PRESSEMEDDELELSER 13. juni 2016

Nye, effective funktioner i Siri og single sign-on til Apple TV

SAN FRANCISCO – 13. juni 2016 – Apple meddelte i dag, at der introduceres nye effektive Siri-funktioner, single sign-on til Apple TV og mange andre fantastiske nye funktioner til brugerne, så underholdningsoplevelsen i hjemmet bliver endnu bedre. Med ekstra Siri-funktioner, herunder mulighed for at søge i endnu flere apps, YouTube-søgning, søgning efter emner og indstilling på flere livekanaler, kan kunderne finde deres favoritindhold endnu hurtigere. Fremtiden for TV er apps, og med single sign-on kan kunderne godkende alle videokanalerne fra deres udbydere af betalings-TV ved blot at logge på en enkelt gang og få glæde af alle deres apps på netværks-TV.
 
“Fremtiden for TV er apps, og Siri på Apple TV har ændret den måde, vi interagerer med vores TV på. De udvidede funktioner vil fortsat give seerne det, de vil se, endnu hurtigere”, sagde Eddy Cue, Apples Senior Vice President for Internet Software and Services. “Der er over 6000 apps, som du kan få glæde af på dit Apple TV, inklusive mere end 1300 videokanaler, som det er endnu sjovere at se med de nye Siri-funktioner kombineret med single sign-on”. 
 
Nye Siri-funktioner
Siden lanceringen af Apple TV er Siri blevetmere kraftfuld og kan nu søge i mere end 650.000 TV-episoder og film. Siri fås nu i endnu flere lande med udvidede funktioner.
 
Emnesøgning efter film*: Nu har du mulighed for at spørge Siri om en film efter emne eller tema, og dermed har du endnuflere muligheder for at finde de film, du rigtig gerne vil se, f.eks. “Vis film om baseball,” “Find dokumentarfilm om biler” eller “Find high school-komedier fra 80’erne.”
YouTube-søgning: Senere på måneden kan brugerne bede Siri om at søge på YouTube, så du kan f.eks. blot sige “Søg efter søde kattevideoer.”
Direkte indstilling på livekanaler: Du kan bede Siri om at gå direkte til en livekanal i en understøttet app, f.eks. “Se CBS News” eller “Se ESPN.”
Administrer HomeKit-tilbehør: Apple TV giver brugerne kontrol med HomeKit-kompatibelt tilbehør, så du kan bede Siri om at “tænde lyset” eller “stille temperaturen på 21 grader.” Apple TV giver også brugerne mulighed for at styre HomeKit-tilbehør, når de er væk fra hjemmet,eller bruge det til automatisering i hjemmet med hjemme-appen på deres iOS-enhed.
 
 Single sign-on for apps til betalings-TV
Kunder i USA får nu for første gang mulighedfor at nyde betalings-TV-kanaler på en nem måde via single sign-on. Fra og med dette efterår skal brugerne kun logge på Apple TV én gang for at få øjeblikkelig adgang til deres favoritkanaler, der indgår som en del af deres abonnement på betalings-TV.
Når en bruger er logget på én netværks-app, vil alle andre apps på Apple TV fra deltagende udbydere af betalings-TV automatisk logge brugeren på alle andre understøttede apps, der kræver godkendelse. 
Under single sign-on-processen kan kunderne se en side med alle de godkendte apps, som en udbyder af betalings-TV tilbyder, så de nemmere kan opdage, hente og bruge alle deres favoritkanaler.
Enhver app til netværks-TV kan udnytte denne teknologi og aktivere single sign-on og forenkle processen for seerne.
Single sign-on fås til både Apple TV og iOS.
 
Fremtiden for TV er apps
Det nyeste Apple TV blev lanceret sidste efterår, og det giver udviklerne bedre adgang end tidligere til en moderne platform som iOS, men bare til stuen. Med over 6000 apps, der allerede fås til Apple TV, er apps fremtidens TV. Brugerne kan få fantastiske oplevelser på den største skærm i hjemmet, de kan træne med Zova eller Daily Burn, planlægge deres næste tur ved hjælp af Airbnb eller TripAdvisor, spille SketchParty TV eller NBA 2K16 med venner og familie, købe deres yndlingsdesignertøj på Gilt, lære at lave mad med Kitchen Stories Cookbook, få de seneste nyheder hos ABC News eller se deres favoritserier, film og sport på HBO NOW eller Sling TV.Udviklerne er først lige begyndt at udnytte potentialet i tvOS, og de første tilbagemeldinger har været fantastiske.
 
