PRESSEMEDDELELSER 10. juni 2013

Apple præsenterer iTunes-radio

Skræddersyede radiostationer til dig baseret på den musik, du lytter til, i iTunes

SAN FRANCISCO – 10. juni 2013 – Apple præsenterede i dag iTunes-radio, en gratis internetradiotjeneste med over 200 stationer og et utroligt musikkatalog fra iTunes Store kombineret med funktioner, som kun iTunes kan levere. Når du stiller ind på iTunes-radio på iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc eller Apple TV, får du adgang til stationer, der er inspireret af den musik, du lytter til i forvejen, udvalgte stationer tilpasset af Apple og genrebaserede stationer, der er tilpasset din personlige smag. iTunes-radio udvikles på grundlag af den musik, du spiller og henter. Jo mere du bruger iTunes-radio og iTunes, jo mere ved de om, hvad du lytter til, og jo mere personlig bliver oplevelsen. iTunes-radio giver dig også adgang til specielle premierer, så du bliver blandt de første, der hører nyt fra de mest populære kunstnere, Siri-integration plus mulighed for at mærke eller købe alt, hvad du hører, med et enkelt klik.
“iTunes-radio er en utrolig måde at høre personlige radiostationer, som er oprettet specielt til dig”, sagde Eddy Cue, Apples Senior Vice President of Internet Software and Services. “Det er den musik, du holder mest af, og den musik, du kommer til at holde af, og du kan nemt købe den fra iTunes Store med et enkelt klik”.
iTunes-radio tilbyder musikfans adgang til tusindvis af nye sange hver uge og giver dig mulighed for at høre musik fra nye og populære kunstnere, før du hører den andre steder. Hvad enten det er en speciel single fra et nyt band eller en forpremiere på et helt album via streaming, har iTunes-radio det hele. iTunes-radio bliver også hjemsted for specielle begivenheder, inklusive live-streams direkte fra iTunes Festival i London og andre specielle iTunes Sessions.
iTunes-radio kommer til efteråret og tilbyder en utrolig personlig oplevelse lige fra den første dag baseret på din lyttehistorie og tidligere indkøb fra iTunes. Derudover kan du – hvis du hører en sang, som du holder af, fra iTunes-radio eller dit musikbibliotek – opbygge en station på grundlag af den. Det er nemt at oprette og tilpasse stationer på grundlag af, hvad du vil høre. Søg efter kunstnere, sange eller genrer, hvorefter iTunes-radio straks opbygger en station på grundlag af dit valg.
Lad Siri gøre lytteoplevelsen endnu sjovere. Stil Siri spørgsmålet “Who plays that song?”, eller sig “Play more like this”, hvorefter Siri sørger for, at det sker. Sig noget som “Play Jazz Radio”, eller bed om en af dine eksisterende favoritstationer og -genrer. Opbyg stationerne ved at fortælle Siri, hvad du kan lide og ikke kan lide, eller lad Siri sætte en sang på pause, stoppe eller springe en sang over. Du kan også få Siri til at føje sange til din ønskeliste, så du kan hente dem senere.
iTunes-radio finansieres af reklamer og er gratis for alle. iTunes Match-brugere får iTunes-radio uden reklamer, så du slipper for at høre annoncer på iTunes-radio, og iTunes Match i stedet gør lytteoplevelsen reklamefri. Med iTunes Match opbevares al din musik – selv de sange, du har importeret fra cd'er – i iCloud. På den måde kan iTunes-radio bruge oplysninger om hele din musiksamling til at gøre dine stationer endnu mere personlige. iTunes Match koster $ 24,99 om året.
Pressekontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 08-703 3056
Christina Vedel
christina@pencilpr.dk
31319106

    © 2013 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes Store, iTunes, iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Siri, iTunes Match og iCloud er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.