PRESSEMEDDELELSER 21. marts 2016

Apple gør sundhedsapps endnu bedre med CareKit

Et nyt software-framework til udviklere betyder, at patienter kan indtage en mere aktiv rolle omkring deres helbred

CUPERTINO, Californien – 21. marts 2016 – Apple lancerede i dag CareKit, et nyt software-framework designet til at sikre, at udviklere bedre kan give patienter de nødvendige værktøjer til aktivt at håndtere deres sygdomme. Med iPhone-apps, der gør brug af CareKit, er det nemmere for den enkelte patient at få overblik over sine behandlingsplaner, holde øje med symptomer og holde styr på sin medicin. Det er alt sammen med til at give folk et større indblik i og forståelse for deres eget helbred. Takket være muligheden for at dele oplysninger med læger, sygeplejersker og familiemedlemmer hjælper CareKit-apps patienterne med at indtage en mere aktiv rolle omkring deres helbred.
“Vi er begejstrede for den markante indvirkning, ResearchKit allerede har haft på det tempo og omfang, medicinsk forskning foregår i. Og vi har indset, at mange af de samme principper kan være til hjælp inden for individuel behandling,” fortæller Jeff Williams, som er Apples Chief Operating Officer. “Vi mener, at det styrker folk utroligt meget, når de får adgang til værktøjer til at forstå, hvad der sker med deres helbred. Og det bliver en realitet gennem apps, der er udviklet til at bruge CareKit, fordi de giver folk mulighed for at indtage en mere aktiv rolle i deres behandling.”
CareKit lanceres som et open source-framework i næste måned, og udviklerne kan dermed bygge videre på disse første fire moduler, som er designet af Apple:
 • Care Card: Behandlingskort, hvor folk kan se deres individuelle behandlingsplaner og handlingspunkter, f.eks. indtagelse af medicin eller udførelse af fysioterapeutiske øvelser. Aktiviteter kan automatisk registreres og indtastes ved hjælp af sensorer i Apple Watch eller iPhone.
 • Symptom- og måleværktøj: Brugerne kan nemt dokumentere deres symptomer og hvordan de har det generelt, f.eks. ved at tjekke, om de har en højere temperatur som tegn på infektioner eller ved at måle smerter eller træthed. Opdateringer om fremgang kan omfatte enkle spørgeundersøgelser, billeder, der viser helingen af et sår, eller aktiviteter udregnet ved hjælp af accelerometeret og gyroskopet i iPhone, f.eks. vurdering af bevægelsesområdet.
 • Insight Dashboard: Kortlægger symptomer i forhold til handlingspunkterne i Care Card for at give et bedre overblik over, hvordan behandlingen skrider frem.
 • Connect: Gør det nemt for patienter at dele oplysninger og kommunikere med læger, plejepersonale eller familiemedlemmer om deres helbred og eventuelle ændringer i deres tilstand.


“Med ResearchKit opdagede vi hurtigt, hvor effektive mobile apps er til at foretage kliniske undersøgelser af høj kvalitet med lave omkostninger og i hidtil uset omfang,” udtaler Dr. Ray Dorsey, MD og David M. Levy Professor of Neurology på University of Rochester Medical Center. “Vi håber, at CareKit vil hjælpe os med at bygge bro mellem vores forskningsresultater og vores daglige behandling af patienter med Parkinsons sygdom. Det åbner helt nye døre for demokratiseringen af forskning og medicin.”
Udviklere af sundheds- og velværeapps er begejstrede for at kunne indbygge disse CareKit-moduler i apps til patienter med Parkinsons sygdom samt apps til at følge forløbet efter operationer, helbredsovervågning i hjemmet, håndtering af diabetes, psykisk helbred og mødres sundhed.
 • Sage Bionetworks og University of Rochester bruger CareKit til at forvandle mPower ResearchKit-undersøgelsen til et værdifuldt værktøj, der bedre kan informere patienter om deres tilstand og sundhedsudbydere om behandlinger.
 • Texas Medical Center udvikler apps, der skal give organisationens 8 millioner patienter vejledning og hjælp til deres behandlingsveje og forbedre patienternes helbred gennem en optimeret forbindelse til plejepersonalet.
 • Beth Israel Deaconess Medical Center vil give patienter mere indsigt i deres egen håndtering af kroniske sygdomme via enheder til overvågning af helbred i hjemmet, som lagrer data sikkert i HealthKit.
 • One Drop giver patienter en bedre fremgangsmåde til at håndtere deres diabetes.
 • Start fra Iodine hjælper patienter, der får antidepressive midler, med at afklare, om deres medicin har den tilsigtede virkning eller ej. Deres læger kan samtidig give en bedre behandling på baggrund af flere oplysninger.
 • Glow, Inc. vil integrere CareKit-moduler i deres graviditetsapp Glow Nurture for at hjælpe kvinder gennem en sundere graviditet.


Få mere at vide på www.apple.com/carekit .
Pressekontakt:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
 

  © 2016 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, CareKit, iPhone, Apple Watch, ResearchKit og HealthKit er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne kan være varemærker tilhørende deres respektive ejere.