PRESSEMEDDELELSER 2. juni 2014

Apple lancerer iOS 8 SDK med over 4000 nye API’er

Den største udviklerlancering nogensinde med udvidelsesfunktioner, HealthKit, HomeKit og Swift

SAN FRANCISCO―2. juni 2014―Apple lancerer i dag iOS 8 SDK, som er den største udviklerlancering nogensinde med over 4000 nye API’er, der giver udviklere mulighed for at skabe fantastiske nye apps som aldrig før. Med iOS 8 kan udviklere tilpasse brugeroplevelsen yderligere med vigtige udvidelsesfunktioner, som f.eks. widgets til Meddelsescenter og tastaturer fra tredjeparter. Derudover introducerer det nye SDK robuste frameworks som HealthKit og HomeKit. iOS 8 indeholder også Metal, der er en ny grafikteknologi, der maksimerer A7-processorens ydeevne, og Swift, som er et kraftfuldt nyt programmeringssprog.
“Med et verdensomspændende salg på over 800 millioner iOS-enheder har udviklere en enorm mulighed,” fortæller Craig Federighi, der er Apples ledende vicedirektør for softwareudvikling. “Dette er den største iOS-lancering siden lanceringen af App Store. iOS 8 SDK giver adgang til over 4000 nye API’er, herunder fantastiske nye frameworks, større udvidelsesmuligheder og et revolutionerende nyt programmeringssprog.”
iOS 8 tilbyder udviklere robuste frameworks, der blandt andet omfatter API'er til det nye HealthKit, der giver mulighed for kommunikation mellem sundheds- og motions-apps. Med brugerens tilladelse kan hver enkelt app udnytte specifikke oplysninger fra andre apps, så man kan holde øje med sin personlige sundhed og motion på en mere effektiv og integreret måde. En blodtryks-app kan f.eks. dele dens data med en læge-app som appen fra Mayo Clinic. Disse muligheder kan hjælpe din læge med at give råd og pleje af endnu højere kvalitet.
“Vi tror, Apples HealthKit vil revolutionere den måde, sundhedssektoren interagerer med folk på,” siger John Noseworthy, M.D., formand og administrerende direktør for Mayo Clinic. “Vi er stolte af at være foregangsmænd inden for brugen af denne innovative teknologi i Mayo Clinic-appen.”
Ligesom HealthKit kombinerer sundhedsdata, så man kan passe bedre på helbredet, giver HomeKit mulighed for problemfri tilslutning af udstyr i hjemmet, så man bedre kan holde styr på sit hjem. HomeKit indeholder en fælles protokol, sikker parring og mulighed for nem kontrol af individuelle enheder eller enhedsgrupper overalt i huset, herunder integration med Siri. Man kan for eksempel fortælle Siri, at man “går i seng”, så Siri kan dæmpe lyset, låse dørene, lukke garageporten og indstille termostaten.
“Vi er glade for at kunne være en del af det næste trin inden for udviklingen af automatisering i hjemmet på en sikker og integreret måde,” siger Eric Rondolat, der er administrerende direktør for Philips Lighting. “HomeKit giver os mulighed for en yderligere forbedring af Philips Hue-belysningen ved at gøre det nemmere at parre enheder på sikker vis i hele huset og styre dem med Siri.”
Udviklere kan desuden tilpasse brugeroplevelsen med iOS-udvidelser, herunder nye delingsmuligheder, tilpassede fotofiltre, tilpassede handlinger og API’er til dokumenter. De kan nu tilføje deres egne widgets i Meddelelsescenter, og tastaturer fra tredjeparter giver mulighed for flere layout og inputmetoder.
Den nye grafikteknologi, Metal, betyder et enormt fremskridt for spil på iOS 8, da teknologien maksimerer ydeevnen på A7-processoren. Metal giver en dramatisk forøgelse af hastigheden for objektvisning med hele 10 gange hurtigere visning og giver dermed for første gang førende spiludbydere mulighed for at tilbyde 3D-spil af konsoltypen på mobile enheder. iOS 8 indeholder nu også SceneKit, hvilket gør det nemt at skabe sjove 3D-spil, samt vigtige forbedringer til SpriteKit, herunder feltkræfter, fysik pr. pixel og omvendt kinematik.
Swift er et nyt, effektivt programmeringssprog til iOS og OS X, som gør det nemmere end nogensinde før at udvikle utrolige apps. Swift er designet til Cocoa og Cocoa Touch og kombinerer ydeevnen og effektiviteten af kompilerede sprog med enkeltheden og interaktiviteten af populære script-sprog. Swift hjælper udviklere med at skrive en mere sikker og pålidelig kode, da hele kategorier af almindelige programmeringsfejl er fjernet med det intelligente design. Det kan desuden benyttes sammen med koden Objective-C, så det er nemt for udviklere at integrere Swift i deres eksisterende apps. Xcode Playgrounds gør det utroligt interaktivt at skrive Swift-kode, da kodens output vises med det samme.
iOS 8 indeholder også API'er til Touch ID, der giver udviklere mulighed for på sikker vis at godkende brugere fra apps, beskytte logins og brugeroplysninger samt låse op for nøgleringsdata. Ved hjælp af iOS 8 kan udviklere tilbyde godkendelse med et vellykket match af fingeraftryk, mens data om fingeraftryk holdes sikre og bliver beskyttet i den sikre enklave.
Yderligere iOS 8-funktioner for udviklere omfatter:
  • PhotoKit, så udviklere kan udnytte kapaciteten fra det samme robuste framework som den indbyggede Fotos-app for at opnå en hurtigere ydeevne, foretage ikke-destruktive redigeringer samt få mulighed for både at læse og skrive til Fotos-biblioteket
  • nye Kamera-API’er, der giver udviklere detaljeret kontrol over fokus, hvidbalance og eksponering
  • CloudKit, som er en komplet og skalerbar backend-løsning, der hjælper udviklere med at fjerne behovet for at skrive serverkode og vedligeholde servere
  • nye funktioner i App Store for udviklere, som f.eks. eksempelvisninger af apps og app-samlinger, det nye iTunes Connect med gratis analyser og TestFlight til beta-testning af apps, før de udgives.


