PRESSEMEDDELELSER 10. september 2013

iOS 7 med helt nydesignet brugergrænseflade og utrolige nye funktioner fås fra den 18. september

CUPERTINO, Californien – 10. september 10 – Apple meddelte i dag, at iOS 7 med en helt nydesignet og utrolig brugergrænseflade – fra onsdag den 18. september bliver tilgængelig til brugere af iPhone, iPad og iPod touch som en gratis softwareopdatering. iOS 7 indeholder hundredvis af nye funktioner, inkl. Kontrolcenter, Meddelelsescenter, forbedret multitasking, AirDrop, en forbedret version af Fotos, Safari og Siri og introducerer iTunes-radio, en gratis internetradio baseret på den musik, du lytter til i iTunes. Derudover er iOS 7 udviklet med tæt teknisk og designmæssig integration med både iPhone 5s og iPhone 5c.
“iOS 7 har fået et helt nyt design med en helt ny brugergrænseflade og over 200 nye funktioner, så det er ligesom at få en helt ny enhed, som brugerne med det samme er helt fortrolige med”, sagde Craig Federighi, Apples Senior Vice President of Software Engineering. “I næste måned leverer vi vores iOS-enhed nr. 700 millioner, og vi er spændte på, hvad de hundredtusindsvis af iOS-udviklere gør for at finde på fantastiske nye funktioner til deres apps”.
Apple har udviklet iOS 7, så det udnytter de avancerede 64 bit teknologier i iPhone 5s fuldt ud, inkl. den originale 64 bit kerne samt 64 bit biblioteker og drivere. Alle de indbyggede apps er blevet nyudviklet til 64 bit, og for udviklerne er overgangen til iOS 7 smertefri med understøttelse af Xcode og mulighed for afvikling af både 32 bit og 64 bit apps. iOS 7 er også tæt integreret med den nye sensor til Touch-id og udnytter fuldt ud det nye iSight-kameras sensor til nye funktioner som automatisk billedstabilisering, seriefotografering og video i slow-motion med 120 bps. I kombination med den nye Kamera-app i iOS 7 har iPhone 5s op til dobbelt så hurtig autofokus, hurtigere fotooptagelse og et bedre dynamisk område. iOS 7 er designet, så det svarer til det smukke ydre på iPhone 5c med matchende baggrunde og gennemsigtighed, der giver den samme farveoplevelse i hele systemet.
Med over 200 nye funktioner inkluderer iOS 7 til iPhone, iPad og iPod touch følgende:
  • Kontrolcenter, som giver dig hurtig adgang til de betjeningsmuligheder, du skal bruge, med et swipe fra bunden af skærmen;
  • Meddelelsescenter er nu tilgængeligt fra låseskærmen, så du kan se alle dine meddelelser med et enkelt skub, og den nye funktion I dag giver dig med det samme et overblik over dagen med et resume af de vigtigste oplysninger som vejr, trafik, møder og begivenheder;
  • Forbedret multitasking, som giver brugere mulighed for at skifte mellem deres apps på en mere visuel og intuitiv måde, og iOS 7 holder øje med, hvilke apps du bruger oftest og holder automatisk dit indhold ajour i baggrunden;
  • AirDrop, en helt ny måde til hurtigt og let at dele indhold med andre i nærheden;
  • Nye filtre i Kamera-appen, så du kan tilføje fotoeffekter i realtid, en kvadratisk kameramulighed, og du kan hurtigt og let skifte mellem dine fire kameraer – video, foto, kvadrat og panorama – bare ved at skubbe;
  • En nydesignet Fotos-app, der introducerer Øjeblikke, en ny måde til automatisk organisering af dine fotografier og videoer på basis af tid og lokalitet;
  • Surf på fuld skærm med Safaris nydesignede brugergrænseflade, det nye smarte søgefelt gør det nemmere at søge, og der er en ny oversigt til bogmærker og Safari-faner;
  • Siri med nye mandlige og kvindelige stemmer,* Twitter-søgeintegration, Wikipedia-integration og Bing-søgning på internettet i appen; og
  • iTunes-radio, en gratis internetradiotjeneste fra Apple med over 200 stationer og et utroligt musikkatalog fra iTunes Store kombineret med funktioner, som kun iTunes kan levere.**


Derudover inkluderer de nye iOS 7-funktioner en ny aktiveringslås til Find min iPhone, som kræver dit Apple-id og din adgangskode, før du kan slå Find min iPhone fra, slette data eller genaktivere en enhed, efter at den er blevet slettet eksternt; FaceTime-lyd til kvalitetsopkald via et datanetværk; og nye ringetoner samt nye alarm-, advarsels- og systemlyde.
iPhone-, iPad- og iPod touch-kunder har adgang til den revolutionerende App Store, som tilbyder over 900.000 apps i 155 lande i hele verden. iOS 7 indeholder nu Populære apps i nærheden, en ny metode til at finde apps på basis af din aktuelle lokalitet, og iOS 7 holder automatisk dine apps ajour. Indtil nu er der hentet over 50 mia. apps fra App Store, som tilbyder kunderne et utroligt udvalg af apps i 23 kategorier, inklusive aviser og tidsskrifter i Bladkiosk, spil og underholdning, erhverv, nyheder, sport, sundhed, fitness og rejser.
iOS 7 kan hentes som en gratis softwareopdatering fra onsdag den 18. september til iPhone 4 og nyere modeller, iPad 2 og nyere modeller, iPad mini og iPod touch (5. generation). Nogle funktioner er evt. ikke tilgængelige på alle produkter.
*Amerikansk engelsk, fransk og tysk bliver tilgængelige ved introduktionen af iOS 7. Flere sprog tilføjes efterhånden.
**iTunes-radio bliver tilgængelig med lanceringen af iOS 7 i USA.
Apple designer Mac-computerne, der er verdens bedste personlige computere, sammen med OS X, iLife, iWork og professionel software. Apple er førende inden for den digitale musikrevolution med iPod-modellerne og iTunes Store på internettet. Apple har genopfundet mobiltelefonen med den revolutionerende iPhone og App Store og definerer fremtiden for mobile medie- og computerenheder med iPad.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 08-703 3056
Christina Vedel
christina@pencilpr.dk
31319106

© 2013 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, iPad, iPod touch, AirDrop, Safari, Siri, iTunes Radio, iTunes, Xcode, Touch ID, iSight, iTunes Store, FaceTime og App Store er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.