PRESSEMEDDELELSER 7. september 2016

Apple nyopfinder den trådløse hovedtelefon med AirPods

Lancerer en suveræn lytteoplevelse med lyd i høj kvalitet, lang batteritid og fri for ledninger

SAN FRANCISCO – 7. september 2016 – Apple har i dag lanceret sine nye innovative trådløse hovedtelefoner, AirPods, med avanceret teknologi og har nyopfundet, hvordan vi lytter til musik, foretager telefonopkald, ser TV-serier og film, spiller spil samt interagerer med Siri, og resultatet er en lyd, som det ikke har været muligt at opleve før uden brug af ledninger. AirPods fjerner besværet med trådløse hovedtelefoner, da de kan sættes op med et enkelt tryk ved at åbne det innovative ladeetui, og de er øjeblikkeligt klar til brug sammen med iPhone og Apple Watch. Avancerede sensorer registrerer, hvornår du lytter, og din musik afspilles automatisk eller sættes på pause. Hvis du bruger Siri, giver AirPods dig adgang til din foretrukne personlige assistent med et dobbelttryk. Denne revolutionære oplevelse er mulig takket være den nye Apple-chip W1 med ultralavt strømforbrug, som gør, at AirPods kan gengive lyd i høj kvalitet og har et batteriliv, der er markedets bedste, i et totalt trådløst design. AirPods kan købes fra sidst i oktober.
 
“AirPods er de første hovedtelefoner, der giver en banebrydende trådløs lydoplevelse, og med den nye Apple-chip W1 følger innovative funktioner, bl.a. lyd i høj kvalitet, langt batteriliv og automatisk opsætning,” sagde Philip Schiller, Apples senior vice president for Worldwide Marketing. “AirPods er enkle og magiske at bruge, uden nogen kontakter eller knapper, og de opretter automatisk forbindelse til alle dine Apple-enheder enkelt og problemfrit, foruden at du får adgang til Siri med blot et dobbelttryk. Vi glæder os til at opleve, at brugerne prøver dem sammen med iPhone 7 og Apple Watch Series 2.”
 
Med AirPods har det aldrig været nemmere at bruge trådløse hovedtelefoner. Du skal blot åbne ladeetuiet i nærheden af din iPhone, og med et enkelt tryk sættes AirPods øjeblikkeligt op til alle de enheder, der er registreret på din iCloud-konto, herunder din iPad og Mac. Dine AirPods er tilsluttede og klar, når du er klar. Du skal blot sætte dem i ørerne for atlytte. AirPods kan intelligent og gnidningsfrit stille om fra et opkald på din iPhone til at lytte til musik på dit Apple Watch.
 
Den helt nye Apple-chip W1 er grundlaget for de banebrydende innovationer i AirPods, med dobbelte optiske sensorer og accelerometere i hver AirPod, som arbejder sammen med chippen W1 om at registrere, hvornår du har dine AirPods i ørerne, så de kun spiller, når du er klar til at lytte. Hvis du vil sætte musikken på pause, skal du blot tage dem ud, eller du kan også tage den ene ud for at tale med nogen, og automatisk genoptage musikken, når du sætter den i øret igen. Med et dobbelttryk på dine AirPods får du adgang til Siri og kan styre musikken, justere lydstyrken, tjekke batteriliv eller udføre andre Siri-opgaver. Et ekstra accelerometer i hver AirPod registrerer, når du taler, slår to stråledannende mikrofoner til for at fokusere på din stemmes lyd, og filtrerer ekstern støj fra, så din stemme lyder klarere end nogensinde før.
 
Apple-chippen W1 med ultralavt strømforbrug kræver kun en tredjedel af den strøm, traditionelle trådløse chips kræver, således at AirPods giver op til 5 timers lyttetid på én opladning. Det specialdesignede ladeetui giver mulighed for flere opladninger, der giver i alt 24 timer lyttetid, hvilket er det bedste i branchen*, og sikrer, at dine AirPods er opladede og klar, uanset hvor du er.
 
Priser og tilgængelighed
  • De nye Apple-designede trådløse AirPods inkl. ladeetui kan købes på Apple.com/dk/ og Apples butikker fra slutningen af oktober og koster DKK 1379.
  • AirPods kræver Apple-enheder med iOS 10, watchOS 3 eller macOS Sierra.

*Sammenlignet med helt trådløse stereohovedtelefoner
 
Apple revolutionerede markedet for personlige teknologiprodukter med lanceringen af Macintosh-computeren i 1984. I dag erApple verdensførende inden for innovation med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire softwareplatforme – iOS, macOS, watchOS og tvOS – giver problemfrie overgange mellem alle Apple-enheder og styrker brugerne gennem banebrydende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apples 100.000 medarbejdere brænder for at skabe de bedste produkter i verden – og for at gøre verden til et bedre sted.
 
Pressekontakt:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
 
Martin Lund Nielsen
Apple
martin@kudos.dk© 2016 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, AirPods, Siri, iPhone, Apple Watch, iCloud, iPad, Mac,watchOS og macOS er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.