PRESSEMEDDELELSER 3. marts 2014

Apple lancerer CarPlay, som giver bilister en smartere, sikrere og sjovere måde at bruge iPhone på i bilen.

CarPlay bliver præsenteret i selskab med førende bilfabrikanter på Geneva International Motor Show

GENÈVE – 3. marts 2014 – Apple offentliggjorde i dag, at førende bilfabrikanter nu lancerer CarPlay, en smartere, sikrere og sjovere måde at bruge iPhone på i bilen. CarPlay giver iPhone-brugere en utrolig intuitiv måde at foretage opkald, bruge Kort, lytte til musik og se beskeder vha. et enkelt ord eller en berøring. Brugerne kan let betjene CarPlay fra bilens indbyggede grænseflade eller blot holde stemmekontrol-knappen på rattet nede for at aktivere Siri uden at blive distraheret. Ferrari, Mercedes-Benz og Volvo er først på banen med at introducere CarPlay i denne uge og senere slutter mange andre bilfabrikanter sig til feltet, bl.a. BMW Group, Ford, General Motors, Honda, Hyundai Motor Company, Jaguar Land Rover, Kia Motors, Mitsubishi Motors, Nissan Motor Company, PSA Peugeot Citroën, Subaru, Suzuki og Toyota Motor Corp.
“CarPlay er blevet designet helt fra grunden for at give bilisterne en fantastisk oplevelse, når de bruger deres iPhone i bilen,” sagde Greg Joswiak, Apples Vice President of iPhone and iOS Product Marketing. “iPhone-brugere vil gerne have deres indhold lige ved hånden, og CarPlay giver dem mulighed for at bruge deres iPhone i bilen med så få distraheringer som muligt. Vi har en imponerende række af partnere i bilindustrien, som introducerer CarPlay, og vi er meget glade for, at det får sin debut i denne uge i Genève.”
Apple har banet vejen inden for integration af forbrugerteknologi i biler i mere end et årti. CarPlay får din bil og iPhone til at arbejde gnidningsløst sammen, så bilisterne kan fokusere på kørslen og samtidig få adgang til alt det, de vil, på deres iPhone.
Så snart iPhone er tilsluttet et køretøj vha. CarPlay, hjælper Siri dig med nemt at få adgang til dine kontakter, foretage opkald, besvare ubesvarede opkald eller lytte til telefonsvareren. Når du får nye beskeder eller meddelelser, behøver du end ikke at se på skærmen. Siri svarer nemlig for dig vha. stemmekommandoer og læser dine beskeder, lader dig diktere et svar eller hjælper dig med at ringe op.
CarPlay gør kørselsvejledninger mere intuitive ved at samarbejde med Kort om at forsøge at forudsige destinationer baseret på de seneste ture via kontakter, mails eller beskeder. CarPlay giver endvidere rutevejledninger og oplysninger om trafikforhold og forventet ankomsttidspunkt. Du kan også bare spørge Siri og få talt vejvisning sammen med Kort, der vil blive vist på den indbyggede skærm i din bil.
CarPlay giver bilister adgang til hele deres samling af musik, podcasts og lydbøger, og det er let at vælge, hvad du vil lytte til, vha. bilens indbyggede kontrolfunktioner eller ved blot at spørge Siri om at sætte det på, du vil høre. Desuden understøtter CarPlay udvalgte lydapps fra tredjeparter, f.eks. Spotify og iHeartRadio, så du kan lytte til dine yndlingsprogrammer fra radioen eller apps med sportsudsendelser, mens du kører.
Priser og tilgængelighed
Apple CarPlay fås som en opdatering til iOS 7 og virker med Lightning-understøttede iPhones, inkl. iPhone 5s, iPhone 5c og iPhone 5. CarPlay vil være integreret i udvalgte biler, der sættes til salg i 2014.
Apple designer Mac-computerne, der er verdens bedste personlige computere, sammen med OS X, iLife, iWork og professionel software. Apple er førende inden for den digitale musikrevolution med iPod-modellerne og iTunes Store på internettet. Apple har genopfundet mobiltelefonen med den revolutionerende iPhone og App Store og definerer fremtiden for mobile medie- og computerenheder med iPad.

Pressekontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 08-703 3056
Christina Vedel
christina@pencilpr.dk
+45 31 31 91 06

© 2014 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, Siri og iTunes Radio er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.