PRESSEMEDDELELSER 30. juni 2014

Apple annoncerer opdateringer til iTunes U

Lærere kan nu oprette og administrere kurser, og elever deltage i diskussioner – alt sammen på iPad.

CUPERTINO, Californien—30. juni 2014—Apple annoncerede i dag opdateringer til iTunes U, som giver undervisere og elever fantastiske nye værktøjer til at oprette og opleve uddannelsesindhold på iPad. Fra den 8. juli kan lærere, der bruger den gratis app iTunes U, for første gang nogensinde oprette, redigere og administrere kurser direkte på iPad, og elever vil opdage nye måder at samarbejde på – de vil bl.a. kunne starte diskussioner på klassen og stille spørgsmål direkte fra deres iPad.
“Uddannelse ligger i Apples gener, og iTunes U er en utrolig værdifuld ressource for lærere og elever,” sagde Eddy Cue, Apples vicedirektør for Internet Software and Services. “iTunes U indeholder et imponerende udvalg af akademisk materiale til alle i hele verden. Nu hvor det er nemmere at administrere og diskutere uddannelsesindhold, bliver læring endnu mere personlig på iPad.”
De nye opdateringer i iTunes U giver lærere mulighed for at oprette komplette kurser på iPad, da de kan tilføje medieindhold og læringsmateriale direkte fra iWork, iBooks Author og de over 75.000 uddannelsesapps, der findes til iPad. Ved hjælp af det indbyggede kamera på iPad kan lærere også tage billeder og optage videoer og dermed inddrage emner fra den virkelige verden i deres kurser, så eleverne får adgang til relevant indhold på et øjeblik.
“iTunes U er det mest effektive værktøj til at sætte gang i hele uddannelsesoplevelsen på iPad,” siger Fraser Speirs, der er IT-chef på Cedars School of Excellence i Skotland. “Ved at give lærerne frie hænder til at oprette og organisere kurser direkte på iPad kan underviserne bedre koncentrere sig om, at få eleverne til at engagere sig både i indholdet og med hinanden.”
Elever, der har en iPad og er tilmeldt private iTunes U-kurser, vil nu have alt, de skal bruge til at samarbejde med deres klassekammerater og lærere. Med Diskussioner i iTunes U kan eleverne automatisk følge med i klassediskussioner og være med i samtaler om nye emner. Derudover kan de indstille push-beskeder, så de får besked, når der bliver taget et nyt emne op, eller nogen svarer på igangværende diskussioner. Lærerne kan også deltage i foraene, og de kan foretage ændringer i diskussioner ved at fjerne beskeder eller svar, som ikke er relevante for emnet.
“Diskussioner i iTunes U giver alle vores elever mulighed for at samarbejde og udfolde sig på det tankemæssige plan,” sagde Larry Reiff, der er lærer på Roslyn High School i New York. “iPad og iTunes U giver fortsat eleverne de værktøjer, de skal bruge til at indsamle viden og vise, hvad de har lært.”
iTunes U hjælper undervisere med at oprette kurser, som indeholder lektioner, opgaver, bøger, quizzer m.m., til millioner af iOS-brugere i hele verden. Med over 750.000 individuelle læringsmaterialer i iTunes U er appen verdens største online katalog af gratis uddannelsesindhold fra førende skoler og fremtrædende organisationer. I dag er tusindvis af uddannelsesinstitutioner vært for over 7.500 offentlige og private kurser, som omfatter kreative fag, naturfag, sundhed og medicin, uddannelse, forretning m.m. 
Undervisere kan oprette iTunes U-kurser i 69 lande og gøre deres kurser og uddannelsesindhold tilgængeligt via iTunes U i 155 lande. Udover de tusindvis af individuelle iTunes U-læringsmaterialer i iTunes Store findes der nu over 500.000 apps, som er designet specielt til iPad, i App Store. Desuden har uafhængige lærere og udgivere fra hele verden lavet næsten 30.000 Multi-Touch-bøger i iBooks Author, som kan hentes gratis i Mac App Store, 
Pressekontakt:
Bethan Lloyd
Apple
bethan@apple.com
+44 (0) 20 7184 1095
Christina Vedel
Apple
christina@pencilpr.dk
31 31 91 06

    © 2014 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes U, iPad, iWork, iTunes Store og Multi-Touch er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.