PRESSEMEDDELELSER 10. juni 2013

Apple afslører iOS 7

Fuldstændig nydesignet med betagende brugergrænseflade & fantastiske nye funktioner

SAN FRANCISCO – 10. juni 2013 – Apple afslørede i dag iOS 7, den vigtigste iOS-opdatering siden den originale iPhone, med en betagende ny brugergrænseflade. iOS 7 er fuldstændig nydesignet med raffineret bevægelse, en elegant farvepalet og tydelige, funktionelle lag, som får det til at føles mere levende. Typografien er blevet forfinet med et renere og mere enkelt udseende, og brugen af gennemsigtighed og bevægelse gør selv enkle opgaver mere interessante. iOS 7 har hundredvis af fantastiske nye funktioner, inkl. Kontrolcenter, Meddelelsescenter, forbedret multitasking, AirDrop, forbedret Fotos, Safari, Siri og introducerer iTunes-radio, en gratis internetradio baseret på den musik, du lytter til i iTunes.
“iOS 7 er den vigtigste iOS-opdatering siden den originale iPhone”, sagde Craig Federighi, Apples senior vice president of Software Engineering. “For at kunne fremstille det har vi samlet et team med mange forskellige typer ekspertise fra design til ingeniørarbejde. Med det, som vi sammen har opnået, ser vi iOS 7 som en spændende ny begyndelse”.
“Der er en dyb og vedvarende skønhed i enkelheden, klarheden og effektiviteten. Den virkelige enkelhed er noget helt andet end bare fraværet af rod og udsmykning – det handler om at bringe orden i det komplekse”, sagde Jony Ive, Apples senior vice president of Design. “iOS 7 er en tydelig virkeliggørelse af disse mål. Det har en hel ny struktur, der er sammenhængende og anvendt gennem hele systemet”.
iOS 7 er komplet nydesignet med en helt ny brugergrænseflade, men den vil med det samme være bekendt for de hundreder af millioner brugere af iPhone, iPad og iPod touch i hele verden. Den nye grænseflade får faktisk din telefon til at se større ud, fordi alt er designet til at udnytte hele skærmen. De nydesignede skrifter ser utrolige ud på Retina-skærmen og skaber endnu skarpere tekst.
iOS 7 introducerer Kontrolcenter. Nu er alle de betjeningsmuligheder, du har brug for, samlet på et praktisk sted. Ved bare at skubbe en gang fra bunden af skærmen får du adgang til betjeningsmuligheder til Flyfunktion, Wi-Fi, Bluetooth eller Forstyr ikke og mulighed for at justere skærmens lysstyrke, sætte en sang på pause eller afspille den, hoppe til det næste spor og streame din musik med AirPlay. Kontrolcenter giver også direkte adgang til apps som Ur, Kamera, Lommeregner og Lommelygte.
I iOS 7 er Meddelelsescenter nu tilgængelig fra låseskærmen, så du kan se alle dine meddelelser med et enkelt skub, og den nye funktion I dag i Meddelelsescenter giver dig med det samme et overblik over dagen med et resume af de vigtigste oplysninger som vejr, trafik, møder og begivenheder.
Med forbedret multitasking i iOS 7 har udviklere mulighed for at slå multitasking til for alle apps i baggrunden med en ny API. Brugere har mulighed for at skifte mellem deres apps på en mere visuel og intuitiv måde, og iOS 7 holder øje med, hvilke apps du bruger oftest og holder automatisk dit indhold ajour i baggrunden.
AirDrop er en helt ny måde til hurtigt og let at dele indhold med andre i nærheden. Når du har noget, du vil dele, viser AirDrop dig, hvilke af dine kontakter der er i nærheden. Vælg bare dem, du vil dele med, hvorefter AirDrop gør resten. AirDrop-overførsler sker fra enhed til enhed, så du kan bruge funktionen overalt uden et netværk eller en anden opstilling, og overførsler er krypteret, så dit indhold er beskyttet og privat.
iPhone bruges oftere til at tage billeder med end noget andet kamera i hele verden, og med iOS 7 indeholder den nye app Kamera filtre, så du kan tilføje fotoeffekter i realtid. Appen Kamera indeholder nu en kvadratisk kameramulighed, og du kan hurtigt og let skifte mellem dine fire kameraer – video, foto, kvadrat og panorama – bare ved at skubbe.
iOS 7 indeholder en helt nydesignet Fotos-app, der introducerer Minder, en ny måde til automatisk organisering af dine fotografier og videoer på basis af tid og lokalitet. Du kan zoome ud for at se alle dine fotografier organiseret efter Minder, Samlinger af minder og år. iOS 7 inkluderer iCloud-fotodeling, den letteste måde at dele de fotografier, du vil dele, med dem, du vil dele dem med. Med iCloud-fotodeling kan familie og venner bidrage med deres egne billeder og videoer til dine fælles fotostreams, og den nye aktivitetsoversigt viser opdateringer fra dine fælles streams på et sted.
