PRESSEMEDDELELSER 19. maj 2016

Apple-butik på San Franciscos Union Square byder på nye designelementer og tilbud til byen

SAN FRANCISCO – 19. maj 2016 – Apple har i dag løftet sløret for sin nye butik på San Franciscos Union Square, hvor man byder på masser af nye faciliteter og tjenester, der også er på vej til Apples butikker over hele verden. De formidable, knap 13 m høje skydedøre i glas, der pryder den nye butik, slås op for kunderne lørdag d. 21. maj kl. 10.00 lokal tid.
 
“For nøjagtig femten år siden åbnede Apple sine to første butikker, og det glæder os enormt, at vi kan markere årsdagen med åbningen af en ny butik på Apple Union Square i San Francisco,” udtalte Angela Ahrendts, Apples senior vice president for Retail and Online Stores.“Det er ikke kun vores butiksdesign, der har været under udvikling – det samme gælder butikkens formål og dens større rolle i lokalsamfundet, fordi vi uddanner og underholder de besøgende og servicerer vores netværk af lokale erhvervsdrivende.”
 
Glasdørene giver adgang til Apple Union Square-butikken fra Post Street og Union Square. I kraft af sin unikke placering kobler bygningen den mest berømte åbne plads i San Francisco til et byfornyet torveområde mod nord, og den udgør dermed et smukt og attraktivt samlingspunkt for byens befolkning. Den kunstudsmykkede plads byder på siddepladser, gratis Wi-Fi, en 15 m høj “grøn væg” og et fast program med liveoptræden af akustiske musikere. Butikken kører på 100 % vedvarende energi, bl.a. strøm fra et solcelleanlæg, der er indbygget i bygningens tag.
 
“Vi er dybt engageret i de byer, vi arbejder i, og vi er klar over, at arkitekturen har enorm betydning for lokalsamfundet,” fortalte Jonathan Ive, Apples Chief Design Officer. “Det hele starter med butiksfacaden – hvor begrebet transparens når helt nye højder – fordi bygningen her smelter det indendørs og det udendørs miljø sammen, så den fjerner de traditionelle hindringer og tilfører mere tilgængelighed og ligeværdighed.”
 
Blandt faciliteterne i det nye Apple Union Square-design finder man bl.a.:
  • “The Avenue”, dvs. en butiksgade inspireret af vinduesudstillingerne langs med en boulevard, som ændres dynamisk alt efter årstiden. Væggene består af interaktive “vinduer”, der vækker Apples produkter og tjenester til live med temaer fra musik til kreativitet, apps, fotografering og meget mere. De nye“Creative Pros,” som er Apples kreative eksperter, står klar med gode råd og ekspertise ved hvert vindue. På The Avenue kan kunderne også finde “Only at Apple”-produkter, dvs. et særligt udvalgt sortiment af tilbehør fra tredjeparter. 
  • “Genius Grove” er stedet, hvor kunderne opfordres til at få support ved at arbejde side om side med butikkens “genier”. Det sker i et indbydende miljø under grønne træer, der hører hjemme i området og udgør butikkens midtpunkt.
  • “The Forum” er et pulserende samlingspunkt centreret omkring en såkaldt Video Wall med 6K-video. Her finder man “Today at Apple”, hvor byen præsenteres for nogle af verdens mest talentfulde kunstnere, fotografer, musikere, computerspillere, udviklere og iværksættere, som vil inspirere og uddanne kunderne til at nå endnu længere med de ting, de brænder for. “Today at Apple” tilbyder programmer for børn året rundt, nye arrangementer for lærere hver måned, events for professionelle og kommende udviklere, kreative arrangementer i samarbejde med lokale eksperter i kreativitet og kunst, Game Night med redaktører fra Apples App Store og meget mere. The Forum og Video Wall er steder, hvor man går på opdagelse – bl.a. ved arrangementer om produktion af film fra iTunes eller eksklusive premierer på ny musik og musikvideoer fra Apple Music.
  • “The Plaza” vil være begrænset til Apples mest markante butikker, heriblandt også Apple Union Square. Der er tale om et torveområde med offentlig adgangdøgnet rundt, gratis Wi-Fi og siddepladser, og her kan man opleve “Today at Apple” udendørs gennem et fast weekendprogram med akustisk musik fra kendte lokale navne som Travis Hayes og talenter fra hele verden som Escondido, der vil give eksklusive interviews i The Forum efter deres optræden. På The Plaza i Apple Union Square er der bl.a. et springvand, som oprindeligt blev bestilt i 1969 og udført af San Franciscos kendte billedhugger Ruth Asawa, samt et nyt værk ved navn “Love”, udført af den lokale kunstner Laura Kimpton og bestilt af Hyatt Hotels.
  • “The Boardroom” er et mere privat område, hvor butikkens erhvervsteam tilbyder praktisk rådgivning og uddannelse til iværksættere, udviklere og andre erhvervskunder fra mindre og mellemstore virksomheder. 

Apples oprindelige butik i San Francisco lå i Stockton Street og havde 100 medarbejdere ved åbningen i 2004. Siden da har de taget godt imod mere end 20 millioner besøgende og oplevet lanceringen af iPhone, iPad, MacBook Air, Apple TV, Apple Watch og mere til, og der er nu mere end 350 medarbejdere, som flytter til den nye Apple Union Square-butik.
 
Samtidig med, at butikken tilbyder faste programmer med læringsoplevelser i The Forum og The Plaza, bestræber Apple sig også på at fremme undervisningen i kreativ kunst i hele San Francisco. Apple samarbejder med Ruth Asawa School of the Arts om at bygge et arbejdsområde for visuel kunst med 45 arbejdsstationer, der alle er udstyret med de sidste nye Apple-produkter.
 
Apple revolutionerede markedet for personlige teknologiprodukter med lanceringen af Macintosh-computeren i 1984. I dag erApple verdensførende inden for innovation med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire softwareplatforme – iOS, OS X, watchOS og tvOS – giver problemfrie overgange mellem alle Apple-enheder og styrker brugerne gennem banebrydende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apples 100.000 medarbejdere brænder for at skabe de bedste produkter i verden – og for at gøre verden til et bedre sted.
 
Pressekontakter:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
 
Martin Lund Nielsen
martin@kudos.dk

    © 2016 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, App Store, iTunes, Apple Music, iPhone, iPad, MacBook Air, Apple TV og Apple Watch er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.