PRESSEMEDDELELSER 18. april 2016

Apple Worldwide Developers Conference sparkes i gang 13. juni i San Francisco

Udviklere kan ansøge om billetter nu, og millioner af mennesker verden over kan se sessioner, der streames direkte

CUPERTINO, Californien – 18. april 2016 – Apple offentliggjorde i dag, at den 27. udgave af deres årlige Worldwide Developers Conference (WWDC) vil finde sted fra 13.-17. juni i San Francisco. På konferencen vil de kreative talenter bag verdens mest nyskabende apps og programmer være inviteret. På WWDC mødes Apples udviklere fra alle verdenshjørner for at høre om fremtiden for Apples fire softwareplatforme – iOS, OS X, watchOS og tvOS.
De første arrangementer, blandt andet hovedpræsentationen, vil blive afholdt om mandagen i Bill Graham Civic Auditorium. Konferencens resterende arrangementer vil finde sted i Moscone West i ugens løb.
“Med fire innovative styresystemer og et nyt, intuitivt programmeringssprog, som er drivkraften bag flere end 1 milliard enheder i hele verden, har det aldrig været mere spændende at samle vores udviklere på samme sted,” fortæller Philip Schiller, Apples senior vice president of Worldwide Marketing. “WWDC 2016 vil blive et skelsættende arrangement for udviklere, som skriver kode i Swift og udvikler apps og produkter til iOS, OS X, watchOS og tvOS. Vi kan næsten ikke vente til, at alle deltager – i San Francisco eller via livestream.”
Udviklere kan nu ansøge om billetter via WWDC’s website (developer.apple.com/wwdc/register/) indtil fredag den 22. april kl. 19:00. Billetter vil blive udstedt til deltagerne gennem en tilfældig udvælgelsesproces, og udviklere vil få besked om deres ansøgning på mandag den 25. april kl. 02:00. For andet år i træk vil der være op til 350 WWDC-stipendier tilgængelige, som giver studerende og medlemmer af STEM-organisationer fra hele verden mulighed for at vinde en billet, så de kan møde og arbejde sammen med nogle af de mest talentfulde udviklere af Apples konstant voksende økosystem af apps og programmer (developer.apple.com/wwdc/scholarships/). Desuden vil vi i år hjælpe op til 125 stipendiater med rejsen, så spirende udviklere med begrænsede økonomiske midler får mulighed for at deltage.
Aktiviteter under WWDC 2016:
  • over 1000 Apple-teknikere, der står klar ved flere end 150 praktiske laboratorier og arrangementer med henblik på at give udviklere hjælp til kodning, indsigt i optimale udviklingsteknikker samt vejledning i, hvordan de kan få mest muligt ud af iOS-, OS X-, watchOS- og tvOS-teknologier i deres apps.
  • adgang til de nyeste teknologier, funktioner og muligheder i iOS, OS X, watchOS og tvOS samt de bedste metoder til forbedring af apps funktionalitet, ydeevne, kvalitet og design.
  • mulighed for at netværke med tusinder af andre iOS- og OS X-, watchOS- og tvOS-udviklere fra hele verden – sidste år var det for 80 procent af udviklerne den første gang, de deltog, og der var i alt mere end 70 lande repræsenteret.
  • en række sammenkomster blandt deltagerne med fokus på bestemte emner og med indspark fra særlige gæstetalere og aktiviteter.
  • medrivende og inspirerende sessioner under frokost med førende, indflydelsesrige personer fra teknologiens, videnskabens og underholdingens verden.
  • Apple Design Awards, der anerkender apps og programmer til iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac, som demonstrerer teknisk dygtighed, innovation og fremragende design.

 
Worldwide Developers Conference-sessioner vil blive streamet direkte i ugens løb via WWDC’s website (developer.apple.com/wwdc/live) og via WWDC-appen, så udviklere rundt om i verden har adgang til ugens nyheder og arrangementer.
Besøg websitet for Apple Worldwide Developers Conference 2016 (developer.apple.com/wwdc/register/) for at ansøge om en billet samt få opdateringer og yderligere oplysninger.
Apple revolutionerede markedet for personlige teknologiprodukter med lanceringen af Macintosh-computeren i 1984. I dag er Apple verdensførende inden for innovation med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire softwareplatforme – iOS, OS X, watchOS og tvOS – giver problemfrie overgange mellem alle Apple-enheder og styrker brugerne gennem banebrydende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apples 100.000 medarbejdere brænder for at skabe de bedste produkter i verden – og for at gøre verden til et bedre sted.
Pressekontakt:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
Martin Lund Nielsen
martin@kudos.dk
 

    © 2016 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, OS X, watchOS, tvOS, iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.