Safaris nydesignede brugergrænseflade lader dig se mere af dit indhold – startende med browsing på fuld skærm. Det nye smarte søgefelt er med til at forenkle søgninger, og der er en ny oversigt til dine bogmærker og Safari-faner. Med iCloud-nøglering opbevares dine adgangskoder og kreditkortoplysninger sikkert og er tilgængelige på alle dine enheder, så det er enkelt og sikkert at navigere på websteder beskyttet med adgangskoder eller automatisk at udfylde formularer under indkøb. Med forbedret børnesikring kan du automatisk blokere adgang til websteder for voksne eller kun give adgang til et bestemt sæt tilladte websteder.
Siri lyder bedre end nogensinde med de nye mandlige og kvindelige stemmer og inkluderer integration med Twitter-søgning, så du kan spørge Siri, hvad andre siger på Twitter*. Siri er nu også integreret med Wikipedia, så du har adgang til verdens mest populære opslagsværk på internettet. Siri tilbyder Bing-websøgning inde fra appen og mulighed for at ændre enhedsindstillinger og afspille telefonsvareren.
Appen Musik har et smukt nyt design og inkluderer den nye iTunes-radio, en gratis internetradiotjeneste med over 200 stationer og et utroligt musikkatalog fra iTunes Store kombineret med funktioner, som kun iTunes kan levere. iTunes-radio er den bedste måde at opdage ny musik på. Når du stiller ind på iTunes-radio på iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc eller Apple TV, får du adgang til stationer, der er inspireret af den musik, du lytter til i forvejen, udvalgte stationer tilpasset af Apple og genrebaserede stationer, der er tilpasset din personlige smag. iTunes-radio udvikles på grundlag af den musik, du spiller og henter. Jo mere, du bruger iTunes-radio og iTunes, jo mere ved de om, hvad du lytter til, og jo mere personlig bliver oplevelsen. iTunes-radio giver dig også adgang til specielle premierer, så du bliver blandt de første, der hører nyt fra de mest populære kunstnere, Siri-integration plus mulighed for at købe alt, hvad du hører, med et enkelt tryk.
Med over 900.000 apps er App Store verdens største markedsplads for apps. iOS 7 indeholder nu Populære apps i nærheden, en ny metode til at finde apps på basis af din aktuelle lokalitet, og iOS 7 holder automatisk dine apps ajour. App Store leveres også med en ny børnekategori, så lærere og forældre let kan finde apps til børn efter alder.
Andre nye iOS 7-funktioner inkluderer:
• En ny funktion, der låser aktivering i Find min iPhone og kræver dit Apple-id og din adgangskode, før du kan slå Find min iPhone fra, slette data og aktivere enheden igen, efter at den er blevet slettet eksternt
• Natfunktion i Kort, der reagerer på det omgivende lys, når du bruger den i mørket
• FaceTime-lyd til opkald i høj kvalitet over et datanetværk
• Synkronisering af meddelelser, så når du lukker en meddelelse på en enhed, lukkes den på alle dine enheder
• Blokering af Telefon, FaceTime og Beskeder for at forhindre bestemte personer i at kontakte dig
• Understøttelse af Tencent Weibo til brugere i Kina, en tosproget kinesisk-engelsk ordbog og forbedret kinesisk indtastning, inkl. håndskriftsgenkendelse af flere kinesiske tegn
• Muligheden for at virksomheder kan anvende og administrere iPhone- og iPad-enheder mere effektivt og
• Forbedret bilintegration, hvor en Apple-designet oplevelse for første gang kan nydes i bilen
iOS 7-betasoftware og SDK er tilgængelige med det samme for medlemmer af iOS Developer Program på developer.apple.com. iOS 7 bliver tilgængelig som en gratis softwareopdatering til iPhone 4 og nyere modeller, iPad 2 og nyere modeller, iPad mini og iPod touch (5. generation) til efteråret. Nogle funktioner er evt. ikke tilgængelige på alle produkter.
*Amerikansk engelsk, fransk og tysk bliver tilgængelige ved introduktionen af iOS 7. Flere sprog tilføjes efterhånden.
Pressekontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 08-703 3056
Christina Vedel
christina@pencilpr.dk
31319106

    © 2013 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, AirDrop, Safari, Siri, iTunes Radio, iTunes, iPad, iPod touch, Retina, AirPlay, iCloud, Keychain, iTunes Store, Apple TV, App Store og FaceTime er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.