PRESSEMEDDELELSER 5. maj 2016

Apple og SAP går sammen om at revolutionere måden at arbejde med iPhone og iPad på

De to selskaber vil levere nye iOS-apps og et SDK til udvikling af effektive “native” apps til virksomheder

CUPERTINO, Californien, og WALLDORF, Tyskland – 5. maj 2016 – Apple og SAP meddelte i dag, at de har indgået et partnerskab, der vil revolutionere den måde, virksomheder i alle størrelser arbejder med mobile enheder på. Apples effektive native apps til iPhone og iPad kombineres med SAP HANA-platformens avancerede funktioner. Dette samarbejde forventes også at resultere i et nyt iOS-software developer kit (SDK), således at udviklere, partnere og kunder nemt kan udvikle native apps til iOS, der er skræddersyet til virksomhedernes behov.
 
“Dette partnerskab vil ændre den måde, iPhone og iPad anvendes på i virksomhederne, ved at forene den innovation og sikkerhed, som iOS rummer, med SAPs store ekspertise inden for virksomhedssoftware,” sagde Tim Cook, Apples CEO. “Som førende inden for virksomhedssoftware og med 76 % af forretningstransaktionerne, som involverer et SAP-system, er SAP den ideelle partner til at hjælpe os med virkeligt at forandre den måde, virksomheder i hele verden drives på med iPhone og iPad. Med det nye SDK bliver SAPs mere end 2,5 millioner udviklere i stand til at udvikle effektive native apps, der udnytter SAP HANA Cloud-platformen fuldt ud, og dermed kan de gøre brug af de fantastiske muligheder, som kun iOS-enheder kan levere.”
 
“Vi er stolte over, hvad dette særlige partnerskab mellem Apple og SAP vil betyde af nye banebrydende resultater,” sagde Bill McDermott, CEO for SAP. “Ved at give en virksomheds medarbejdere en fleksibel og intuitiv oplevelse bliver de i stand til at vide mere, interessere sig mere og gøre mere. Når vi kombinerer de effektive funktioner i SAP HANA Cloud-platformen og SAP S/4HANA med iOS, den førende og mest sikre mobile platform for virksomheder, hjælper vi med at levere live data, uanset hvor og hvornår folk vælger at arbejde. Apple og SAP har et fælles ønske om at forme fremtiden og bidrage til, at verden bliver et bedre sted, hvor folk trives bedre.”
 
De to virksomheder planlægger at levere et nyt SDK til SAP HANA Cloud-platformen udelukkende til iOS, som vil give virksomheder, designere og udviklere de nødvendige værktøjer til hurtigt og effektivt at kunne udvikle deres egne iOS-apps til iPhone og iPad, baseret på SAPs åbne platform, SAP HANA Cloud Platform, som en service. Disse native apps vil give adgang til kernedata og forretningsprocesser på SAP S/4HANA og samtidig udnytte funktioner som Touch ID, Lokalitetstjenester og Meddelelser i iPhone og iPad fuldt ud.
 
Et nyt SAP Fiori for iOS-udviklingssprog vil tage den prisvindende SAP Fiori-brugeroplevelse skridtet videre ved at kombinere det med iOS, som den almindelige forbruger oplever det, for at kunne opfylde de store behov, brugerne i virksomhederne har, og gøre udviklerne i stand til at udvikle næste generations apps. For at hjælpe de 2,5 millioner medlemmer af SAPs globale udviklerfællesskab med at få fuldt udbytte af det nye SDK og Apples innovative hardware og software, vil et nyt SAP Academy for iOS tilbyde værktøjer og uddannelse. Det nye SDK, udviklingssprog og akademi vil begynde at blive implementeret inden årets udgang.
 
SAP vil som led i partnerskabet udvikle native iOS-apps til centrale virksomhedsoperationer. Disse apps til iPhone og iPad vil blive udviklet med SWIFT, Apples moderne, sikre og interaktive programmeringssprog, og vil give en velkendt brugeroplevelse med SAP Fiori for iOS-udviklingssprog. På tværs af brancher vil medarbejdere kunne få adgang til de vigtige virksomhedsdata, processer og den brugeroplevelse, som de behøver for at kunne træffe beslutninger og udføre handlinger direkte fra deres iPhone eller iPad. Disse apps er designet til, at en servicetekniker f.eks. kan bestille reservedele eller aftale datoer for reparationsarbejde, eller en læge kan dele opdaterede patientdata med andet sundhedspersonale.
 
Som markedsførende inden for applikationssoftware til virksomheder hjælper SAP virksomheder i alle størrelser og brancher med at fungere bedre. SAP gør medarbejdere og organisationer – fra backoffice til bestyrelseslokalet, lager til salgsdisk, stationær computer til mobil enhed – i stand til at arbejde mere effektivt sammen og bruge deres viden om virksomheden mere effektivt til at holde konkurrenterne på afstand. Cirka 310.000 kunder i erhvervslivet og den offentlige sektor kan ved hjælp af SAP-programmer og -tjenester drive rentabel virksomhed, tilpasse sig løbende og skabe vedvarende vækst. Yderligere oplysninger kan fås på www.sap.com.
 
Apple revolutionerede markedet for personlige teknologiprodukter med lanceringen af Macintosh-computeren i 1984. I dag er Apple verdensførende inden for innovation med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire softwareplatforme – iOS, OS X, watchOS og tvOS – giver problemfrie overgange mellem alle Apple-enheder og styrker brugerne gennem banebrydende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apples 100.000 medarbejdere brænder for at skabe de bedste produkter i verden – og for at gøre verden til et bedre sted.
 
Pressekontakter:
Scott Behles
SAP
scott.behles@sap.com
(917) 494-2009
 
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
 
Martin Lund Nielsen
martin@kudos.dk© 2016 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, iPhone, iPad, Touch ID og SWIFT er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere. Alle udtalelser i dette dokument, som ikke er udtalelser om historiske fakta, er fremadrettede udtalelser, som defineret i den amerikanske Private Securities Litigation Reform Act af 1995. Formålet med ord som “vente,” “tro,” “skønne,” “forvente,” “forudse,” “agte,” “kan,” “planlægge,” “beregne,” “forudsige,” “skal” og “vil” samt lignende udtryk, når de relaterer sig til SAP, er at identificere sådanne fremadrettede udtalelser. SAP påtager sig ikke noget ansvar for offentligt at opdatere eller revidere fremadrettede udtalelser. Alle fremadrettede udtalelser omfatter forskellige risici og usikkerheder, som kan medføre, at de faktiske resultater afviger væsentligt fra forventningerne. Faktorer, som kan påvirke SAPs fremtidige økonomiske resultater, behandles mere indgående i SAPs indberetninger til Securities and Exchange Commission of the United States of America (“SEC”), herunder SAPs seneste årsberetning på formular 20-F, der er indberettet til SEC. Læsere bør ikke henholde sig til disse fremadrettede udtalelser, som kun er gældende på de respektive datoer.