“tvOS på Apple TV har løftet Sling TV-appen til et nyt niveau ved at give en perfekt kombination af teknologi og underholdning,” sagde Roger Lynch, CEO, Sling TV.
“Vi har uden problemer trukket vores iOS-spiloplevelser ind i stuen – noget, som er uhyre vanskeligt at gøre på traditionelle konsoller,” sagde Hannibal Soares, CEO, BoomBit.
 “Med tvOS har STARZ formået at skabe en oplevelse på Apple TV, der ikke ligner noget, vi har lavet før, og vores abonnenter er vilde med det!” sagde Chris Albrecht, CEO, Starz.
 De nye tvOS-API’er og værktøjer til udviklere omfatter:
 • ReplayKit, som giver udviklerne mulighed for at optage og sende direkte fra deres apps
 • PhotoKit, som giver apps fra tredjeparter adgang til billeder og videoer i iCloud-fotobibliotek og iCloud-fælles stream
 • HomeKit, så man kan oprette apps til at styre HomeKit-enheder fra Apple TV
 • App-mærker på hjemmeskærmen, så brugerne nemt kan se, når der er noget nyt i en app, og
 • Game Center-forbedringer og understøttelse af op til fire spillecontrollere ad gangen. 

Ekstra Apple TV-funktioner og -opdateringer
 • iOS-brugere kan hente den nye Apple TV Remote-app med understøttelse af touch-navigation, Siri og spil.
 • Apple Music har fået et helt nyt design, der giver større klarhed og enkelhed i alle aspekter af oplevelsen. Fanerne Bibliotek, Til dig, Gennemse og Radio er blevet helt nydesignet, så der nu er en endnu bedre fornemmelse af plads, og en søgefane er blevet tilføjet for at gøre det endnu nemmere at finde musik.
 • Billeder til Apple TV understøtter nu den nye funktion Minder, som gør det nemt at genopleve vigtige øjeblikke i en brugers billedbibliotek og dele dem på den store skærm.
 • Nogle brugere elsker den lyse og friske Apple TV-grænseflade, mens andre foretrækker en mørkere baggrund, der passer til en hjemmebiograf eller mørkere rum, så nu kan brugerne vælge en mørk baggrund til Apple TV. 
 • Nu bliver universelle programmer automatisk hentet på Apple TV og dukker op på hjemmeskærmen, når en app er blevet føjet til en brugers iOS-enhed.
 •  
 • Når der vises et tastatur på Apple TV, vises der også et på de iOS-enheder i nærheden, som er logget på den samme iCloud-konto. Det gør det endnu nemmere at indtaste tekst. 

Tilgængelighed
Udviklerversionen af tvOS er nu tilgængelig omgående for medlemmer af Developer Program på developer.apple.com. Det nyetvOS bliver tilgængeligt dette efterår som en gratis softwareopdatering tilApple TV. Du kan få flere oplysninger ved at besøge apple.com/tvos-preview. Der tages forbehold for ændringer i funktionerne. Nogle funktioner er måske ikke tilgængelige i alle lande eller på alle sprog. Siri bliver tilgængelig for Apple TV-brugere i 12 lande.
 
*Tilgængeligheden af Siri og funktionalitet varierer fra land til land. Noget indhold kræver abonnement.
 
Apple revolutionerede markedet for personlige teknologiprodukter med lanceringen af Macintosh-computeren i 1984. I dag erApple verdensførende inden for innovation med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire softwareplatforme – iOS, OS X, watchOS og tvOS – giver problemfrie overgange mellem alle Apple-enheder og styrker brugerne gennem banebrydende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apples 100.000 medarbejdere brænder for at skabe de bedste produkter i verden – og for at gøre verden til et bedre sted.
 
Pressekontakt:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
 
Martin Lund Nielsen
martin@kudos.dk  © 2016 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, Siri, Apple TV, HomeKit, tvOS, iCloud og Apple Music er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne kan være varemærker tilhørende deres respektive ejere.*