PRESSEMEDDELELSER 4. marts 2014

Apples Peter Oppenheimer trækker sig tilbage i slutningen af september

Ifølge den planlagte transition bliver Luca Maestri hans efterfølger

CUPERTINO, Californien – 4. marts 2014 – Apple har i dag meddelt, at Peter Oppenheimer, Apples Senior Vice President og CFO trækker sig tilbage i slutningen af september. Luca Maestri, Apples Vice President of Finance og Corporate Controller, træder i Peters sted som CFO under Apples CEO, Tim Cook. Peter overdrager stillingen som CFO til Luca i juni og sætter ham løbende ind i de forskellige ansvarsområder i den resterende tid for at sikre en professionel og problemfri transition.
“Peter har været vores CFO i de sidste ti år, hvor Apples årlige omsætning er vokset fra 8 milliarder USD til 171 milliarder USD, og vores globale indflydelse er blevet meget større. Hans råd, lederskab og ekspertise har været afgørende for Apples succes, ikke kun som vores CFO med ansvar for økonomien, men også på mange andre områder, da han hyppigt involverede sig i andre aktiviteter for at hjælpe til i virksomheden. Hans engagement og integritet skaber en ny målestok for CFO'er i aktieselskaber,” sagde Tim Cook, Apples CEO. “Peter er også en kær ven, som jeg altid har vidst, jeg kunne regne med. Selvom jeg er ked af, at han forlader os, er jeg glad for, at han nu vil bruge mere tid på sig selv og sin familie. Han har udtænkt en professionel overgangsplan for at sikre, at Apple ikke mister sit fodfæste, som alle os, der kender ham, også vidste, han ville.”
“Luca har mere end 25 års global erfaring inden for finansiel administration, bl.a. i stillinger som CFO i aktieselskaber, og jeg er sikker på, at han vil blive en fantastisk CFO hos Apple,” tilføjede Tim. “Da vi ledte efter en regnskabschef, mødte vi Luca og vidste med det samme, at han ville blive Peters efterfølger. Hans bidrag til Apple har allerede været betydelige, og han har hurtigt vundet respekt hos sine kolleger i alle dele af virksomheden.”
“Jeg elsker Apple og de personer, jeg har været så privilegeret at arbejde sammen med, og efter 18 år er det nu blevet tid til at bruge lidt mere tid på mig selv og min familie,” sagde Peter Oppenheimer. “Jeg har længe drømt om at bo på Californiens centrale kyst og blive mere involveret i Cal Poly (Californiens polytekniske universitet, red.), som er min alma mater; være mere sammen med min kone og mine sønner; rejse til spændende steder; og noget som jeg har ønsket at gøre i årevis – gøre uddannelsen færdig til min pilotlicens.”
Som CFO har Peter opsyn med regnskabschefen, finansafdelingen, investorrelationer, skat, informationssystemer, intern revision og faciliteter. Han startede hos Apple i 1996 som regnskabschef for det amerikanske kontinent og blev i 1997 forfremmet til vicedirektør og global salgschef for derefter at blive forfremmet til regnskabschef for hele virksomheden, inden han blev udnævnt til CFO. Da Apples årlige omsætning er blevet tyve gange så stor under hans tid som CFO, har Peter ledet udviklingen af en disciplineret global finansstrategi, robuste systemer og procedurer samt en meget stærk finansiel stilling. Under his leadership, Apple has built a world-class finance team. Peter har administreret udvidelse af faciliteterne, herunder opførelsen af fire datacentre og Apples nye campus i Cupertino, som alle får strøm fra vedvarende energikilder.
Peter er også for nylig blevet en del af bestyrelsen for Goldman Sachs.
Luca har omfattende viden om alle de vigtige aspekter af finansområdet med over 25 års erfaring i opbygning og ledelse af finansteams i vigtige og komplekse globale virksomheder. Inden Luca kom til Apple var han CFO både hos Nokia Siemens Networks og Xerox. Siden han kom til Apple i marts 2013, har Luca administreret de fleste af Apples finansielle funktioner og ydet et fremragende stykke arbejde med at lede dem, samtidig med at han har arbejdet tæt sammen med Apples øverste ledelse.
Luca begyndte sin karriere hos General Motors og har tilbragt 20 år inden for finansverdenen og ledende stillinger i Nord- og Sydamerika, Asien og Stillehavsområdet samt Europa. Hos GM havde Luca mange store opgaver med opbygning og drift af virksomheden. Han var en del af det team, der etablerede GM's regionale aktiviteter i Asien og Stillehavsområdet, herunder produktionsinvesteringer i Kina og Thailand. Han blev senere CFO for det team, som omstrukturerede aktiviteterne i Brasilien og Argentina, og vendte udviklingen i området til overskud. Hans sidste stilling hos GM var CFO for alle GM's aktiviteter i Europa, hvilket omfattede over 45 lande med en årlig nettoomsætning på ca. 40 milliarder USD.
Luca har en usædvanlig bred international baggrund og har levet og arbejdet i Italien, Polen, Irland, Schweiz, Singapore, Thailand, Brasilien og Tyskland udover USA.
Luca har en bachelorgrad i økonomi fra Luiss Universitet i Rom og en kandidatgrad i ledelse fra universitetet i Boston.
Pressekontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 08-703 3056
Christina Vedel
christina@pencilpr.dk
31 31 91 06

    © 2014 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, Mac, Mac OS og Macintosh er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.