PRESSEMEDDELELSER 10. juni 2013

Apple frigiver udviklerversionen af OS X Mavericks med over 200 nye funktioner

SAN FRANCISCO – 10. juni 2013 – Apple frigav i dag en udviklerversion af OS X Mavericks , den 10. større version af verdens mest avancerede operativsystem. Med over 200 nye funktioner indeholder OS X Mavericks Kort og iBooks til Mac, introducerer Mærker og Faner i Finder, forbedrer understøttelsen af flere skærme til superbrugere, leverer nye kerneteknologier, der sikrer banebrydende energieffektivitet og ydeevne, og inkluderer en helt ny version af Safari. Udviklerversionen af OS X Mavericks er tilgængelig for medlemmer af Mac Developer Program fra i dag. Mac-brugere kan hente Mavericks fra Mac App Store i efteråret.
“Mac har konsekvent udkonkurreret pc-branchen, og OS X er stadig verdens mest innovative og brugervenlige operativsystem”, sagde Craig Federighi, Apples Senior Vice President of Software Engineering. “OS X Mavericks er vores hidtil bedste version og indeholder de nye programmer Kort og iBooks, Mærker og Faner i Finder, forbedret understøttelse af flere skærme, funktioner, der forbedrer ydeevnen og øger energibesparelsen, og en helt ny version af Safari”.
Med Kort kommer de avancerede kortteknologier fra iOS til Mac, inklusive skarp vektorgrafik, utrolig 3D-oversigt og den interaktive funktion Flyover. Med Kort kan du planlægge en rejse på din Mac og derefter sende den til din iPhone og få stemmebaseret navigation på turen. Kort er integreret i alle dele af Mavericks så brugerne får nyttige kort i Mail, Kontakter og Kalender, og udviklere kan integrere de samme effektive kortfunktioner i deres programmer vha. Map Kit API. Med iBooks får du direkte adgang til det eksisterende iBooks-bibliotek og de over 1,8 mio. titler i iBooks Store – alt lige fra lærebøger og klassikere til de nyeste bestsellere. Desuden arbejder iBooks uden problemer på tværs af dine enheder, så du kan læse en bog på din Mac, tage noter og markere i teksten og derefter fortsætte, hvor du slap, på din iPad.
OS X Mavericks introducerer nye funktioner til superbrugere, så de får den ultimative Mac-oplevelse. Mærker er en effektiv ny metode til at organisere og finde arkiver overalt på Mac eller i iCloud. Du kan nemt mærke et arkiv i i Finder, i iCloud, eller når du arkiverer et nyt dokument. Mærker vises i indholdsoversigten i Finder, så du kan se arkiver efter projekt eller kategori. Faner i Finder mindsker roderiet på skrivebordet ved at samle flere Finder-vinduer i et vindue med flere faner. Du kan vælge oversigtsindstillinger til hver enkelt fane, flytte arkiver mellem faner og endda bruge Finder med flere faner åbne på fuld skærm. Mavericks gør det også nemmere og mere effektivt at bruge flere skærme. Menulinjen og Dock kan vises på alle skærmene, og brugerne kan nu nemt bruge programmer i vinduer eller på fuld skærm på den skærm, de vælger, uden at der skal konfigureres. Med Mavericks kan du også bruge et HD-fjernsyn som ekstra skærm vha. Apple TV og AirPlay.
Nye kerneteknologier i OS X Mavericks forbedrer din Macs energieffektivitet og respons. Timer Coalescing grupperer på intelligent vis handlinger på lavt niveau, så CPU'en kan bruge mere tid med lavt strømforbrug, hvilket sparer energi, uden at det går ud over ydeevne eller respons. App Nap reducerer strømforbruget fra de programmer, du ikke bruger. Compressed Memory-teknologi sørger for, at Mac er hurtig og har god respons. Når systemets hukommelse er ved at være fuld, komprimerer funktionen Compressed Memory automatisk passive data. Når der er brug for emnerne igen, dekomprimerer Mavericks dem med det samme.
Den nye version af Safari er rasende hurtig og indeholder nye funktioner og banebrydende teknologier. Safari overgår andre browsere med hensyn til energieffektivitet, hukommelseseffektivitet og JavaScript-ydeevne. Safaris nye arkitektur med en proces pr. fane gør browseren mere responsiv, stabil og sikker. Safari introducerer også fornyelser som Delte henvisninger, der gør det nemt at finde, læse og dele interessant nyt indhold fra Twitter og LinkedIn – alt sammen på et sted.
Blandt de øvrige funktioner i OS X Mavericks kan nævnes:
• iCloud-nøglering, som sikkert opbevarer log ind-oplysninger til websteder, kreditkortnumre og Wi-Fi-adgangskoder og overfører dem til alle dine enheder, så du ikke behøver at huske dem. Oplysninger beskyttes altid med AES-256-kryptering, når de opbevares på Mac og overføres til dine enheder.
• Opdateret Kalender, som tilføjer integration med Kort, fortsat rulning, så du hurtigt kan blade gennem uger eller måneder, og et nyt Infovindue, der gør det enklere at oprette og redigere begivenheder.
• Interaktive Meddelelser, så du kan svare på en besked, besvare et FaceTime-opkald eller endda slette en e-mail uden at forlade det program, du bruger. Websteder kan nu bruge meddelelser til at holde dig ajour med de sidste nyheder, sportsresultater og andre oplysninger. Mens du var ude-meddelelser sørger for, at du ser, hvad der er sket, mens Mac var på vågeblus, og
• Xcode 5 med nye effektive og intuitive udviklerværktøjer til måling af alle aspekter af programmers ydeevne og energiforbrug og til test af programmer.
Apple designer Mac-computerne, der er verdens bedste personlige computere, sammen med OS X, iLife, iWork og professionel software. Apple er førende inden for den digitale musikrevolution med iPod-modellerne og iTunes Store på internettet. Apple har genopfundet mobiltelefonen med den revolutionerende iPhone og App Store og definerer fremtiden for mobile medie- og computerenheder med iPad.
Pressekontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 08-703 3056
Christina Vedel
christina@pencilpr.dk
31319106

    © 2013 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, Mac, Mac OS, Macintosh, OS X, iBooks, Finder, Safari, App Store, Flyover, iPhone, iPad, iCloud, Apple TV, AirPlay, Keychain, FaceTime og Xcode 5 er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.