PRESSEMEDDELELSER 15. juli 2014

Apple og IBM forandrer mobiliteten i virksomheder med globalt partnerskab

CUPERTINO, Californien og ARMONK, New York – 15. juli 2014 – Apple og IBM (NYSE: IBM) annoncerede i dag et eksklusivt partnerskab, som samler de markedsledende kræfter i begge virksomheder for at forandre mobiliteten i virksomheder gennem en ny type virksomhedsapps. Det nye initiativ overfører dermed IBM's kompetencer inden for store datamængder og analyse til iPhone og iPad.
Partnerskabet markerer en milepæl inden for branchen og har som formål at redefinere måden, arbejde bliver udført på, løse de vigtigste mobilitetsudfordringer i erhvervslivet og starte en ren mobil-ledet forandring af arbejdsprocesserne ude i virksomhederne. Samarbejdet bygger på fire kernekompetencer:
  • en ny type af mere end 100 branchespecifikke virksomhedsløsninger, inklusive originale apps, som er udviklet helt fra bunden specifikt til iPhone og iPad
  • unikke cloud-tjenester fra IBM, som er optimeret til iOS, inklusive administration af enheder, sikkerhed, analyse og mobil integration
  • nye AppleCare-løsninger og -supporttilbud, som er skræddersyede til virksomhedernes behov og 
  • nye pakketilbud fra IBM til aktivering, levering og administration af enheder.


