PRESSEMEDDELELSER 20. januar 2016

Nye musikapps fra Apple forvandler iOS-enheder til håndholdte lydstudier for sangskrivere og beat-kreatører

Den nye app Musikmemoer til alle dine musikidéer, uanset hvornår de rammer dig


Find din indre DJ frem med de nye Live Loops i GarageBand


Cupertino, Californien – 20. januar 2016 – Apple annoncerede i dag en ny tilføjelse samt en stor opdatering til familien af iOS-apps til at lave musik med, som gør det nemt for folk at udleve deres musikalske talent og lave fantastisk musik, uanset hvor de er. En helt ny app ved navn Musikmemoer gør musikere og sangskrivere i stand til hurtigt at optage, organisere og udvikle deres musikidéer direkte på deres iPhone. Og med en stor opdatering til GarageBand til iOS lanceres flere nye funktioner som f.eks. Live Loops – en underholdende måde at lave musik som en DJ på, som alle kan bruge blot ved hjælp af deres iPhone eller iPad.
“Musikere i hele verden, fra de største kunstnere til håbefulde skoleelever, bruger Apples produkter til at lave fantastisk musik. Den nyskabende nye app Musikmemoer vil hjælpe dem med hurtigt at fange deres idéer på iPhone og iPad, uanset hvornår inspirationen rammer dem,” sagde Apples senior vice president of Worldwide Marketing Philip Schiller. “GarageBand er verdens mest populære app til at lave musik med, og med denne opdatering bliver det nemt for enhver at udleve sit musikalske talent med de nye effektive funktioner Live Loops og Drummer. Og der er tilføjet understøttelse til den større iPad Pro-skærm og 3D Touch på iPhone 6s og iPhone 6s Plus.”
“Nogle gange kommer idéerne til mig, hurtigere end jeg kan nå at skrive dem ned, så jeg har brugt Memoer og Noter til hurtigt at fange idéerne, inden jeg glemmer dem. Musikmemoer er lidt ligesom, hvis de to apps gik sammen og dannede en slags overnaturlig kraft til sange,” sagde den prisbelønnede singer-songwriter og pladeproducer Ryan Adams. “Det var nærmest en åbenbaring at opleve, hvordan Musikmemoer kunne tage en enkelt guitaridé og lave den om til et helt musikalsk værk med en virtuel trommeslager, med et greb så løst, at det føltes, som om dine tanker blev læst af en slags kunstig intelligens, akkompagneret af et udvalg af slagbas eller elbas.”
“Jeg indspillede mit første album med GarageBand, og jeg bruger det fortsat til min musik i dag,“ sagde kunstneren, produceren og grammyvinderen T-Pain. “Jeg er vild med, hvordan jeg med de nye Live Loops i GarageBand hurtigt kan lave tracks og beats og afspille effekter som et musikinstrument. Det vil ændre den måde, en hel generation laver musik på.”
Musikere og sangskrivere i hele verden har brugt appen Memoer på deres iPhone til hurtigt at optage idéer, og mange hits kom til verden i den app. Den nye app Musikmemoer har hentet inspiration i appen Memoer og tager funktionaliteten op på et højere niveau ved at tilføje musiker-venlige funktioner, der er lavet særligt til sangskrivning og udvikling af musikalske idéer. Med Musikmemoer kan du optage ethvert musikinstrument i høj kvalitet gennem den indbyggede mikrofon i iPhone og i et ukomprimeret filformat, som du derefter kan give et navn, tagge og bedømme, så du kan opbygge et helt bibliotek med dine idéer. Appen kan analysere rytmer og akkorder i optagelser med guitar og klaver og tilføje trommer og bas med det samme, så du får et virtuelt backingband, der kan skræddersys og spiller med og matcher din sangs flow. Musikmemoer indeholder også et grundlæggende nodesystem, som viser de akkorder, der blev spillet. Med iCloud får du automatisk alle de optagelser, som du har lavet i Musikmemoer, på alle dine Apple-enheder, så du kan åbne dem i GarageBand eller Logic Pro X og gøre dine sange endnu bedre. Musikere kan nemt dele deres idéer via mail eller med deres fans gennem Apple Music Connect. Læs mere om den nye app Musikmemoer på www.apple.com/dk/music-memos/.
GarageBand til iOS er verdens mest populære mobile app til at lave musik med, og den nye opdatering GarageBand 2.1 introducerer Live Loops, en fuldstændig ny og intuitiv måde at lave lækker musik på. Live Loops er lavet med inspiration hentet fra hardware-controllere og trommemaskiner, som bruges af DJ's, og gør det nemt for alle at lave musik ved bare at trykke på celler og kolonner i et yderst visuelt net, hvor du kan aktivere de forskellige loops med instrumenter og samples. Loops kan afspilles, arrangeres og remixes live, og GarageBand sørger automatisk for, at alle dine beats er synkroniseret med perfekt timing og pitch. For at få dig godt i gang indeholder Live Loops et bibliotek af Apple-designede skabeloner med loops inden for mange forskellige genrer, bl.a. EDM, hiphop, dubstep og rock, og du kan også lave dine egne loops helt fra bunden.
GarageBand 2.1 til iOS indeholder også den nye funktion Drummer med ni virtuelle EDM- og akustiske trommeslagere, som hver spiller deres egen lyd, samt et udvidet udvalg af forstærkere til bassister. Erfarne brugere af GarageBand kan nu lave endnu mere dynamiske og fintunede sange med nye funktioner til automatisering, optagelsesværktøjer og en ny, enklere equalizer. GarageBand 2.1 ser imponerende ud på den store 12.9" Retina-skærm på den nye iPad Pro og giver dig endnu flere betjeningsmuligheder og mere plads at spille musik på. Og på iPhone 6s og iPhone 6s Plus understøtter appen nu 3D Touch, så du kan spille musik med mere udtryk. Du kan læse mere om det nye GarageBand til iOS på www.apple.com/dk/ios/garageband.
Priser og tilgængelighed
Musikmemoer er gratis i App Store og er kompatibelt med iPhone 4s og nyere modeller og iPad 2 og nyere modeller. GarageBand 2.1 til iOS leveres gratis og forudinstalleret på nye iOS-enheder med 32 GB eller mere. Det fås gratis som opgradering til eksisterende brugere med kompatible iOS 9-enheder eller nyere, og for alle andre kan det købes for 39 kr i App Store.
Apple revolutionerede markedet for personlige teknologiprodukter med lanceringen af Macintosh-computeren i 1984. I dag er Apple verdensførende inden for innovation med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire softwareplatforme – iOS, OS X, watchOS og tvOS – giver problemfrie overgange mellem alle Apple-enheder og styrker brugerne gennem banebrydende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apples 100.000 medarbejdere brænder for at skabe de bedste produkter i verden – og for at gøre verden til et bedre sted.
Pressekontakt:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
 

© 2016 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, iPhone, GarageBand, iPad, iCloud, Logic Pro X, Apple Music, Retina, iPad Pro og App Store er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.