PRESSEMEDDELELSER 27. oktober 2016

Apple løfter sløret for ny TV-app til Apple TV, iPhone og iPad

TV-udsendelser og film fra flere forskellige apps samlet på ét sted

CUPERTINO, Californien – 27. oktober 2016 – Apple præsenterede i dag den nye TV-app, hvor TV-udsendelser og film fra flere forskellige apps på Apple TV, iPhone og iPad kan opleves påét og samme sted. TV-appen giver brugerne adgang til TV-udsendelser og film påét enkelt sted, hvor de også kan finde nyt indhold, de vil se. Apple præsenterede også en ny Siri-funktion til Apple TV, som giver seerne direkte adgang til livenyheder og -sportsarrangementer på tværs af deres apps. Det har aldrig været nemmere at se TV-udsendelser og film på tværs af Apple-enheder.
“Mange af os bruger i dag primært apps på Apple TV, iPhone og iPad til at se TV,” udtalte Eddy Cue, Apples senior vice president of Internet Software and Services. ”TV-appen viser dig, hvad du kan se som det næste, og du kan nemt finde TV-udsendelser og film fra forskellige apps på et enkelt sted.”
De vigtigste funktioner i TV-appen:
  • Se nu: Med ‘Se nu’ vil seerne kunne se deres samling af tilgængelige udsendelser og film fra iTunes og apps. Herfra kan de gå til ‘Næste’ eller ‘Anbefalet’ for at vælge, hvad de vil se.
  • Næste: Brugerne kan opleve de udsendelser og film, de i øjeblikket ser – f.eks. udgivelser, de for nylig har købt eller lejet i iTunes – og de præsenteres alle i den rækkefølge, som seerne sandsynligvis vil se dem i. Når brugere for eksempel ser en episode færdig, vil den næste automatisk dukke op i starten af ‘Næste’-køen. Det samme gælder for eventuelle nye episoder, efterhånden som de bliver tilgængelige. Brugerne kan når som helst bede Siri om at fortsætte med at se en udsendelse og med det samme starte, hvor de sluttede sidst.
  • Anbefalet: Seerne kan gå på opdagelse i en fremragende samling af særligt udvalgte og populære udsendelser og film, som f.eks. samlinger udvalgt af Apples anmeldere og dedikerede kategorier og genrer som børn, sci-fi og komedie.
  • Bibliotek: Her har seerne adgang til hele deres samling af film og TV-udsendelser, som de har lejet eller købt i iTunes. 
  • Butik: Hvis brugerne er på udkig efter noget nyt, kan de se i butikken, hvor de kan finde spændende nyt indhold på tværs af videotjenester, som de endnu ikke har downloadet eller endnu ikke abonnerer på, sammen med de nyeste udgivelser i iTunes. 

TV-appen bliver tilgængelig til Apple TV, iPhone og iPad, og den vil altid være synkroniseret, så når brugerne begynder at se indhold påén enhed, kan de nemt fortsætte, hvor de slap, på deres andre Apple-enheder. 
Adgang til liveindhold med Siri
Siri får hele tiden nye smarte funktioner – nu kan man bl.a. nemt få adgang til livenyheder og -sportsarrangementer på Apple TV. Siri registrerer nu livesportsarrangementer på forskellige apps, så brugerne blot kan sige f.eks. “Se Champions League-kampen” eller “Hvilke kampe vises lige nu?” Siri kan give ekstra oplysninger om kampene, liveresultater og give seerne direkte adgang til livestreamingen i appen, hvor den kører. Kunderne kan også få direkte adgang til livevideo ved bare at sige appens navn, som f.eks. “Se CBS News”, uden at skulle navigere til livestreamingen i appen. 
Single sign-on til betalings-TV-apps
Udover den nye TV-app vil kunder i USA kunne få glæde af deres betalings-TV-apps med video på en forenklet måde med single sign-on. Fra december vil abonnenter på DIRECTV, DISH Network m.fl. kun skulle logge ind en enkelt gang på Apple TV, iPhone og iPad for at fåøjeblikkelig adgang til apps, der er en del af deres betalte TV-abonnement. 
Siden det nyeste Apple TV blev offentliggjort for bare et år siden, har det revolutioneret TV-oplevelsen hjemme i stuen med 8.000 apps – bl.a. 2.000 spil og 1.600 videoapps – fordelt på kategorier som sport, nyheder, fitness, uddannelse, børn, livsstil og mange flere. 
Tilgængelighed
TV-appen og single sign-on vil være tilgængelige i december som gratis softwareopdateringer for kunder i USA med Apple TV (4. generation), iPhone og iPad. Adgang til liveindhold med Siri er tilgængeligt i dag. Du kan få flere oplysninger på: apple.com/tv. Funktionerne kan ændres og dækker kun deltagende apps. Nogle funktioner er ikke tilgængelige på alle sprog eller i alle områder.
Apple revolutionerede markedet for personlige teknologiprodukter med lanceringen af Macintosh-computeren i 1984. I dag er Apple verdensførende inden for innovation med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire softwareplatforme – iOS, macOS, watchOS og tvOS – giver problemfrie oplevelser på tværs af alle Apple-enheder og styrker brugerne gennem banebrydende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apples over 100.000 medarbejdere brænder for at skabe de bedste produkter i verden – og for at gøre verden til et bedre sted.
Pressekontakt:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com 
+46 (0)8-703 30 48
Martin Lund Nielsen
martin@kudos.dk  

    © 2016 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, Apple TV, iPhone, iPad, Siri og iTunes er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne kan være varemærker tilhørende deres respektive ejere.