PRESSEMEDDELELSER 21. januar 2014

Apple udvider den verdensomspændende adgang til uddannelsesindhold

iBooks-lærebøger og iTunes U Course Manager fås nu i over 50 lande

CUPERTINO, Californien – 21. januar 2014 – Apple meddelte i dag, at iBooks-lærebøger og iTunes U Course Manager nu udbredes til nye markeder i Asien, Latinamerika, Europa og andre steder i verden. Med iBooks-lærebøger kommer Multi-Touch-lærebøger med dynamisk, aktuelt og interaktivt indhold nu til lærere samt elever og studerende i 51 lande, inkl. Danmark, Brasilien, Italien og Japan, og med iTunes U Course Manager, der nu fås i 70 lande, inkl. Rusland, Thailand og Malaysia, kan undervisere sammensætte og distribuere kurser til deres egne timer eller dele dem offentligt via appen iTunes U.
“Med det utrolige indhold og de fantastiske værktøjer, der findes til iPad, får lærere helt nye måder at tilpasse undervisningen på”, sagde Eddy Cue, Apples Senior Vice President of Internet Software and Services. “Vi glæder os utrolig meget til at se, hvordan lærere i endnu flere lande vil skabe deres egne lektionsplaner med interaktive lærebøger, apps og spændende digitalt indhold”.
iBooks-lærebøger tilbyder brugerne smukke lærebøger på fuld skærm med interaktive animationer, roterende 3D-diagrammer, fotogallerier, som de nemt kan bladre i, og videoer, der afspilles med et tryk. iBooks-lærebøger vejer intet i rygsækken, kan opdateres, når der sker noget relevant, og skal ikke afleveres igen. Med næsten 25.000 uddannelsestitler fra uafhængige udgivere, lærere og førende leverandører af uddannelsesindhold, inkl. Cambridge University Press, Oxford University Press og Hodder Education, dækker iBooks-lærebøger nu fuldstændigt læreplanerne for amerikanske high schools, GCSE (General Certificate of Secondary Education) i Storbritannien.
“Oxford University Press bruger iBooks Author til Headway, Oxfords mest solgte serie om det engelske sprog, til at fremstille spændende iBooks-lærebøger til iPad”, sagde Peter Marshall, adm. direktør for ELT Division hos Oxford University Press. “Ved at udgive 13 nye iBooks-lærebøger, inkl. ‘Headway Pre-Intermediate’, som er det mest solgte niveau i serien, giver vi elever i hele verden en meget bedre oplevelse, når de lærer sprog”.
“Efter vores mening repræsenterer ressourcer som iBooks-lærebøger en stor omvæltning inden for læring og undervisning, fordi de udvikler flere af den enkelte elevs færdigheder”, sagde Miguel Dominguez, marketingdirektør hos Imaxina Novas Tecnoloxias i Spanien – en uafhængig udvikler af uddannelsesindhold og udgiver af iBooks-lærebøger, inkl. “The Senses”, der integrerer interaktive elementer som video og animerede billeder af det menneskelige øje og øre som illustration af, hvordan kroppen fungerer.
Med iTunes U Course Manager kan undervisere hurtigt og nemt dele deres viden og ressourcer direkte med deres klasser eller med et globalt publikum i iTunes U. Denne gratis iOS-app giver millioner af elever adgang til verdens største online-katalog med gratis uddannelsesindhold fra de bedste skoler, førende universiteter og fremtrædende institutioner. iTunes U Course gør det også muligt for lærere at integrere deres egne dokumenter som en del af læreplanerne sammen med indhold fra internettet, hundredtusindvis af bøger i iBooks Store, over 750.000 forskellige materialer fra eksisterende iTunes U-samlinger og de over en million iOS-apps, der findes i den revolutionerende App Store.
“iPad er meget mere end bare en lærebog eller en notesblok til eleverne – den er et effektivt værktøj til læring, en læsepartner, et vindue til fortiden og et glimt af fremtiden”, sagde Sophie Post, som er historielærer ved Falkner House School i England. “En gang var historieundervisningen baseret på en statisk tidslinje med begivenheder. Ved at udnytte hele økosystemet med undervisningsmateriale til iPad, fremstille mine egne iBooks-lærebøger og iTunes U-kurser og inddrage apps som History: Maps of the World kan jeg gøre historieundervisningen til en kreativ, dynamisk og helt ny oplevelse for mine elever”.
Apple designer Mac-computerne, der er verdens bedste personlige computere, sammen med OS X, iLife, iWork og professionel software. Apple er førende inden for den digitale musikrevolution med iPod-modellerne og iTunes Store på internettet. Apple har genopfundet mobiltelefonen med den revolutionerende iPhone og App Store og definerer fremtiden for mobile medie- og computerenheder med iPad.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 08-703 3056
Christina Vedel
christina@pencilpr.dk
31 31 91 06

© 2014 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, Mac, Mac OS, Macintosh, iBooks, iTunes U, Multi-Touch, iPad og App Store er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne kan være varemærker tilhørende deres respektive ejere.