PRESSEMEDDELELSER 22. oktober 2013

OS X Mavericks fås i dag gratis fra Mac App Store

SAN FRANCISCO – 22. oktober 2013 – Apple meddelte i dag, at OS X Mavericks, den tiende store version af verdens mest avancerede operativsystem, kan hentes gratis fra Mac App Store. Med over 200 nye funktioner indeholder OS X Mavericks iBooks og Kort til Mac, introducerer en ny version af Safari, forbedrer understøttelsen af flere skærme, introducerer Finder-faner og -mærker og leverer nye kerneteknologier, der sikrer banebrydende energieffektivitet og ydeevne.
“Mavericks er en utrolig version, som introducerer vigtige nye programmer og funktioner, samtidig med at det også forbedrer ydeevnen og batteritiden i din Mac”, sagde Craig Federighi, Apples Senior Vice President of Software Engineering. “Vi ønsker, at alle Mac-brugere skal opleve de nyeste funktioner, de mest avancerede teknologier og den mest effektive sikkerhed. Vi er af den overbevisning, at det bedst gøres ved at tage hul på en ny æra inden for software til personlige computere, hvor OS-opdateringer er gratis”.
OS X Mavericks introducerer nyskabende funktioner, inklusive:
• iBooks, som giver dig øjeblikkelig adgang til dit iBooks-bibliotek og mere end to millioner titler i iBooks Store og fungerer fuldstændig problemfrit på alle dine enheder.
• Kort, som giver dig effektiv kortteknologi på skrivebordet og giver dig muligheder for at planlægge en rejse fra din Mac og sende den til din iPhone, så du kan få læst vejvisning op på farten.
• En strømlinet kalender, der anslår rejsetid mellem aftaler og sørger for et kort med vejrudsigt.
• En ny version af Safari med fælles henvisninger, som hjælper dig med at finde nyheder på internettet ved at konsolidere henvisninger delt af personer, som du følger på Twitter og LinkedIn.
• iCloud-nøglering, som opbevarer brugernavne og adgangskoder til websteder, kreditkortnumre og Wi-Fi-adgangskoder sikkert og overfører dem trådløst til alle dine enheder, så du ikke behøver at huske dem.
• Forbedret understøttelse af flere skærme, så det bliver lettere og mere effektivt at bruge flere skærme uden nogen form for konfiguration.
• Interaktive Meddelelser, så du kan svare på en besked, besvare et FaceTime-opkald eller endda slette en e-mail uden at forlade det program, du bruger.
• Finder-faner, som er med til at holde orden på skrivebordet ved at konsolidere flere Findervinduer i et enkelt vindue med flere faner.
• Finder-mærker, som er en effektiv ny metode til at organisere og finde arkiver overalt på Mac eller i iCloud.
Mavericks indeholder også nye kerneteknologier, der forbedrer ydeevnen og batteritiden i din Mac. “Timer Coalescing” og “App Nap” sparer energi og nedsætter energiforbruget på intelligent vis. Komprimeret hukommelse komprimerer automatisk passive data, så din Mac er hurtig og reagerer prompte. Mavericks giver også markant forbedret ydeevne til systemer med integreret grafik via optimeret understøttelse af OpenCL og dynamisk tildeling af skærmhukommelse.
Priser og tilgængelighed
OS X Mavericks fås i dag gratis fra Mac App Store Alle Mac-computere, der kan afvikle OS X Mountain Lion, kan også bruge Mavericks. Du kan opdatere gratis til Mavericks direkte fra OS X Snow Leopard, Lion eller Mountain Lion. Der findes en komplet liste over systemkrav og kompatible computere på www.apple.com/dk/osx/specs. OS X Server 3.0 kræver Mavericks  og fås i Mac App Store til 129 kr (103,20 kr. eks.moms).
Pressekontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple 
ahrnstedt.p@apple.com
+46 08-703 3056
Christina Vedel
christina@pencilpr.dk
31319106

    © 2013 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, Mac, Mac OS, Macintosh, OS X, Mac App Store, iBooks, Safari, Finder, iBooks Store, iPhone, iCloud, Keychain, FaceTime og App Nap er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.