad enten den afbrydes fra vågeblus eller starter dine yndlingsprogrammer.* Hurtig flash-lagring i kombination med de nyeste Intel dual-core-processorer giver 13" MacBook Pro med Retina-skærm masser af kraft, så du nemt kan afvikle dine mest krævende programmer og apps.
13" MacBook Pro med Retina-skærm har 2,5 GHz Intel Core i5-processorer med muligheden for at vælge hurtigere 2,9 GHz Intel Core i7-processorer, Intel HD Graphics 4000, 8 GB 1600 MHz hukommelse og op til 768 GB flash-lagring. Med to Thunderbolt- og to USB 3.0-porte kan brugere tilslutte flere skærme og enheder med stor ydeevne, og med en ny HDMI-port er det hurtigt at tilslutte et HD-fjernsyn. 13" MacBook Pro med Retina-skærm har også et FaceTime HD-kamera, to mikrofoner, forbedrede højttalere, three-stream 802.11n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 og en MagSafe 2-port til strømforsyning.
Batteriet i 13" MacBook Pro leverer op til 7 timers trådløs produktivitet og kan være på standby i op til 30 dage.** Med den helt nye Power Nap-funktion i OS X Mountain Lion forbliver MacBook Pro med Retina-skærm ajour, mens den er på vågeblus. Power Nap opdaterer automatisk Mail, Kontakter, Kalender, Påmindelser og Fotostream, henter softwareopdateringer og sikkerhedskopierer din Mac vha. Time Machine, når den er tilsluttet en stikkontakt.
Med den nye 13" MacBook Pro med Retina-skærm fortsætter Apple med at designe med henblik på energieffektivitet og beskyttelse af miljøet, og MacBook Pro opfylder de strenge krav til Energy Star 5.2 og har modtaget vurderingen EPEAT Gold.*** Hvert unibody-kabinet er fremstillet af meget miljøvenligt aluminium og leveres som standard med energieffektive skærme uden kviksølv med LED-baggrundsbelysning fremstillet af glas uden arsen. Apples bærbare computere indeholder ingen bromerede flammehæmmere eller PVC og er fremstillet af meget genbrugsvenlige materialer.
Den nye 13" MacBook Pro med Retina-skærm leveres med OS X Mountain Lion, så du får Beskeder, Meddelelsescenter, Deling i hele systemet, AirPlay-skærmdublering, Diktering, Game Center og den forbedrede sikkerhed i Gatekeeper på din Mac. Med iCloud indbygget i fundamentet til OS X gør Mountain Lion det nemmere end nogensinde at holde indhold ajour på din Mac, iPhone, iPad og iPod touch.
Priser & tilgængelighed
13" MacBook Pro med Retina-skærm fås med en 2,5 GHz dual-core Intel Core i5-processor med Turbo Boost-hastigheder på op til 3,1 GHz, 8 GB hukommelse og 128 GB flash-lagring fra 13.699 kr. inkl. moms (10.959 kr. ekskl. moms); og med 256 GB flash-lagring fra 15.999 kr. inkl. moms (12.799 kr. ekskl. moms). Specielle konfigurationer inkluderer hurtigere dual-core Intel Core i7-processorer og op til 768 GB flash-lager. Oplysninger om tekniske specifikationer, specielle konfigurationer og tilbehør findes på  apple.com/dk/macbook-pro. 13" MacBook Pro med Retina-skærm sælges fra i dag via Apple Online Store (store.apple.com/dk), Apples Retail Store og autoriserede Apple-forhandlere.
**Test udført af Apple i oktober 2012 med testkonfigurationer af MacBook Pro med Retina-skærm. Der findes flere oplysninger på apple.com/dk/macbook-pro/features-retina/.
**Test med trådløs webprotokol udført af Apple i oktober 2012 med testkonfigurationer af MacBook Pro med Retina-skærm. Batteriets driftstid og antallet af opladninger afhænger af brug og indstillinger. Der findes flere oplysninger på apple.com/dk/macbook-pro/features-retina/.
***Baseret på kategorier for energieffektivitet og produkter i EPA ENERGY STAR 5.2-databasen pr. oktober 2012. EPEAT er en uafhængig organisation, der hjælper kunder med at sammenligne bærbare computeres og skrivebordscomputeres miljømæssige egenskaber. Produkter, der opfylder alle de krævede kriterier og mindst 75 % af de valgfrie kriterier, certificeres som EPEAT Gold-produkter. EPEAT-programmet blev udviklet af US EPA og er baseret på IEEE 1680-standarden for Environmental Assessment of Personal Computer Products. Der findes flere oplysninger på www.epeat.net.
Apple designer Mac-computerne, der er verdens bedste personlige computere, sammen med OS X, iLife, iWork og professionel software. Apple er førende inden for den digitale musikrevolution med iPod-modellerne og iTunes Store på internettet. Apple har genopfundet mobiltelefonen med den revolutionerende iPhone og App Store og definerer fremtiden for mobile medie- og computerenheder med iPad.
Pressekontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 08-703 3056
Christina Vedel
christina@pencilpr.dk
31319106

    © 2012 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, Mac, Mac OS, Macintosh, MacBook, Retina, FaceTime, MagSafe, OS X, Time Machine, AirPlay, iCloud, iPhone, iPad og iPod touch er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne kan være varemærker tilhørende deres respektive ejere.