Kunder med iPhone, iPad og iPod touch har adgang til den revolutionerende App Store, der giver adgang til over 1,2 millioner apps i 155 lande over hele verden. App Store har over 300 millioner besøgende hver uge, og iOS-brugere har downloadet over 75 milliarder apps.
Beta-versionen af iOS 8 og SDK er tilgængelige her og nu for medlemmer af iOS Developer Program påhttp://developer.apple.com. iOS 8 bliver frigivet i efteråret som en gratis softwareopdatering til iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPod touch 5. generation, iPad 2, iPad med Retina-skærm, iPad Air, iPad mini og iPad mini med Retina-skærm. iClouds fotobibliotek og iCloud Drive indgår i den samlede lagring i iCloud, hvor de første 5 GB er gratis. Der tages forbehold for ændringer i funktionerne. Nogle funktioner er måske ikke tilgængelige i alle lande eller på alle sprog.
En beta-version af Swift er tilgængelig med det samme til medlemmer af udviklerprogrammerne for iOS og OS X påhttp://developer.apple.com. Den endelige version bliver frigivet i efteråret, og apps skrevet i Swift kan indsendes til App Store og Mac App Store, når iOS 8 og OS X Yosemite lanceres.
Pressekontakt:
Adam Howorth
Apple
adamh@apple.com
+44 (0) 20 7184 1202
Christina Vedel
christina@pencilpr.dk
31319106

    © 2014 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, Mac, Mac OS, Macintosh, Siri, OS X, Cocoa, Cocoa Touch, Objective-C, Xcode, Touch ID, App Store, iPhone, iPad, iPod touch, Retina, iPad Air, iPad mini, iCloud og iCloud Drive er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.