PRESSEMEDDELELSER 6. februar 2013

iTunes Store sætter ny rekord med 25 mia. solgte sange

CUPERTINO, Californien – 6. februar 2013 – Apple meddelte i dag, at musikfans har købt og hentet mere end 25 mia. sange fra iTunes Store (www.apple.com/dk/itunes), verdens mest populære musik-, tv- og filmbutik på internettet. Sang nr. 25 mia., “Monkey Drums” (Goksel Vancin Remix) af Chase Buch, blev købt af Phillip Lüpke fra Tyskland. Da Philip hentede sang nr. 25 mia., bliver han modtager af et iTunes-gavekort på€10.000.
“Vi er taknemmelige for, at vores brugeres passion for musik i de sidste 10 år har gjort iTunes til den største detailhandel inden for musik i hele verden”, sagde Eddy Cue, Apples senior vice president of Internet Software and Services. “Der hentes i gennemsnit over 15.000 sange i minuttet fra iTunes Store, som sætter musikfans i forbindelse med deres yndlingskunstnere, inkl. verdensomspændende sensationer som Adele og Coldplay og nye kunstnere som The Lumineers, i et omfang som vi aldrig havde forestillet os”.
“iTunes giver på mange måder samme muligheder til alle musikere. Hvad enten du er en uafhængig eller berømt musiker eller måske spiller indie, er iTunes det sted, hvor de fleste mennesker køber deres digitale musik”, sagde Wesley Schultz, guitarist og forsanger i The Lumineers. “iTunes udelukker ikke musikere, fordi de endnu ikke er etablerede eller populære”.
iTunes Store er verdens mest populære musikbutik med et katalog på over 26 mio. sange og mere end 25. mia. hentede sange, og den findes i 119 lande. Tunes Store er den bedste måde for iPhone-, iPad-, iPod-, Mac- og pc-brugere at opdage, købe og hente musik på internettet. Al musik i iTunes Store leveres i iTunes Plus, Apples format uden kopibeskyttelse med 256 kbps AAC-kodning i høj kvalitet, hvilket resulterer i lyd, der praktisk talt er helt identisk med den originale optagelse. Med iTunes i netskyen kan du hente din tidligere købte iTunes-musik til dine enheder uden ekstra omkostninger, og nye musikindkøb kan hentes automatisk til dine iOS-enheder.
Pressekontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 08-703 3056
Christina Vedel
christina@pencilpr.dk
31319106

    © 2013 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes Store, iTunes, iPhone, iPad, iPod og iTunes Plus er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne kan være varemærker tilhørende deres respektive ejere.