IBM's nye MobileFirst til iOS-løsninger bliver udarbejdet i et eksklusivt samarbejde, som trækker på de unikke styrker i hver af de to virksomheder: IBM's kompetencer inden for store datamængder og analyse, der trækker på den faglige viden fra IBM's flere end 100.000 branche- og områdespecifikke konsulenter og softwareudviklere, samt Apples legendariske forbrugeroplevelse, hardware- og softwareintegration og udviklingsplatform. Denne kombination vil føre til udvikling af apps, som kan forandre specifikke aspekter af, hvordan virksomheder og medarbejdere arbejder med iPhone og iPad, og giver virksomhederne mulighed for at nå nye højder inden for både deres fagområde og i forhold til aspekter som effektivitet og kundetilfredshed – alt sammen hurtigere og nemmere end nogensinde før.
Som en del af den eksklusive aftale om IBM MobileFirst til iOS vil IBM også sælge iPhones og iPads med de branchespecifikke løsninger til erhvervskunder i hele verden.
“iPhone og iPad er de bedste mobile enheder i verden, og de har forandret måden, folk arbejder på, med over 98 procent af Fortune 500-virksomhederne og over 92 procent af Global 500-virksomhederne som bruger iOS-enheder i deres virksomhed i dag,” siger Apples CEO, Tim Cook. “For første gang nogensinde stiller vi de anerkendte værktøjer fra IBM's tjenester til store datamængder og analyse til rådighed for iOS-brugerne. Og dét åbner op for et stort markedspotentiale for Apple. Dette bliver et radikalt skridt i erhvervssammenhæng, og noget som kun Apple og IBM kan levere.”
“Mobilitet – kombineret med data og internetbaserede tjenester – forandrer virksomheder og vores branche på historisk vis, og giver folk muligheden for at genopfinde deres arbejde, erhverv og professioner,” siger Ginni Rometty, der er bestyrelsesformand, direktør og CEO for IBM. “Dette samarbejde med Apple vil bygge på vores styrke i at levere disse innovationer til vores kunder globalt, og den trækker på IBM's lederposition inden for analyse, internetbaserede løsninger, software og tjenester. Vi er glade for at få mulighed for at arbejde sammen med Apple; en virksomhed, hvis innovation og nytænkning har forandret vores liv på måder, som vi tager for givet, men samtidig kunne vi ikke forestille os at leve uden. Vores samarbejde vil føre til den samme type forandringer i forhold til den måde, folk arbejder på, hvordan forskellige brancher driver forretning samt virksomhedernes evne til at skabe resultater.”
Apple og IBM's fælles vision for dette partnerskab er at lægge de unikke funktioner ved iPad og iPhone i hænderne på professionelle forretningsfolk overalt sammen med en virksomheds viden, data, analyse og arbejdsgange. Helt konkret arbejder de to virksomheder sammen om at levere de essentielle elementer inden for mobile løsninger til virksomheder:
Mobile løsninger, som forandrer virksomheder: De to virksomheder vil arbejde sammen om at opbygge IBM MobileFirst til iOS-løsninger – en ny type apps, der er udviklet specielt til virksomheder, og som retter sig mod problematikker i erhvervslivet eller muligheder i bl.a. detailhandlen, sundhedssektoren, bankverdenen, rejse- og transportbranchen, sektoren for telekommunikation og forsikringsbranchen, og som vil blive tilgængelige fra dette efterår og ind i 2015.
Mobil platform: IBM's MobileFirst-platform til iOS vil levere de tjenester, der kræves af en komplet virksomhedsløsning – lige fra analyse, procedure og lagring i skyen til administration, beskyttelse og integrering af alle virksomhedens enheder. Den forbedrede mobil-administration inkluderer et privat katalog over apps, sikkerhedstjenester til data og overførsler samt en produktivitetspakke til alle IBM's MobileFirst til iOS-løsninger. Udover softwareløsninger, som leveres direkte på virksomhedernes lokalitet, bliver alle disse tjenester tilgængelige på Bluemix, der er IBM's udviklingsplatform på IBM Cloud Marketplace.
Mobil service og support: AppleCare til virksomheder vil give IT-afdelinger og slutbrugere support fra Apples prisbelønnede kundeservicegruppe 24 timer i døgnet med on-site-service, som leveres af IBM.
Pakketjenester: IBM introducerer IBM MobileFirst Supply and Management, som er en løsning til levering, aktivering og administration af iPhones og iPads med mulighed for leasing.
Som det blev annonceret ved Apples Worldwide Developer Conference i juni, bliver Apples iOS 8 frigivet senere på året. Det er den største udgivelse siden lanceringen af App Store og vil give brugerne en række utrolige nye funktioner. Derudover får udviklerne også de nødvendige værktøjer til at kunne lave fantastiske nye apps. iOS 8 bygger på den nye IT-model til virksomheder, som bidrager til en mobil arbejdsstyrke ved at forbedre den måde, brugerne bliver informeret om, hvordan deres enheder er konfigureret, administreret eller begrænset, med udvidede funktioner til sikkerhed, administration og produktivitet.
Apple designer Mac-computerne sammen med OS X, iLife, iWork og professionel software. Apple er førende inden for den digitale musikrevolution med iPod-modellerne og iTunes Store på internettet. Apple har genopfundet mobiltelefonen med den revolutionerende iPhone og App Store og definerer fremtiden for mobile medie- og computerenheder med iPad.
IBM's 5.000 mobilitetseksperter har længe været på forkant med udviklingen inden for mobile virksomhedsløsninger. IBM har sikret sig mere end 4.300 patenter inden for mobilitet, sociale netværk og sikkerhed, som er blevet integreret i IBM's MobileFirst-løsninger, der giver virksomhedskunder mulighed for radikalt at strømline og accelerere implementeringen af mobilitet, hjælpe organisationer med at engagere flere folk og komme ind på nye markeder.
IBM har opkøbt mere end 12 virksomheder inden for sikkerhed i det sidste årti og har flere end 6.000 ansatte, som beskæftiger sig med forskning og udvikling af løsninger til virksomheder i IBM's 25 sikkerhedslaboratorier verden over.
IBM har også etableret verdens største portefølje af konsulentydelser og teknologisk kompetence inden for indsamling og analyse af store datamængder, der er baseret på flere end 40.000 kundeopgaver på dette område. Denne portefølje spænder over forskning og udvikling, virksomhedsløsninger samt software og hardware, og omfatter flere end 15.000 analysekonsulenter, 4.000 analyserelaterede patenter, 6.000 samarbejdspartnere inden for erhvervsløsninger og 400 IBM-matematikere, som hjælper kunderne med at bruge store datamængder til at forandre deres organisationer.
Se www.ibm.com/MobileFirstForiOS eller www.apple.com/ipad/business for flere oplysninger om de nye løsninger fra Apple og IBM.
Pressekontakt:
Edward Barbini
IBM
barbini@us.ibm.com
+1 914 499-6565
Alan Hely
Apple
alanhely@apple.com
+44 (0) 20 71841193
 

    © 2014 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, iPad, AppleCare og App Store er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.