PRESSEMEDDELELSER 17. juli 2014

Sue Wagner tiltræder i Apples bestyrelse

Bill Campbell trækker sig tilbage efter 17 års tjeneste

CUPERTINO, Californien – 17. juli 2014 – Apple meddelte i dag, at Susan L. Wagner, som er medejer, grundlægger og direktør for BlackRock, er blevet indvalgt i Apples bestyrelse. Bill Campbell, som er det medlem, der har været i bestyrelsen i længst tid, trækker sig tilbage efter 17 års tjeneste.
Wagner var med til at grundlægge BlackRock i 1988 og har hjulpet dem til at blive et af verdens mest succesrige kapitalforvaltningsselskaber. Hun har siden besat en række lederstillinger, bl.a. vicebestyrelsesformand indtil midten af 2012. Hun fortsætter som bestyrelsesmedlem i BlackRock og DSP BlackRock (Indien) samt Swiss Re, Wellesley College og Hackley School.
“Sue har gjort et banebrydende stykke arbejde i finansverdenen, og vi er rigtig glade for at byde hende velkommen i Apples bestyrelse,” sagde Tim Cook, Apples CEO. “Vi tror, at hendes store erfaring, særligt inden for fusion og virksomhedsovertagelse samt opbygning af globale virksomheder på både de udviklede markeder og på nye vækstmarkeder, vil tilføre os stor værdi, da Apple fortsat vokser rundt om i verden.”
“Vi ledte omhyggeligt efter en, der kunne styrke vores talentfulde og erfarne bestyrelse yderligere, og vi er glade for at have fundet en så kvalificeret person,” sagde Art Levinson, Apples bestyrelsesformand. “Jeg er sikker på, at Sue vil få en vigtig og positiv indflydelse på vores virksomhed.”
“Jeg har altid beundret Apple for deres innovative produkter og dynamiske ledelse, og jeg beæret over at blive en del af bestyrelsen,” sagde Wagner. “Jeg har utrolig stor respekt for Tim, Art og de andre medlemmer i bestyrelsen, og jeg glæder mig til at arbejde sammen med dem.”
Wagner dimitterede med en BA i engelsk og økonomi fra Wellesley College og en MBA i økonomi fra University of Chicago. Hun er blevet anerkendt af Fortune Magazine som en af verdens 50 vigtigste kvinder i erhvervslivet og hædret hos det amerikanske National Council for Research on Women. Hos BlackRock var og er hun fortsat forkæmper for Women’s Initiative Network, som har til formål at udnytte kvinders potentiale fuldt ud i virksomheden.
Bill Campbells forhold til Apple strækker sig helt tilbage til 1983, hvor han tiltrådte i virksomheden som vicedirektør for marketingafdelingen. Foruden Apples medstiftere Steve Jobs og Mike Markkula er Campbell det medlem i virksomhedens historie, som har siddet i bestyrelsen i længst tid.
“Bills bidrag til Apple er uvurderligt, og vi er ham dybt taknemmelig. På vegne af bestyrelsen og hele virksomheden vil jeg gerne takke ham for at have været en leder, en mentor og en ven,” sagde Cook. “Da Bill kom ind i Apples bestyrelse, var virksomheden på sammenbruddets rand. Han var ikke alene med til at redde Apple, han førte os også til succes på et niveau, som ganske enkelt ikke var til at forestille sig tilbage i 1997.”
“Det har været spændende at følge historiens gang i løbet af de sidste 17 år i takt med, at Apple har vist sig som den førende teknologivirksomhed i verden. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med Steve og Tim,” sagde Campbell. “ Det har aldrig gået så godt for virksomheden, som det gør nu, og Tims lederegenskaber i hans stærke team giver Apple grundlag for en fantastisk fremtid..”
Apple designer Mac-computerne sammen med OS X, iLife, iWork og professionel software. Apple er førende inden for den digitale musikrevolution med iPod-modellerne og iTunes Store på internettet. Apple har genopfundet mobiltelefonen med den revolutionerende iPhone og App Store og definerer fremtiden for mobile medie- og computerenheder med iPad.
Pressekontakt:
Alan Hely
Apple
alanhely@apple.com
+44 (0) 20 71841193
Christina Vedel
Apple
christina@pencilpr.dk
31 31 91 06

    © 2014 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, Mac, Mac OS og Macintosh er varemærker tilhørende Apple Inc. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.