PRESSEMEDDELELSER 17. maj 2016

Apple hylder kinesisk musik med GarageBand-opdatering

BEIJING – 17. maj 2016 – Apple har i dag offentliggjort en opdatering til GarageBand, som hylder kinesisk musiks rige historie. Det sker i form af nye instrumenter og en omfattende oversættelse af appen til kinesisk. Opdateringen bygger videre på den store samling af lyde i GarageBand og tilføjer traditionelle kinesiske instrumenter – pipa, erhu og kinesisk slagtøj. Og sammen med 300 musik-loops fra Apple kan brugerne slippe kreativiteten løs og lave klangfuld kinesisk-inspireret musik direkte på deres iOS-enhed eller Mac. Brugere af GarageBand til iOS får også to nye kinesiske skabeloner til Live Loops samt nye delingsmuligheder på kinesiske sociale netværk, så de nemt kan dele deres musikalske værker med venner og følgere på QQ og Youku.
“GarageBand er verdens mest populære app til at lave musik, og vi glade for at kunne introducere disse nye funktioner, som inddrager den rige historie bag traditionel kinesisk musik,” fortalte Susan Prescott, Vice President of Product Marketing hos Apple. “Med tilførslen af klassiske kinesiske instrumenter og nye Live Loop-skabeloner gør GarageBand det sjovt og nemt at lave kinesisk-inspireret musik direkte på din iPhone, iPad eller Mac.”
“Som musiker er jeg altid på udkig efter måder at forny min musik på, og GarageBand har været et så fantastisk værktøj for mig til at eksperimentere og tilføre nye elementer til mine sange, når jeg er væk hjemmefra,” sagde den prisvindende musiker JJ Lin. “Jeg er vild med de traditionelle kinesiske instrumenter og de helt nye loops i den nyeste opdatering til GarageBand, så jeg kan lege lidt med at mixe traditionel og moderne lyd og udvikle helt nye stilarter.”
Pipa, erhu og kinesiske slaginstrumenter i GarageBand kan spilles på iPhone eller iPad ved hjælp af Multi-Touch, og på Mac via den indbyggede funktion Nodetastatur eller ved at tilslutte et USB-keyboard fra tredjepartsproducenter af instrumenter. Hvert instrument har forskellige artikulationer, bl.a. hurtig picking og bend til pipa, og triller, forslagstone og glissando til erhu, der gør det nemt for en begynder at lave realistisk og udtryksfuld lyd. iPhone-brugere kan også bruge 3D Touch med erhu og pipa til dynamisk at styre vibrato og intensitet, og både pipaen og erhuen har en automatisk spillefunktion, så brugerne kan spille en hvilken som helst akkord og få komplet og fyldig lyd. Brugerne kan desuden spille en samling af kinesiske slaginstrumenter, f.eks. trommer, træblokke, bækkener og gongonger.
Denne opdatering tilfører 300 Apple-loops fra en bred vifte af instrumenter og stilarter, bl.a. guzheng, dizi, yangqin og Pekingopera, til appens bibliotek med kinesisk musikindhold. Disse loops kan mixes med kinesiske instrumenter i GarageBand med henblik på at lave traditionel musik eller helt nye stilarter. GarageBand til iOS understøtter også Live Loops, der er en ny, intuitiv metode til at lave musik ved bare at trykke på celler og kolonner i et yderst visuelt net, som aktiverer de forskellige loops med instrumenter og samples. Og Live Loops tilfører med denne opdatering to nye kinesiske skabeloner til Live Loops-nettet i GarageBand: en traditionel og en moderne skabelon, der viser en række kinesiske instrumenter og slagtøj, som alle kan spilles via Live Loops-nettet.
Der er også markante forbedringer til den kinesiske version af appen, hvor alle lyde, loops og instrumenter nu er oversat til forenklet kinesisk eller traditionelt kinesisk.
Priser og tilgængelighed
Dagens opdateringer til GarageBand 2.1.1 til iOS og GarageBand 10.1.2 til Mac er gratis for alle eksisterende brugere, og GarageBand fås gratis til alle nye iOS- and Mac-enheder. Kunder med ældre, ikke-omfattede enheder kan købe appen for 39 kr. i App Store og Mac App Store. Brugere i Storkina vil som standard kunne se de nye funktioner i iOS og OS X, når de har opdateret. Udenfor Storkina er disse nye funktioner som standard synlige i OS X, og på iOS-enheder kan de slås til i menuen med avancerede indstillinger. Du kan få mere at vide om GarageBand til iOS, på https://www.apple.com/dk/ios/garageband og mere at vide om GarageBand til Mac påhttps://www.apple.com/dk/mac/garageband.
Apple revolutionerede markedet for personlige teknologiprodukter med lanceringen af Macintosh-computeren i 1984. I dag er Apple verdensførende inden for innovation med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire softwareplatforme – iOS, OS X, watchOS og tvOS – giver problemfrie overgange mellem alle Apple-enheder og styrker brugerne gennem banebrydende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apples 100.000 medarbejdere brænder for at skabe de bedste produkter i verden – og for at gøre verden til et bedre sted.
Pressekontakt:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
Martin Lund Nielsen
martin@kudos.dk

    © 2016 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, GarageBand, Mac, iPhone, iPad, Multi-Touch, 3D Touch, App Store og OS X er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.