PRESSEMEDDELELSER 13. juni 2016

Apple løfter sløret for watchOS 3; Hurtigere, enklere og med banebrydende sundhedsfunktioner

SAN FRANCISCO – 13. juni 2016 – Apple har i dag løftet sløret for watchOS 3 med en betydeligt forbedret ydeevne, mulighed for at åbne foretrukne apps øjeblikkeligt, bedre navigation i form af f.eks. den nye Dock og helt nye fitness- og sundhedsfunktioner i Apple Watch. Softwareopdateringen bliver frigivet til efteråret, og med den får brugerne den banebrydende nye app Breathe. Den er udviklet på en måde, så den opfordrer brugerne til at holde et øjebliks pause i løbet af dagen, hvor de udfører afslapningsøvelser med dybe indåndinger, der mindsker stress. I appen Aktivitet er der nu også mulighed for at dele,sammenligne og konkurrere såvel som at give kørestolsbrugere mulighed for at gennemføre aktivitetscirklerne.
 
“Apple Watch er den ultimative makker til en sund livsstil, og med watchOS 3 er der nu endnu mere at holde af,” sagde Jeff Williams, Apples chief operating officer. “Foretrukne apps åbner øjeblikkeligt og er enkle at få adgang til, og de banebrydende nye fitness- og sundhedsfunktioner som f.eks. appen Breathe gør, at det føles som et helt nyt ur.”
 
Lynhurtige funktioner og enkel navigation
Det er lettere og hurtigere end nogensinde før at udføre helt almindelige opgaver med watchOS 3, f.eks. at svare på en besked, komme i gang med at træne eller springe en sang over. Ved at trykke på sideknappen kan brugerne få adgang til den nye Dock med deres foretrukne ogsenest åbnede apps. Brugerne kan åbne native apps og tredjepartsapps, som de bruger mest, øjeblikkeligt og direkte fra deres Dock eller fra urskiven, og den nyeste information er allerede opdateret og klar i appsene. Som i iOS kan brugerne swipe opad på urskiven for at åbne det nye og forbedrede Kontrolcenter, dernæst swipe ned og åbne Meddelelsescenter og swipe til venstre eller højre for nemt at skifte urskiven.
 
Fitness og sundhed
Motivation gennem socialt engagement er en vigtig faktor, når man vil ændre sin adfærd i forhold til fitness og sundhed. Og med watchOS 3 er det nu muligt at dele, sammenligne og konkurrere med venner, familie og endda en personlig træner. Brugerne modtager notifikationer om deres venners udvikling, f.eks. når de har udfyldt cirklerne i appen Aktivitet, udført træning og gennemført bedrifter. Aktivitetsdeling er nu direkte forbundet med appen Beskeder, så brugerne kan kommunikere, motivere og fejre sammen med venner og familie med nye smarte svar, som er særligt tilpasset til Aktivitet og Træning. I watchOS 3 er appen Aktivitet nu optimeret til kørestolsbrugere. Når en kørestolsbruger skubber sin kørestol,tæller det med til at nå dagens mål for forbrænding af kalorier; påmindelsen om, når det er tid til at stå op, er tilpasset, så det i stedet er “tid til at rulle”; og der er særlig kørestolsspecifik træning.
 
Den helt nye Breathe-app opfordrer brugerne til at holde pauser fra dagens arbejde for at udføre korte øvelser med dybeindåndinger. Den smukke, beroligende visualisering og de haptiske signaler guider brugerne gennem dybe, fulde indåndinger i sessioner, der varer mellem et og fem minutter, og efter udførelse får de vist en oversigt over deres puls.
 
Helt ny kommunikation
At modtage og hurtigt svare på beskeder er mere effektivt og udtryksfuldt i watchOS 3 med klistermærker, håndskrift, effekter på hele skærmen og usynligt blæk, som gør, at beskeden først bliver synlig, når en ven swiper hen over den. Smarte svar er nu endnu hurtigere, fordi de nu er tilgængelige direkte i beskeden. Og når der er brug for et mere tilpasset svar, kan brugerne nu bruge den nye skriblefunktion til hurtigt at skrive ord på skærmen, og Apple Watch laver dem derefter om til håndskrevettekst.
 
SOS i watchOS 3 gør folk i nødsituationer i stand til at ringe op til alarmcentraler overalt i verden via deres iPhone,eller hvis de er forbundet til internettet via Wi-Fi. Og de kan give besked til deres kontaktperson ved nødsituationer ved bare at holde sideknappen inde.
 
Urskiver
Apple Watch bliver endnu mere personligt medde nye urskiver, f.eks. Minnie Mouse, Aktivitet og det enkle, men elegante Numerals. Og der er endnu flere apps, som kan åbnes direkte fra urskiven, bl.a. Træning, Musik og Beskeder. Brugerne kan også tilføje komplikationer til urskiverne Foto, Motion eller Tidsforløb. Og det er nemmere at tilpasse urskiver og finde nye tredjepartsapps med det nye Faces Gallery i Watch-appen på iPhone.
 
Tilgængelighed
watchOS 3 bliver tilgængeligt til efteråret som en gratis opdatering til Apple Watch. Apple Watch kræver iPhone 5 ellernyere med iOS 8.2 eller nyere. WatchKit til watchOS 3 er tilgængeligt med det samme for medlemmer af Apples iOS Developer Program på developer.apple.com. Flere oplysninger findes på apple.com/watchos-preview. Der tages forbehold for ændringer i funktionerne. *Visse funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle lande og regioner.
 
Apple revolutionerede markedet for personlige teknologiprodukter med lanceringen af Macintosh-computeren i 1984. I dag erApple verdensførende inden for innovation med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire softwareplatforme – iOS, macOS, watchOS og tvOS – giver problemfrie overgange mellem alle Apple-enheder og styrker brugerne gennem banebrydende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apples 100.000 medarbejdere brænder for at skabe de bedste produkter i verden – og for at gøre verden til et bedre sted.
 
Pressekontakt:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
 
Martin Lund Nielsen
martin@kudos.dk© 2016 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, watchOS, Apple Watch, iPhone og WatchKit er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.